Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (586)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy zadány, ale pozor - nikoliv z nostalgie, tenhle seriál je fajn i v moderní době, i když zpracováním se může zdát lehce zaostalý. Vždycky mě bavilo tajemno a nadpřirozeno a tady se krom toho člověk dočká i speciální hry na hádání, co se stát mohlo a co ne (což je ovšem nejspíš i tak v rukou scénáristů). Večery v dětství strávené u TV s rodinou nad touhle klasikou se nezapomínají, stejně tak jako dva hlavní matadoři - Jonathan Frakes a James Brolin. Já měl vždycky radši Frakese. No dobrá, přiznávám, trošku jsem se s tou nostalgií rozjel, ovšem co v dnešní době takhle zajímavého a zároveň tak jednoduchého (je jen určitý počet duchařských historek, které budou zároveň na pokraji uvěření a napínavé) vzniká? ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Najmystickejší seriál, z ktorého mi vždy nabieha husia koža. Do jedného príbehu ( vzhruba 8 minút ) nasiaknu celú energiu strachu, kde ste radi, kedy máte čistý pohľad a nástup hudby či kameramanské klamanie tela považujete sa zrod mrazivej neistoty. Jonathan Frakes svojím úškrnom udáva desivé tempo najmrazivejšiemu seriálu a vôbec ma nezaujímajú reálne pseudoprepojenia so "skutočnými udalosťami". Podstatný je pre mňa divácky zážitok, aký som pociťoval už od detstva pri spomienkach na to... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná klasika z dávných let, kdy jsem hádala, bála se a oddaně věřila. Úchvatná znělka s proslovem, Jonathan Frakes a podnětné příběhy se skvělou hudbou. Celý formát na mě dnes už vyznívá jinak. Zpracování a podstata příběhů se neustále opakuje dokola a tím se tak stávají lehce předvídatelnými a průměrnými, avšak stále dokáží i tak vzbudit pocity strachu. To však nedokáže nic změnit z mého prvotního "dětského" dojmu. Mám spousty oblíbených epizod, ale mezi mou nej patří "Creepy Comics" (Děsivý komiks). "Co ty na to Kipe, je to dost děsivé, už ses dost vyděsil Kipe, vyděsil jsem tě teď Kipéééé...?" :) ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mi v mládi dokázal nahnat pěknou hrůzu, před nedávnem jsem se rozhodl že si pár dílů připomenu a nostalgicky zavzpomínám. Samozřejmě to na mě nepůsobilo tak jako před lety, ale atmosféra je stále skvěla, prostě jí tento seriál má svou. Jediné co mi na seriálu vadí, je to že pointa příběhu se dá odhadnou po pár minutách, ale to je naštěstí vše. Pokud bych se měl vyjádřit jestli věřím, že se příběhy skutečně stali, tak je to tak napůl, přece jen tam jde hodně vidět fantazie scénaristů. Určitě bych se nezlobil, kdyby byl tento seriál restartován, za těch pár let by mohlo být na světě mnoho nevysvětlených příběhů. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hrozny hrozny muz spatne dopadne ten nema uctu k nikomu ani k mrtvym ne ano vy co jste znalci tohoto genialniho serialu jste urcite poznali ze cituji povidku Hrobarova nemesis to je jedna z mych oblibenych ale existuji i dalsi co jsou vyborny treba desivy comics taky nema chybu jinak tenhle serial patri k vecem na kterych sem vyrustal a uz jako malej harant sem z toho pekne usraval nektery ty pribehy maji skutecne skvelou atmosferu jak kdyby vypadli z pera Stephena Kinga akorat se shodnu asi s vetsinou ze prakticky nicemu co se udajne melo stat se mi nechce verit a uz vubec ne tem pribehum co prozil jeden nebo dva lidi jak to prokazali? to si muzem z kamosem taky neco podobnyho vymyslet a bude to fact nebo co?! mnohdy kdyz tam ten fact naskocil jsem jenom nevericne kroutil hlavou ale veril bych necemu co melo hromadu svedku takze v tomhle ohledu mi prijde nejdesivejsi ta psisera ve skrini po ni jsem jako dite nejakej cas odmital spat ve svym pokoji jako naopak nejvetsi kravina mi prijde ten pribeh z metrem co nejede nikam a z temi upiry v nemocnici kazdopadne uzasnej serial co jsem po letech opet videl a boduje to u mne snad jeste vic nez tenkrat jinak co se moderatoru tyce neprijde mi ze by ten Brolin byl nejakej spatnej ale na druhou stranu kdyz clovek pozoruje toho genialniho Frakese tak preci jenom pochopi proc asi doslo k tak rychly vymene jeho zpusob jakym si pohrava z divakem nema chybu a jeho hlasky rovnez takze co si myslite opravdu se to stalo nebo je to jenom konina? ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Stávalo se, že po vysílání volali do televize lidé, kteří tvrdili, že daný příběh, označený jako smyšlený, se jim skutečně stal. (Langy10)
  • Šestá série se točila na kamery Blackmagic URSA Mini Pro 12K. Holger Frick, jeden z produkčních této série, uvedl: „Schopnost této kamery točit v rozlišeních 12K, 8K, 6K a 4K zjednodušila mnoho našich rozhodnutí, zejména vzhledem k velmi nabitému natáčecímu plánu.“ (kriplozoik)
  • Scenáristé často stavěli své příběhy přímo na novinových článcích. V seriálu se tak objevily také příběhy ze skutečných historických událostí, jako například předpověď potopení Titanicu nebo příběh z historické vzducholodi Hindenburg. (HappySmile)

Reklama

Reklama