Reklama

Reklama

Třicet případů majora Zemana

(seriál)
  • Československo Tridsať prípadov majora Zemana (více)
Československo, (1974–1979), 36 h 26 min (Minutáž: 52–91 min)

Předloha:

Oldřich Železný (povídka)

Hrají:

Vladimír Brabec, Rudolf Jelínek, Miloš Willig, František Němec, Ladislav Mrkvička, Vladimír Ráž, Josef Větrovec, Emil Horváth ml., Renáta Doleželová (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál detektívnych príbehov zo života českej spoločnosti. V časoch pre mnohých pamätníkov dávnej, ale tiež i nie až tak veľmi vzdialenej minulosti, mal zločin mnoho podôb, no len jedného spoločného nepriateľa... Legendárneho českého kriminalistu Jana Zemana (Vladimír Brabec) – výnimočného muža, ktorý sa vďaka obdivuhodnej húževnatosti a vytrvalosti vypracoval v podstate z nuly až na majora Zboru národnej bezpečnosti (ZNB). (TV Dajto)

(více)

Diskuze

Josko

Josko (hodnocení, recenze)

Právě jsem tento seriál po letech znovu dokoukal a konstatuji, že je pořád hodně dobrý, s vydatnou atmosférou. To hodnocení zde naprosto nechápu.

Karlosz

Karlosz (hodnocení, recenze)

myslím, že bychom si měli vzít z komoušů příklad a taky některé seriály a filmy udělat trezorovými. tahle komoušská propaganda nic jiného nezaslouží.

Komouši musí být loveni, mučeni a vražděni po tisících

na příspěvěk reagoval jardariha

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

jul 2020, 52%? vazne? sice niektore epizody su slabsie, ale toto je sila, imperialista sa raduje ako vymyl mozgy poniektorym ucastnikom diskusii a prispevkov. hanba vam!  serial mal kvalintne dobre napisane pribehy, kvalitnych hercov, hudbu a reziu. skoda ze nepouzili lepsiu techniku a sirokouhly format. hodnotenie 4/5

na příspěvěk reagoval LAZARUS111

Uživatel TheSlezy smazal svůj příspěvek.

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

hippie2222

A který to jsou, prdelisto. Já jsem si nevšiml, že by tu někdo obhajoval socialismus. Občas tu velmi mírně někdo zkritizuje ten dnešní režim a to je povinnost!

na příspěvěk reagoval Artigas

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Tupé a zuřivě antikomunistické blaboly děcek, co se narodily po '89, to mám fakt rad. Na rozdíl od zvratku, okupujícich TV stanice dnes, je tento seriál super, o herecké kvalitě nemluvě. Jakapak propaganda, každý režim si bránil svoje. Dnešní komunistobijci omilaji jenom '50 léta, jinak nic. Ze tzv. socialistický realismus stal za howno, to víme, ovsem dnešní demokratura se mu téměř vyrovná-fizlovani, udavačství, kamery i na 00, cenzura horší jak za sociku.

na příspěvěk reagoval jardariha

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Asi takhle: Ani vo Kameňáku nepřemejšlím, jestli tam snad nejni dobrá kamera, výtečnej hereckej výkon (no, ten tam teda fakt nenajdu) či supr hudba (je tam nějaká?). Řemeslně skvěle natočený hovno zůstává hovnem. Tohle bolševický hovno se navíc směje do xichtu tisícům zničenejch životů, který maj podobní Zemani na svědomí. Takže může bejt Liška sebelepší skladatel, a tady fakt odvedl výbornou práci, nelze jinak, než odpad. Když už jsme ty hajzly nedokázali pověsit nebo aspoň pozavírat.

manonfire

manonfire (hodnocení, recenze)

Vynikající díly 90-100% : (Rubínové kříže, Vyznavači ohně, Kvadratura ženu, Bestie)  Solidní díly 70-80% : (Studna, Pán ze Salcburku, Smrt u jezera, Vrah se skrývá v poli) Nejhorší díly 10-30% : (Třetí housle, Šťastný a veselý, Klauni, Růže pro Zemana)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Nejlépe hodnocené díly: STUDNA(26 díl)-87%, BESTIE(6 díl)-85%, KVADRATURA ŽENY (15 díl)-84%, TATRANSKÉ PASTORÁLE (12díl)-80%.

