Reklama

Reklama

Hříšní lidé města pražského

(seriál)
  • Velká Británie The Sinful People of Prague
TV spot 4
Československo, (1968–1969), 10 h 25 min (Minutáž: 38–54 min)

Předloha:

Jiří Marek (povídka)

Scénář:

Jiří Sequens st.

Kamera:

Miloslav Harvan

Hrají:

Jaroslav Marvan, Josef Bláha, Josef Vinklář, František Filipovský, Gustav Nezval, Helena Růžičková, Luba Skořepová, Jaroslav Mareš, Jaroslav Raušer (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál kriminálních případů ze třicátých let 20. století podle povídek Jiřího Marka. Pražská "mordparta" policejního rady Vacátka bojuje s podsvětím. Ani ten nejrafinovanější zločinec nemá šanci uniknout dedukčním schopnostem inspektorů Mrázka (František Filipovský), Brůžka (Josef Bláha) a Boušeho (Josef Vinklář). Jejich práci si ze svého postu kriminálního rady hlídá Karel Vacátko (Jaroslav Marvan). Se stejným obsazením vznikly v letech 1970 - 71 čtyři celovečerní filmy - Pěnička a Paraplíčko, Partie krásného dragouna, Vražda v hotelu Excelsior a Smrt černého krále. V roce 1986 byl jako volné pokračování natočen seriál Panoptikum Města pražského. (mibara)

(více)

Videa (20)

TV spot 4

Recenze (273)

Krysa SPK 

všechny recenze uživatele

Spolu s Atentátem opravdový Sequensův majstrštyk. Nezaměnitelná a kouzelná atmosféra, grandiózní herecké výkony, tématická hudba Zdeňka Lišky a legendární písničky. Kultovnost celého díla je naprosto zasloužená a nesmrtelnost pánů ze čtyřky je zaručena ! "A dejte mi zahrát, pane inšpektóre, dejte mi zahrát, už jsem zase dole, dejte mi zahrát v čistým dur než přišijou mi číslo na mundur - na mundur, šedivej, vošklivej." ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jeden z TOP detektivních seriálů, které se kdy na našem území natočily. A excelentní Jaroslav Marvan v roli napsané mu přímo na tělo. Tady není o čem se bavit. Tohle je jasný plný počet a mile rád si některé epizody opět připomenu. Srdcovkou pro mě jsou: Turecké náušnice, Černé rukavice a Hra. 90%  ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších českých seriálů všech dob s neopakovatelnou, překrásnou atmosférou, příjemným a milým humorem, sympatickými detektivními zápletkami a hlavně s excelentními hereckými výkony nejen pánů ze čtyřky (ačkoliv těch zejména) a samozřejmě legendární hudbou. Úžasná je též výprava a čas seriálu rozhodně neuškodil, ba přesně naopak! Tady je plné hodnocení jenom zasloužené. 100%. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Výborný československý krimiseriál se skvělým hereckým obsazením v podobě Jaroslava Marvana, Josefa Bláhy, Josefa Vinkláře, Františka Filipovského a dalších. Je to napínavé, má to chytře vymyšlený a smysluplný děj, akci a skvělé herce. Verdikt: 5* a 85 %. PS. Seriál Panoptikum města pražského, kde hrál rady Vacátka místo Jaroslava Marvana Jiří Adamíra se nedá s tímto výborným seriálem srovnat. Marvan je Marvan, nedá se nahradit. :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Za jedinečnou atmosféru starý Prahy, za případy plné napětí, za herecké výkony, za partu ze štyrky v čele s radou Vacátkem, za to že se člověk prostě těší na další díl. A mohl bych tady to "za" vláčet z věty do věty a pořád by to "za" bylo před co psát, ale jako odůvodnění proč dávám pět hvězd vlastně stačí poslat "za" před jedinou větu..... . Za ten báječně prožitý čas ve společnosti hřísných lidí. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (79)

  • Inspektor Brůžek (Josef Bláha) vypráví, že u policie slouží od konce války, tedy přesně 10 let. To znamená, že děj této epizody se odehrává v roce 1928. (Stejšn)
  • Tenisové kurty, kde dobová smetánka hraje, se nachází na Vyšehradě. Jsou tu s přestávkami od roku 1914. (sator)

Reklama

Reklama