Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh uneseného Hradce pokračuje. Stal se rukojmím bývalého nacisty (Jiří Adamíra) požadujícího od československých úřadů listinu s číslem bankovního konta, na kterém má uloženy peníze z doby protektorátu. Hradec se seznamuje s kubánským rozvědčíkem a zorganizují společný útěk. Při pronásledování je Hradec postřelen a na své zranění umírá... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žijete sami uprostřed cizího kontinentu. Zalezlí jak krysy. Jo Československý agent 007 Jirka Hradec na rozdíl od Jamese Bonda diplomatickou rétorikou úplně nevládne a rád nazývá věci pravými jmény, ale za pomoci Kubánského agenta s chutí rozbije společnou akci CIA a starých nacistů za což ovšem zaplatí cenu nejvyšší... Ok po akční stránce už to možná dneska trochu pokulhává, ale ve své době to musela být alespoň u nás dobrodružná bomba a co se obsahové stránky týče, tak je tu hodně věcí odkazujících na to, že ta slavná émerická demokratická politika taky není zrovna košer, což je prostě fakt a USA řiťolezci mlete si co chcete.75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mám s Vámi dobré úmysly. Jenomže Vy s tou rudou krví jste zbytečně horkokrevný." Major Hradec svým předčasným ukončením služebního poměru ušetřil státu nejednu devízu, ale ještě předtím si stihl procvičit úderovou techniku, vyzkoušet si střelbu z cválajícího koně a samozřejmě zahrát si golf, při kterém mu caddyho dělal Mestreyův zabiják. To bylo hodně vtipné, stejně jako zmínka o Venus of Vestonice a zejména sólo kpt. Hejduka - šifranta s básnickým střevem. Takže ač Honza Zeman zase jednou nedostal moc prostoru a vlastně vůbec nic nevyřešil, tak mě to bavilo. ()

Reklama

RobinPM100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní dvojdíl, Jirka Hradec v roli českého James Bonda, temný konec a odchod legendy. Na jednu stranu je to plus, že tvůrci se s tím nesrali a postavy typu Kalina a Hradec jsou postupně odepisování, na druhou stranu bez nich to není už ono, to je jako kdyby Bond neměl Moneypenny, M, Q atd, prostě ty postavy k Zemanovi patřily. Tento dvojdíl seriál nakop do vysokorozpočtových výšin, skvělé filmové lokace, hotýlek Bella Vista měl opravdu krásný výhled. ()

topol999 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší epizoda ze Zemana. Netřeba zastírat, že právě změna lokace seriálu velice pomohla. A taky to, že zde hlavní roli sehrál Ruda Jelínek. Jiří Adamíra zahrál výtečně. Hanička Maciuchová byla prostě kouzelná od počátku. Škoda, že se už neobjevil Pepi v podání pana Postráneckého. Ten i přesto, že měl v minulém díle jen malý prostor, zazářil a neskutečně mě bavil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A se statečným saniťákem je konec. Tak nám Jirka Hradec to exotické dobrodružství nepřežil, ale „jen o fous“, málem se mu to povedlo. Zeman tak přišel o dalšího parťáka, se kterým toho prožil opravdu dost. Málem mi i slza ukápla. Nicméně tento „akční“ díl se mi i docela líbil. Rozhodně víc, než ten předchozí. Byla tu výrazně lepší atmosféra i děj, u kterého jsem se nenudil. Teda až na tu finální přestřelku s tragickým koncem, ta byla úsměvně trapná… ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Vrtuľník, ktorý priletí pre Hradca je Mi-4 a prevádzkuje ho kubánska štátna spoločnosť hliadkujúca proti lesným požiarom (Patrulla Forestal Contra Incendios). V Čile a ani v susedných krajinách (Argentína, Bolívia, Peru) nikdy nelietal. (Fredy.Tukot)
  • Lietadlo, ktoré údajne pristáva z Madridu (čas 31:10) je Tu-134 a nikdy nelietalo pre International Airways. (Fredy.Tukot)

Reklama

Reklama