Machine

Machine (hodnocení, recenze)

I přes tu nasáklost bolševismem je nutné říct že některé díly jsou prostě dobře napsané a natočené navíc je tam plno skvělích herců nejspíš proto to má i po 10 reprízách pořád dobrou sledovanost což je něco o čem se dnešním tvůrcům ani nezdá, vždyť 90% toho co se dnes natočí se bez povšimnutí odvysílá a bez sebemenšího úspěchu to zapadne do propadliště dějin, ani se to nereprízuje.

Opravdu by se dnešní tvůrci měli nad sebou zamyslet, za komančů to alespoň nějak šlo a dnes to nejde? Tak kde je potom chyba?

Uživatel Machine smazal svůj příspěvek.

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Jen tak pro zajímavost. Nedávno jsem narazil na polský seriál 07 zgłoś się (07 hlaste se - http://www.csfd.cz/film/202037-07-hlaste-se/). Vznikl zhruba ve stejné době jako 30 případů majora Zemana a měl v zásadě podobný cíl, přiblížit nepopulární policii (respektive tehdy v Polsku oficiálně milici) lidem. Rozdíl je ale v tom, že zatímco u nás panovala v 70. letech tvrdá normalizace, v Polsku se jednalo o "zlatá léta" socializmu. A upřímně řečeno něco podobného si u nás v časech komunismu (ostatně stejně jako spoustu jiných polských filmů) nedovedu představit. Polský poručík Borewicz kouří cigarety Marlboro, pije Coca Colu, v prvním díle dokonce i pivo Heineken, nechová se k nadřízeným zrovna s úctou, balí jednu ženu za druhou atp. Navíc je v něm celá řada narážek na věci, o kterých se v Polsku za komunismu nemohlo veřejně mluvit. A taky obsahuje řadu scén, za které se nemusí stydět ani dnes a dá se na něj zkrátka narozdíl od Zemana dívat i 40 let po jeho vzniku. Asi není úplně náhoda, že k nám tento seriál vzhledem k svému charakteru za komunizmu nepronikl. Stáhnout se dá bez problému, ale bohužel k němu neexistují české titulky, takže je potřeba to zvládnout v originále.

eleonnore

eleonnore (hodnocení, recenze)

NikoKovac

To chápu a z politického hlediska seriál je prostě odsouzeníhodný. Ale přecijen, jsme na filmové databázi a ač se politika a film s jeho obsahem těžko oddělují, myslím, že spousta lidí seriálem hází do odpadu i přes jeho řemeslné filmařské kvality.

NikoKovac

NikoKovac (hodnocení, recenze)

Ano, film či seriál se dá hodnotit různě, záleží, co komu přijde důležité. U mě je nejdůležitější poselství, takže věci jako kamera, výkony herců, kulisy nebo znělku beru v potaz až jako další v pořadí. A když je prostě něco obsahově tak odporné, že to pěje ódy na StB a komunismus, tak je to prostě hnusnej odpad, co v dnešní době nepatří do televize stejně jako Gottwald, Rudá záře nebo Vítězný lid!

na příspěvěk reagoval eleonnore

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

eleonnore

To sedí leda tak na epizodu Hon na lišku. Jaký např. kapitalista byl účetní Šíp, který zavraždil, rozřezal a hodil do Vltavy svou milenku? Dále pak takoví bigbíťáci na západě, co předávkovali svou fanynku, by jistě běhali klidně po světě. Ale zato v ČSSR běhali chudáci s VB v zádech! Ne vážně. Propaganda tam je, ale je třeba ji hledat trochu jinde.

eleonnore

eleonnore (hodnocení, recenze)

palox

Spíš bych se zeptala: Kde jí tam nevidíš? Honzík Zemanů jako čestný a řádný komunista se srdcem na pravém místě proti zlým, podlým vrahům - kapitalistům, - imperialistům,  - demokratům, - buržoazii, - big beaťákům (díl Mimikry) a jiný svoloči. Každej díl má za cíl ukázat, že vrahem může bejt jedině a přece nepřítel režimu. Komunista? Ani náhodou!

Ale že má seriál svoje řemeslný klady, to mu nikdo neodpáře. Třeba znělka? Lahůdka.

na příspěvěk reagoval jardariha

eleonnore

eleonnore (hodnocení, recenze)

Když si odmyslim tu propagandu, seriál jen jako krimi stojí za to. Ale to cpaní politickejch názorů... Fuj

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Zemřel Vladimír Brabec

Zemřel Vladimír Brabec

02.09.2017

V pátek večer nás opustil herec a dabér Vladimír Brabec. Nefalšovaná legenda, jíž proslavil kontroverzní seriál 30 případů majora Zemana, odešla ve věku 83 let a své poslední chvíle strávila s… (více)

Reklama

Reklama