V zajetí chuti

Question of Taste, A

Krimi / Thriller / Drama

Francie, 2000, 90 min

Bernard Rapp

Film o manipulovatelnosti a jejích důsledcích na obou stranách. Velmi zajímavý snímek od pro mě neznámého režiséra s naprosto neznámými herci. K takovým filmům se člověk nemá možnost dostat jinak, než na ČT 2. Velká pochvala.(16.10.2003)

Křišťálový glóbus - výběr(11.5.2007)

Název je moc lákavý, ale výstižnější by bylo "V zajetí vztahové závislosti“. Ten způsob prolínání se současnosti s minulostí dává hodně poznat, co bude asi závěrem, ale přesto film trochu napětí poskytl. Tisíckrát zfilmované téma závislostí se výjimečně netýkalo drog, alkoholu, gamblerství, atd., ale závislosti na vztahu k člověku. Jinak, děj dobře zobrazil tento klasický proces – rizikový jedinec, průběh vzniku závislosti, abstinenční příznaky a stejně tak jako u závislosti na sektách to vedlo ke ztrátě identity, odcizení se od přátel a totálnímu vyčerpání. Uvažuji jen, jak se dá nejlépe pochopit postava šéfa. Jeho prahnutí po absolutním souladu bylo dokonale zvrácené. Svým provedením to nebyl film nijak geniální, ale tématem určitě ano. A k tomu Jean-Pierre Léaud (vážně málo známý herec?) :-)(16.10.2003)

Originální thriller o manipulaci, ale pokud máte hlad tak se na film asi moc dlouho dívat nevydržíte.(19.10.2003)

Pozoruhodný thriller o manipulaci, ve kterém nakonec není jisté ani to, kdo je oběť. Sólo pro dva báječné herce a jeden opravdu netradiční scénář. Francouzská kulinářská specialita.(15.10.2003)

Vůně a chutě, to je moje oblíbená oblast zájmu. Jenže vůně a chutě hrály prim pouhou první půlku, pak už film povážlivě zvážněl a stalo se z něj docela dost velké psycho drama. Bernard Giraudeau snad dostává jen role samolibých a zvrácených manipulátorů, postava Frédérica Delamonta neměla daleko do Leopolda z Kapek deště na rozpálených kamenech. První půlka byla vynikající, druhá už byla místy unylá a nakonec jsem byl už i rád, že to skončilo.(18.8.2008)

Jak se vyvíjí děj...připadá mi tento film čím dál více zvrhlejší...ale tak nějak dobře....taky máte pocit, že jste už něco podobného zažili nebo se s něčím podobným setkáváte?(3.2.2009)