Taky mi to asociuje Doktorku Quinnovou, ale společný bod je opravdu jen jeden: obojí je to rodinný historizující seriál. Doktorka byla situována do poměrně optimistického desetiletí 1867-1877 a Cesta do Avonlea do Belle Époque 1907-1914. Naučme se tedy konečně rozlišovat desetiletí nedávné minulosti alespoň na pozadí televizních seriálů!(2.4.2009)
Milý seriál o prostých radostech a strastech života obyčejných lidí. Žádné střílení a sex, a přeci můžeme mít krásný seriál, tak trochu jakoby ve stylu "skutečnější" a méně klišé doktorka Quinnová(19.4.2009)
Tento seriál jsem jako dítě úplně milovala a toto kouzlo neztratil ani po letech. Teď jsem dokoukala čtvrtou sérii, která byla výborná... Škoda, že seriál u nás skoro nikdo nezná, protože by si to určitě zasloužil. A pokud někdy budete mít chuť aspoň "ochutnat", tak bych doporučila díl "The Proof of the Pudding" z první série...(1.10.2010)
Jako děcko jsem ho milovala.To je prostě moje-dlouhé šaty,klobouky,rukavičky,jak dámy tak páni krásně upravení.A řešili své každodenní radosti a starosti.(12.8.2010)