Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý zná tu písničku, která je plná malicherných hádek, omluv, malých či větších lží, kde se kdokoliv náhle zamiluje, kde se opouští a odpouští a znovu schází. A to vše v bravurní hříčce protkané, nebo chcete-li vyprávěné, prostřednictvím šansonů například Aznavoura, Bécauda, Edith Piaf či Johnnyho Hallidaye. Natočil ji s nebývalou lehkostí pětasedmdesátiletý nestor francouzské kinematografie Alain Resnais a byl za ni také patřičně oceněn. Na 48. Mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně 1998 mu byl při příležitosti uvedení snímku Stará známá písnička udělen Stříbrný medvěd za vynikající přínos současnému filmovému umění a na domácí půdě ve Francii získal film celkem devět Césarů, mezi nimiž i toho za nejlepší francouzský film roku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Morloth 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, rád oceňuji zajímavé nápady, ale na druhou stranu, pouze dobrý nápad film nedělá. Snímek Stará známá písnička sice vystihuje, evidentně mezinárodní, přísloví doslovně a dokonale (podobný přístup k muzikálu jsem zatím neokusil, tudíž jsem byl chvíli baven jen způsobem využití písní), film je dokonce i poměrně zábavnou sondou do "běžného rodinného života"(i když tak trochu po francouzsku). Problém je však v tom, že to, co nám snímek předkládá, je jaksi prázdné, jaksi ohrané a jaksi nesoudržné. Přitom jsem si ten pitoreskní rej postav celkem užíval. A krásných písní zde zaznělo dost... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdybych vyrůstal ve Francii a vstřebával všechny ty francouzské šlágry a šansony, které se objevují ve filmu, bylo by hodnocení nejspíš vyšší, ale takhle jsem vnímal především celkem průměrný scénář, který si pohrává s banální milostnou zápletkou. Slušné obsazení, příjemná atmosféra Paříže a zajímavé postavy se spoustou emocí a nálad. Celkový dojem: 60 %. Nijak zásadní, ale přesto lehce nadprůměrný francouzský kousek. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najprístupnejších Resnaisov film a ten najkomerčnejší, aký som od neho videl. Romantický muzikál, ktorý aj keď vám nemusí úplne sadnúť, budete sa pri ňom cítiť príjemne. Nechýbajú ani menšie vizuálne hrátky, tentokrát budete pri záverečnej sekvencii pri párty v byte krútiť hlavou, že čo to tá stále sa opakujúca dvojexpozícia môže znamenať. Väčšiu výhradu mám iba proti dĺžke, pri tomto žánri by stačila úplne hodinka a pol aj keď film natočí tak výrazný autorský režisér, ako Resnais. Tak by som mal chuť si púšťať Pesničku vždy pri melancholických depkách pri daždi a po opici. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Překvapivě originální! Není to teda vyloženě úchvatná jízda na hudebním rollercoasteru, ale kombinace hereckých, scénáristických a gagových perel se tu najde. A vložené písničky z DJ boxu taky občas vytvoří zajímavou synchronicitu. Ale hlavními hrdiny jsou beztak Selští rytíři od jezera Pludradž. (nebo tak nějak) [Ponrepo] ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se tak uplne nepovedlo. Film je sice natocenej docela dobre, za chvilku celkem chytne a nenudi, ale je to naprosto obycejny vztahovy drama, kdy se par postav ruzne sblizuje. Navic s divnym useklym koncem. Tvurci si to asi uvedomily, tak to chteli ozvlastnit pisnickama. Coz udelaly fakt spatnym zpusobem. Pisnicky to jsou pekny, kdyby hrali behem filmu tak nereknu ani slovo, ale kdyz se postavy normalne bavi a najednou starej chlap zacne zpivat hlaskem holcicky a do toho je slyset praskat gramodeska, navic castokrat pisnicky ani nejsou k tematu, tak to je docela rusivy. Nastesti to je hlavne ze zacatku a ke konci, v prostredku filmu na to tvurci nejak pozapomneli a je to jen obcas. Aspon, ze herci jsou docela dobry. Je to skoda, lip vyresit pisnicky a film zkratit, tak to mohla bejt parada, takle jen lepsi 3*. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 13. ledna do 9. března 1997 v Paříži (Francie). (BMW12)

Reklama

Reklama