Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 1

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (182)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lovci čarodejníc neboli vďaka Gemme Arterton ani zďaleka hororom. Ani tu si na hororové chúťky nenapravíme, skôr je to taká rozprávka podľa skutočnej udalosti? Tak to niekedy vyzerá. Takže ako horor síce nové prevedenie Gréty a Hajzla neuspeje, ale ako alternatíva k rozprávke podľa mňa celkom áno. Takže slušný priemer. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pohádka o Jeníčkovi a Mařence, tedy O perníkové chaloupce, je v některých variantách na pomezí hororu, nejinak tomu je i v této verzi. Matka vyžene své děti, protože....protože je prý neuživí. A když Mařenka odmítla dělat bohatému pánovi couru, tak šla i s bratrem z domu. Jedna z nejsilnějších scén tomuto předchází: matka vyzve Mařenku, aby si šli s bratrem vykopat hrobečky. A když už budou mít v ruce lopatky, tak ať ho vykopou i pro ni. Sourozenci po strastiplné cestě nakonec najdou chaloupku s čarodějnicí, ale zde se příběh začne odvíjet poněkud jinak. Forma samozřejmě vítězí nad obsahem, což ovšem neznamená, že by se zde nenašel příběh včetně několika zajímavých myšlenek. Po obrazové stránce jde o nádherný film plný pastelových tónů, kouřových barev i stínů temnoty. Nemalou roli v navození temné atmosféry hraje hudba. Tajemný les s černou chaloupkou jakoby vypadly z gotického románu. Jeden z těch filmů, který je vyprávěn obrazem, jak to mám osobně rád. A protože obrazy je třeba si vychutnávat, tak kamera nikam nespěchá. Kdo by však očekával čistokrevný horor s akcí a výživným gore, bude dozajista zklamán. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímaly statistiky, kolik dětí skončilo psychicky labilních poté, co ve sbírce jejich rodičů našly tenhle filmík, a pustily si jej s příslibem pohádky. Jako líbilo se mi, jak často mi to připomínalo milovanou VVitch. Bohužel to ale zdaleka tolik neděsí, a ani nedokáže udržet permanentní divákovu pozornost: několik těch atmosférou nacucaných scén je prostě až natolik hypnotických, že dokonale uspávaj. [Netflix] ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Velmi atmosférická podívaná s evidentně slabšími production values, která navzdory omezeným možnostem dokáže prostředkovat sugestivní zážitek v sympatickém komorním thrilleru s hororovými prvky. Takový ten typicky „malý film“, co dokáže zužitkovat nesporný tvůrčí talent s obehraným (byť stále atraktivním) námětem a zároveň přinést alespoň nějakou originalitu svým pojetím. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nápad dobrý,začátek je dokonce víc než to,ale pak to začne trochu drhnout a většina těch snových(?) pasáží je dokonce spíš otravných.Navíc to v určitých momentech vypadá opravdu lacině a i když tu jsou na druhou stranu pasáže,kterým se nedá upřít atmosféra,tak bohužel klady nedokáží převýšit zápory.Přitom to mohla být hororovo-pohádková záležitost nejen roku,protože podobných filmů se zase moc netočí...60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama