Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 1

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (182)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příliš nerozumím strategii některých režisérů obsazovat hlavní role svých filmů ošklivými lidmi. Nedávno mi způsobila psychickou újmu golemka Elisabeth Moss v Invisible Man, teď mi zase hýbla žlučí Sophia Lillis coby Gretel/Mařenka. Ale zatímco Líza je chuděrka ošklivá objektivně a od přirození, Sofii nepochopitelně zošklivili až nějací deviantní maskéři, a to opižláním tak úděsným, že mi zprotivila celý film (a to se mi přitom v novém It coby zrzavá lolitka moc líbila). Hnusná a nesympatická tlama je i její bráška (taky od přirození, ne kvůli maskérům). Naopak ovšem musím maskéry pochválit za práci na charmantní královně borgů, kterou zpizdili fakt dokonale a jejíž zlověstná ježibaba je naprosto prvotřídní. No a co k filmu - taková vizuálně hodně pohledná (až na Hänsela und Gretel) postmoderní multietnická horrorová pohádka, inspirovaná Grimmy jen hodně volně. S nelibou syntezátorovou hudbou a samozřejmě s poněkud pravdoláskařským koncem, nejsme přece ve středověké Evropě, ale v bigotní happyendové Americe. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po 4x počas karantény sme si dali kino na dvoch rozličnych miestach, prvykrát online a veľky filmovy fanúšik zo susedného historického mesta dopozeral o 33 minút skôr ako ja. A to mám najlepší dostupný internet u nás...Aj keď by som chcel byť viac zhovievavý po tom akym spôsobom preťažený server a superrýchly internet u nás tento film prehrali, som rád že ho mam za sebou. V prvej polovici sa film strašne hľadá a lepsie zvladnuta druha polovica filmu už pokazeny dojem nenapraví, najmä ak ju vidíte v takom komforte ako to vyšlo mne dnes. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut vypadalo velmi, velmi nadějně. Jak po stránce vizuální, tak i po stránce dějové. Jenomže pak to nadějně vypadat přestalo. A když ústřední a zcela mimořádně otravná dvojice dorazila do slaninové chaloupky (jejíž majitelka Alice Krige je jediným pozitivem tohoto filmu), začal jsem se nudit a nepřestával se divit, na co to koukám. Ještě o pár minut později jsem u toho začal dělat i jiné věci a celý děj už mi začal být úplně jedno. Mimořádná nuda a neskutečně bizarní film, jehož existenci nechápu. Přitom Perníková hororová chaloupka je takové téma! Ale tenhle film je podivná nuda, při které jsem získal pocit, že trvá týden a to má jen hodinu a půl. Nevím, kdy jsem naposledy viděl horší film, než tenhle, ale už je to zatraceně dlouho. Kdyby ta ježibaba konečně jednou vyhrála, možná bych hvězdičku přihodil. 90% nuda, ale vizuálně je to fakt parádní, jenže zcela k ničemu. A stejně k ničemu je i pár relativně dobrých pokusů o hororové scény. Poprvé v životě jsem také zvědav na názor zdejšího hororového experta. Jistě udělí plné hodnocení. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivé, narativně prázdné. Co si budem, klasická pohádka o Jeníčkovi a Mařence svým obsahem přímo nabádá, aby ji někdo zadaptoval do nějaké dospělejší hororové podoby. A jelikož trailer vypadal docela slibně, dal jsem tomu, i navzdory dost negativních reakcí, přeci jenom šanci. A jestli filmu musím něco fakt pochválit, tak je to jeho vizuální stránka. Některé záběry jsou totiž fakt boží a... to je asi tak všechno dobré, co o snímku můžu říct. Nejenže to celé selhává jako horor (po první třetině ze mě zcela spadlo jakékoliv napětí a prostě jsem už jen tak čuměl), ale navíc to divákovi servíruje jakousi divnou a nezáživnou dějovou linku s extrémně uspěchaným a zmatečným závěrem, který do sebe překombinoval až příliš mnoho prvků z jiných hororovek. Mařenka s vrozenou telekinezí? Jako fakt? Trochu z toho čuchám pokus o vytvoření artového hororu, už jen vzhledem k tomu, že Mařenka nezavřela držku a často se ujímala role "moudrého" vypravěče, což samo o sobě bortilo zprvu vcelku slušně budovanou temnou atmosféru. Je ale pravda, že horory jsou v tomhle docela chudáci, protože jsou ze všech žánrů nejrozporuplnější, takže možná to na někoho působilo. Já jsem ale zatím jen nostalgicky vzpomínal na Maják. Lepší 2* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímaly statistiky, kolik dětí skončilo psychicky labilních poté, co ve sbírce jejich rodičů našly tenhle filmík, a pustily si jej s příslibem pohádky. Jako líbilo se mi, jak často mi to připomínalo milovanou VVitch. Bohužel to ale zdaleka tolik neděsí, a ani nedokáže udržet permanentní divákovu pozornost: několik těch atmosférou nacucaných scén je prostě až natolik hypnotických, že dokonale uspávaj. [Netflix] ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama