Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Conor (Heath Ledger) je sirota a potomok jedného z mnohých kmeňových vodcov beznádejne rozdelenej Hibernie, čiže keltského Írska. Spolu so svojím verným, no nie veľmi nadšeným služobníkom a ochrancom Fergusom (John Saint Ryan) putuje po ostrove, bojuje proti nespravodlivosti a snaží sa spojiť keltské kmene, ktoré si síce rovnako vážia kultúru druidov, no zmietajú sa v bratovražedných konfliktoch. Z ich sporov ťažia Rimania, ktorí ostrov ovládajú a ktorých sa Conor snaží zbaviť moci. Väčšina hrozieb a protivníkov, ktorým čelí, má zväčša alebo úplne mýtický pôvod. Najpozoruhodnejší z nich je Longinus (Sebastian Roché), krutý a pomstychtivý rímsky centurión, ktorý bol pri okamihu Ježišovho ukrižovania a za svoje činy bol naveky prekliaty. Nesmrteľný Riman je Conorovým najväčším protivníkom a s pomocou spojenectiev so zlými silami sa snaží navždy zahubiť keltské kmene. (Incantator)

(více)

Recenze (2)

Ant 

všechny recenze uživatele

Od seriálu, který byl po pár dílech z tv stáhnut, jsem toho moc neočekávala. A je pravdou, že kvalita je dost nevyvážená, přestože ke konci už to začíná být lepší. Příběh se točí především kolem keltského prince Conora, kterému po smrti svého otce připadne úkol sjednotit ostrovní kmeny. Mezitím musí bojovat proti Římem dosazené královně a jejímu nesmrtelnému rádci. Není tedy nouze o bitky, ale i irské mýty a zajímavé postavy. Za zmínku ještě stojí povedená hudba. Pohybuje se to zhruba někde kolem průměru. Taky je to milá a smutná připomínka toho, o jaký herecký talent jsme to přišli. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Staroveké Írsko nakrúcané v Austrálii ! :-D A kopa anachronizmov, z ktorých budete gúľať očami. :-) Jasný člen vlny 90s seriálov, ktoré sa usilovali naskočiť na vtedajšiu Herculo-Xenovskú vlnu, ešte aj nakrúcaním na Novom Zélande a v Austrálii (viď aj Ivanhoe-ovský Dark Knight či čoraz uletenejší a Conanovi Doylovi vzdialený Stratený svet). Aj tu v "Reve" si človek zaspomína na nebohého talentovaného Ledgera, v jednej z jeho prvých väčších rolí. Recenzia a analýza seriálu podcastom Canceled Too Soon. ()

Reklama

Reklama