Reklama

Reklama

Mečem proti lásce

  • Hongkong Fei hu wai zhuan (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Ve filmu Mečem proti lásce, akčně odvážné šermířsko-romantické komedii plné bojového umění ze staré Číny, se střetávají síly tradice, cti, lásky i kouzel. V samém jádru tohoto komplikovaného příběhu, který je jako vystřižený pro milovníky filmů zvaných eastern, leží vášnivý milostný trojúhelník. Herec a mezinárodní pěvecká hvězdaLeon Lai hraje naivního bojovníka Wu Feje, jenž odmítne prchlivou čarodějku a místo toho se snaží získat lásku záhadné kněžky. Ta chce pomstít zločin z minulosti. Ve světě, v němž hrdinové vypouštějí z konečků prstů ohnivé blesky a bojovníci šplhají po stěnách tak snadno, jako vy gravitace ani neexistovala, se osudy tří protagonistů propojují v příběh, který je nejen dojemný, ale i zábavný. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

jednaveta 

všechny recenze uživatele

Úchylná žánrová eklektika HK filmů je v tomhle historicko-romanticko-slapsticko-travičsko-kungfu opusu odstředivější než kdy jindy. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Už první minuty zřejmě vystraší každého běžného diváka (musím se přiznat, že i já jsem doslova čuměl s otevřenou pusou) neboť příběh skáče ze stránky na stránku a nějaká návaznost či dodatečné vysvětlovačky do jeho arzenálu evidetně nepatří. Mečem proti lásce je zkrátka příběhová dekonstrukce v učebnicovém slova smyslu, šílený svět ála Swordsman se brzy zalidní podivínskými charaktery mezi kterými ční milostný trojúhelník - přitroublý bojovník Fei Wu, superbojovnice a jeptiška Yuen a specialistka na jedy a protijedy Ling Ching. Ani jeden z nich by vám ale nevysvětlit proč má příběh tak závratné tempo, navzdory tomu, že se v něm nic neděje (samozřejmě je tu motiv pomsty, ale ten by v jiném filmu vystačil tak na deset minut). Scenárista tu zkrátka vrší jednu situaci za druhou a starost o duševní zdraví publika nechává na režisérovi, však on si to nějak přebere. To je ovšem chyba, protože Poon Man Kit sice jakž takž zvládá rámovat zběsilou fantazii zkouřeného pisálka (díky jehož pomatené mysli najdeme ve filmu orgie na medu nebo lásku na jedu... jakkoliv to zní příjemně, doporučuji sledovat jen s odborným zdravotním personálem v dohledu), ale pod jeho rukama utíká naprosto nevyvážený a podivný film vyvolávající ve svých vrcholných okamžicích takřka dávivé reflexy. Navzdory vší kritice je ale možná dobře, že se do naší distribuce dostal právě Mečem proti lásce, který dokazuje, že podobně "švihlý" snímek, dílo vymykající se zaběhlým euroamerickým standardům, mohou natočit snad jen v Hongkongu. Mečem proti lásce není ani dobrý, ani špatný film, je jen příliš ujetý na to, aby ho běžný divák snesl. Ovšem pokud se na to cítíte (a chcete si užít české titulky s perlami jako "Dej mi pusu nebo tě prohodím stropem", popř. "Vysereš se z podoby"), máte ring volný (přežijete-li, pochlubte se s dojmy ;). Mečem proti lásce je k dostání na DVD s anglickým dabingem a českými titulky. 40% ()

Reklama

Reklama