Reklama

Reklama

Zabijáci

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Město je sužováno skupinou zákony porušujících delikventů, kteří se nezastaví ani před zabíjením bezbranných lidí. Po útoku na místní obchůdek a zabití prodavače, veterána z Vietnamu, se na jeho pohřeb sjíždějí staří přátelé z války. Po zjištění, že byl chladnokrevně zavražděn, se rozhodují jeho smrt pomstít… V ulicích se začíná odehrávat peklo a vrahům konečně dochází, jakou udělali chybu. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Lima 

všechny recenze uživatele

Duch Paula Kerseyho se v 80.letech vznášel nad celou americkou kinematografií, a tohle je jeden z důkazů, byť ne tak známých (ale třeba slavná společnost Arrow ho zařadila do své ediční kolekce). Na rozdíl od kolegů zde bych to nepřeháněl s tím líčením násilí, dneska je to už spíše úsměvné. Střílení z bambitek a pěstní souboje jsou tady dost naivní, někdy to skoro vypadá, jako když si kluci hrajou na vojáky. Paul Koslo v roli záporáka srandovně přehrává, jediný, kdo tady předvádí nějaké charismatické herectví, je Christopher Stone coby vůdce party samozvaných ctitelů, ostatní jsou spíše takové zapomenutelné figurky. Natočeno to není moc dobře, ale je to svižné, utíká to rychle a je to takové milé guilty-pleasure. Teda hodně guilty, nutno říct. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměl čest vidět tento 80's akční flick, a to ani na vhs která tu byla kdysi vydaná. Vidět to ale někdy dřív, tak bych si nejspíš pár scén z filmu uchoval v mé paměti, jen na název filmu bych si asi už nevzpomněl, tak už to tady bývá. Borečci s pouličního gangu který terorizují město, si mysleli že jsou mistři světa (zvláště jejich psychopatický šéf Roy Boy kterého velmi přesvědčivě a působivě ztvárnil Paul Koslo), ale to by se nesměli střetnout se čtyřmi bývalými veterány elitní bojové jednotky z Vietnamu, kteří se sem sjeli na pohřeb svého parťáka, který byl brutálně zavražděn, tím samozřejmě vykonají i pomstu. Skoro to vypadá tak, že válka ve Vietnamu pro bývalé vojáky dnes už tatíky nebyla peklo, že to bylo pouze cvičení, to pravé peklo je čeká až tady! "Annihilators" je klasické učebnicové béčko, nabušená akční jízda mírně zvýšená o několik dobře realizovaných (klíčových) akčních sad (scén), spolu s některými extrémními kousky násilí. Film nabízí spousta výbuchů, krvavých přestřelek, bodnutí, probodnutí, pěstních soubojů a jiných druhů násilí, které film oživují od jednorozměrných postav a generického spiknutí. Samozřejmě že je to dále i dostatečně zábavné, tak aby jste se ani na chvíli nenudili a nepochybovali o správnosti tohoto druhu filmu a v jedné části je film i dost smutný a dojemný. Jedna z oblíbených linek tohoto filmu zní: "These punks are finally doing something that you police should have been doing a long time ago... killing each other off!". No není to vtipné? Nejvíc sympatický výkon dle mého soudu tady podal Andy Wood jako Woody, alkoholický člen čety, který v tomto malém městě nachází vykoupení, střízlivost (kdo by nakonec ne že?) a lásku, se kterou tu nakonec i zůstane, doufám že jsem nevyzradil moc:-) ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem skutečně zaznamenal existenci tohoto dílka, byl jsem hoodně malý, ale pamatuji ty kruté kluky s "bambitkami". ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně jadrné eightees béčko, které navnadí celkem přísným začátkem, ve kterém v jednom sledu zažijeme pokus o znásilnění a hned na to zavraždění vozíčkáře paličkou na maso. Zbytek je pak už jen vyměklá báchorka, ve které Paul Koslo blbne s plamenotem, byť ho pořádně ani nepoužije (narozdíl od TRAINED TO KILL) a příběh se točí kolem zapadlé městské části, ve které drogový gang terorizuje místní občany a obchodníky, policie je bezzubá (respektive se v příběhu téměř nevyskytuje a když už, tak zavírá nesprávné postavy), lidé zbabělí a vše se pokusí vyřešit partička vietnamských veteránů, které ale působí spíš dojmem vyhořelých tělocvikářů. Režijně a dramaturgicky hodně suché, akce vyčpělá, má to ovšem silný 420 potenciál a u nás to vyšlo na VHS od LARS jako jejich druhý titul s dabingem Pavla Nového. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem nic drsnějšího neviděl!! Ten film si pamatuji až do dnes. No jo, kde jsou ty časy pirátských VHS se simultálním dabingem.. ()

Reklama

Reklama