Reklama

Reklama

Třicet případů majora Zemana

(seriál)
  • Československo Tridsať prípadov majora Zemana (více)
Československo, (1974–1979), 36 h 26 min (Minutáž: 52–91 min)

Předloha:

Oldřich Železný (povídka)

Hrají:

Vladimír Brabec, Rudolf Jelínek, Miloš Willig, František Němec, Ladislav Mrkvička, Vladimír Ráž, Josef Větrovec, Emil Horváth ml., Renáta Doleželová (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál detektívnych príbehov zo života českej spoločnosti. V časoch pre mnohých pamätníkov dávnej, ale tiež i nie až tak veľmi vzdialenej minulosti, mal zločin mnoho podôb, no len jedného spoločného nepriateľa... Legendárneho českého kriminalistu Jana Zemana (Vladimír Brabec) – výnimočného muža, ktorý sa vďaka obdivuhodnej húževnatosti a vytrvalosti vypracoval v podstate z nuly až na majora Zboru národnej bezpečnosti (ZNB). (TV Dajto)

(více)

Recenze (880)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento seriál by mohl být v některých kruzích opravdu nebezpečný, ale nevěřím, že mohou existovat tak tupé okruhy, které by snad mohly v tomto seriálu ncházet něco víc než bondovku pro estébáky. Škoda, že drtivá většina dialogů je výplach, toho nejtvrdšího ražení. Třeba taková Studna. Tam má se vedou, tak debilní řeči, že je z toho na blití, ale těch pár okamžiků s Brůnou, ať chci, nebo ne, jsou opravdu horor. Škoda, že tak dobrých scén, ja tam tak pomálu. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Asi nejkrásnější zvrácená podívaná, kterou můžeme díky našim všehoschopným televizním stanicím pozorovat zcela legálně. Občas u toho umírám, občas dostávám záchvaty agrese, vždy se však neskutečně bavím. Nejlepší ze všeho je určitě Štvanice, ve které jsou za prohnilého Pražského jara poctiví prokurátoři a kriminalisté zavrženíhodně perzekuováni, pronásledováni a doháněni k sebevraždám. Tucet mých předků, kteří v padesátých letech úpěli v kriminálech anebo byli alespoň okradeni znárodněním, by se mnou asi nesouhlasilo, ale tohle nemá chybu. ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Honzík Zemanů se vrací po druhé světové válce do zpustošené země a naskytne se mu příležitost dělat v jedné z obranných složek státu. Poslouchá rozkazy, plní své úkoly, až se z něj stane jeden z nejlepších kriminálních vyšetřovatelů v tehdejší socialistické době. V seriálu je reálně popsaná doba po druhé světové válce i hlavní nebezpečí, která trápila tehdejší společnost, ale nevidíme v ní žádné bezdomovce, lidi v exekuci,celkově to vypadalo, že lidi byli štastni a byli na tom skoro všichni stejně, nikdo nikomu neporoučel, všichni měli, kde bydlet, měli co jíst, všichni měli práci a všichni se cítili v bezpečí. V seriálu jsou uvěřitelné herecké výkony, kvalitní scénář a dobře vybrané filmové lokace. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Protože se mi už asi nepodaří Honzíka procpat do Expendables 3, vyznám mu nehynoucí lásku alespoň zde. Tento český rambič ztopořil nejednoho eléva Veřejné bezpečnosti, nalil mu do žil víru, odhodlání a touhu chránit socialistickou vlast až na věky, nikdy jinak a v bratrské součinnosti s Rusákem, Bulgarem či Kubou. Seriál samotný nemožno považovat za odpad. Natočeno na místní poměry i dobu vzniku fešně, hudbu dodnes považuji za špičkovou. A právě solidní kvalita díla pomáhala - a věřím tomu, že se jí to daří doteď - vymývat palice inteligenčně slabší části populace. Tedy většině. Neboť, pokud se vrhneme do komparace, když srovnáme kupříkladu Jendu, jak šetří nedostatek inzulinu na předvánočním trhu, a Onura, který tlačí do Šeherezády tisíc a jednu moč, máme o preferencích jasno. A hle, kolik oligofreniků tu tatarskou sračku adorovalo.... Dobrá. Především oligofreniček. A ukecaly starého, aby je tam vzal na dovču. Teď mají doma přičmoudlá, křivonohá děcka. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Vím je to server o filmu a měl by se hodnit pouze filmový zážitek, dojem, názor a to pak okomentovat, odborně, trefně, vtipně, nebu uplně blbě či trapně .Bohužel u tohoto seriálu ať dělám co dělám nemohu jinak, jeho posláním totiž bylo osvětlovat a převyprávět "po svém" komunistické zločiny nejhrubšího zrna. Přiznávám, že to bylo zabaleno velmi půvabně . Ale pod tímto obalem se skrývá obhajoba sprostých vražd a zločinů jenž se dopouštěli komunisté v Československu. A to je můj dojem a názor z tohoto seriálu. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (403)

  • V 29. díle Mimikry (1979) zazní věta: ,,A kdyby došla nějaká hláška, tak biblický songy jsme nezpívali.'' Tuto větu dodnes používá česká skupina Tři Sestry při ukončení každého koncertu. (frolish01)
  • Režisér Jiří Sequens byl pověstný, že všechny scény hercům předehrával. [Zdroj: M. Graclík, V. Nekvapil - 30 případů majora Zemana] (M.B)
  • Jaroslav Šikl napísal spoločne so scenáristom Oldřichom Železným niekoľko scenárov, ale tie neboli využité. V jeho réžii mali byť diely dvadsaťminútové. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Zemřel Vladimír Brabec

Zemřel Vladimír Brabec

02.09.2017

V pátek večer nás opustil herec a dabér Vladimír Brabec. Nefalšovaná legenda, jíž proslavil kontroverzní seriál 30 případů majora Zemana, odešla ve věku 83 let a své poslední chvíle strávila s… (více)

Reklama

Reklama