Reklama

Reklama

Roseanne

(seriál)
USA, (1988–2018), 80 h 35 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Matt Williams

Scénář:

Amy Sherman-Palladino, Cynthia Mort, Kevin Abbott, Joss Whedon (více)

Hrají:

Roseanne Barr, John Goodman, Laurie Metcalf, Sara Gilbert, Alicia Goranson, Johnny Galecki, Natalie West, George Clooney, Ned Beatty, Tom Arnold (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(230)

Obsahy(1)

Roseanne je žena v domácnosti. To pro ni znamená nejen pečovat o dům, v němž bydlí, ale zejména o jeho obyvatele. A to není v případě jejích tří dětí a manžela nic jednoduchého. Není vám to trochu povědomé? (oficiální text distributora)

Zajímavosti (20)

  • Původně byl renewal seriálu v roce 2018 obnoven na celkem 11. sérii o 13 epizodách, a to pouhé 3 dny po premiéře 10. série, která slavila obrovský úspěch. Stanice ABC však toto stanovisko byla donucena změnit v květnu, když Roseanne Barr (Roseanne) na Twitteru rasisticky urazila Valerii Jarrett, bývalou poradkyni Baracka Obamy. Tu Barr v tweetu přirovnala k dítětu „muslimského bratrství a planety opic.“ ABC následně tento příspěvek odsoudilo, okamžitě zrušilo show a začalo plánovat spin-off The Conners (od r. 2018). (hansel97)
  • Sara Gilbert se příliš bála odhalit svým kolegům v seriálu, že je homosexuálka. Se svým tajemstvím se svěřila jen Johnymu Galeckimu se kterým tenkrát chodila. Johny Galecki to po celé roky natáčení držel v tajnosti a podporoval ji. Sara Gilbert poté prozradila, že si ho za to nesmírně váží a dodnes jsou dobří přátelé. (Roby)
  • V květnu 2017 bylo oznámeno stanicí ABC, že se seriál Roseanne vrátí na televizní obrazovky v roce 2018. Jde o návrat seriálu po jeho zakončení v roce 1997. (Patw)
  • Postava Marka Healeyho v podání herce Glenna Quinna se měla původně objevit jen v jedné epizodě. Nakonec v seriálu zůstal celých sedm sezon. (Patw)
  • V páté sérii byla herečka Alicia Goranson, která hrála postavu Becky Conner, nahrazena herečkou Sarah Chalke. (Patw)
  • V seriálu hráli všichni tři manželé Roseanne Barr. (M.B)
  • V pilotním dílu hraje postavu malého D.J.e Sal Barone, hned v další epizodě byl ale nahrazen Michaelem Fishmanem, který již v seriálu zůstal a odehrál všech zbývajících 220 epizod. (Alfréda)
  • Shelley Winters, která v seriálu hraje matku Estelle Parsons, je ve skutečnosti jen o 7 let starší. (slatkac)
  • Postava Dana Connera ztvárněná Johnem Goodmanem se v roce 2004 umístila na 13. místě v žebříčku časopisu TV Guide "50 Greatest TV Dads of All Time". (slatkac)
  • Během natáčení poslední série dostávala Roseanne Connerová 650 000 amerických dolarů za epizodu. (slatkac)
  • Populární herec George Clooney se objevil v první sérii seriálu, a to jako šéf Roseanne (Roseanne Conner). (slatkac)
  • Ide o prvý seriál, ktorý otvorene podporil práva homosexuálnych párov. Taktiež v ňom môžeme vidieť prvý lesbický bozk na televíznej obrazovke. (Raccoon.city)
  • V deviatej epizóde prvej série sa spomína "meter snehu vo Fargu v Severnej Dakote". Fargo (1996) je tiež jeden z filmov bratov Coenovcov, s ktorými John Goodman (Dan Conner) často spolupracoval. (Macejko)

Související novinky

Dočkáme se rebootu Ztracených?

Dočkáme se rebootu Ztracených?

07.02.2019

Stanice ABC v posledních letech holduje rebootům svých starých hitů, a má dobrý důvod. Z oživené Roseanne se stal v zámoří obří hit a seriál dosahuje vysokých ratingů i po vyhození hlavní herečky a… (více)

Roseanne to zkusí bez Roseanne

Roseanne to zkusí bez Roseanne

25.06.2018

Po nedávném náhlém zrušení sitcomového hitu Roseanne kvůli sérii absurdních tweetů z účtu autorky seriálu a zároveň hlavní postavy Roseanne Barr, to s oživeným seriálem nevypadalo příliš dobře.… (více)

Reklama

Reklama