Reklama

Reklama

Jean Renoir

(TV film)
  • Francie Cinéma de notre temps : Portrait de Michel Simon par Jean Renoir ou Portrait de Jean Renoir par Michel Simon ou La direction d'acteurs : dialogue
všechny plakáty

Obsahy(1)

Bistro na břehu řeky Marne v roce 1966. Jean Renoir a Michel Simon se setkali k dlouhému, nostalgickému rozhovoru, který natočil Jacques Rivette. Diskuse se zaměřuje především na režii, na jejich spomínky na natáčení (La chienne, Boudu Sauvé des Eaux atd.) Henri Cartier Bresson chodí kolem stolu a fotografuje. Portrét dvou mužů, kteří hluboce respektují jeden druhého, dvou společníků, kteří poletují z vážného zamyšlení k k bouřlivému smíchu. Se střihem Eustacha Jeana portrét není jen dokumentárním filmem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Chtěla jsem se o Jeanu Renoirovi dovědět podstatně víc. Tohle bylo chaotické vyprávění a vzpomínky dvou starců, točené ruční roztřesenou kamerou. Škoda přeškoda. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Tady to chtělo opravdu důsledně oddělovat zrno od plev. Při poloviční stopáži mohly zůstat zachované nejlepší momenty rozhovoru Jeana Renoira a Michela Simona a hodnocení mohlo být aspoň o jeden stupeň vyšší. -------- V titulcích filmu uvedeno: český název Jean Renoir mistr; originální název Jean Renoir le patron; rok výroby 1994. ()

Reklama

Reklama