Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ze Západního Berlína se naší rozvědce ohlásí agent Stardust a žádá o schůzku. Na místo je vyslán Hradec a Zeman ho kryje. Hradec se při setkání se Stardustem (Hacklovou milenkou Bízovou) dozví o tajných seznamech, které má majitel baru White Lines Arnold Hackl ve svém trezoru. Jedná se o trojské koně, lidé na seznamu totiž mají být využiti pro sabotáž a špionáž v Československu. Hradec za dramatických okolností seznamy získá a přiveze do Prahy... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1961. Rozdělený Berlín čeká na Honzu Zemana. Ty bílé linky jsou přeci ten lepší podnik a jsou v tom západním. S Jirkou Hradcem (hned 1 a půl krát tu dostane přes držku, podruhé uteče) se snaží dostat jmenný seznam od Hakla, který jim tu pomáhá získat Hanka Bízová. Na scéně se také poprvé objevuje dr. Salaba, nynější zástupce Textilany Liberec. Tyhle špionážní díly byly vždycky takové divné. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak pojďte vy syčáci ukážu vám jak se pereme u nás v Kateřinský hoře! Roztomile naivní špionská zábava která má, ale určitě pár podařených momentů ať už je to bitka v metru, přestřelka v baru nebo závěrečná honička. Jenom škoda, že jak tu bylo trefně podotknuto, tak je to další případ který se Honzy Zemana až tak úplně netýká a tak i přes jistou nepopíratelnou zábavnost tohoto dílu dám jen lehce nadprůměrné hodnocení, ale je zase fajn jako fanoušek podobných kousků ze západní strany vidět to pohledem té druhé to zase jo.60% ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na československé poměry nebývale dobře zvládnuté špionážní drama. Ostatní snímky tohoto žánru v naší produkci vyznívaly nechtěně vtipně, akce byly nedůvěryhodné a příběh mírně řečeno plaval na vodě, ale zde je veškerá špionážní činnost uvěřitelná, rvačky mají solidní choreografii a automobilová honička má i správné napětí. Nezvykle odvážné jsou i scény ze stripbaru, není proto divu, že se odvázal i Zdeněk Liška a pro tento díl složil hudbu takřka Skoumalovsky hravou. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj oblíbený špionážní díl, který se odehrává hlavně v Západním Berlíně. Sem přilétá ze severu také Jirka Hradec a má za úkol získat tajné materiály, které skrývá v trezoru majitel nočního klubu White Lines. Zprávu o materiálech do Prahy poslala agentka Bízová, krycí jméno Stardust. Jejím milencem je Arnold Hackl, majitel White Lines. Získání materiálů znamená získat a nechat si vyrobit duplikát klíčů od trezoru a tajně se dostat do Hacklova bytu nad barem. Jirka Hradec je při prvním pokusu odhalen a zbit takřka k smrti. Zeman v tomto dílu příliš akce nemá, jen si zahraje její zdárné zakončení. ()

Disease 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ukážu vám, jak se perem doma, v Kateřinský Hoře". No, spíš tak nějak ve Studiu Kamarád, ty akčnější scény, s výjimkou závěrečné autohoničky, byly nezvládnuté. Kabaretní scény mě taky moc nebavily. Celkově jeden z těch slabších dílů. Josef Bek hraje tradičně bodrého strejce, takže ani herecky neoslnilo. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Když se Jan Zeman (Vladimír Brabec) vrací vlakem z NSR na pražské Hlavní nádraží, očekává ho tu mjr. Žitný (František Němec) a plk. Kalina (Miloš Willig). Za nimi můžeme vidět lokomotivu T478.3 (přeznačeno na řadu 753) zvanou „Brejlovec“. Epizoda se odehrává v roce 1961, ovšem projekt lokomotivy byl vypracován až v roce 1967 a do výroby se dostala o rok později. Navíc nemá zmíněný „Brejlovec“ původní zelenokrémový nátěr, ale pozdější karminové provedení. (Robbi)
  • Tanečnice u tyče v baru White Line hrály sólistky Státního souboru písní a tanců. (jenik71)
  • Stanice metra, kde se natáčelo, je na Alexandrově náměstí v Berlíně. (M.B)

Reklama

Reklama