Reklama

Reklama

Místo nahoře

(seriál)
Česko, 2004, 11 h 22 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Kamera:

Petr Polák

Hrají:

Ondřej Vetchý, Miroslav Táborský, Bára Munzarová, Simona Stašová, Ljuba Krbová, Veronika Gajerová, Vilma Cibulková, Jiří Schmitzer, František Němec (více)
(další profese)

Epizody(13)

Příběh sociálně slabší rodiny, která si díky výhodné nabídce pořídí vilku v satelitním městečku, skýtá řadu dramatických i humorných situací a umožňuje nám nahlédnout do více rodin zdejších obyvatel. Rozehrává se pestrá mozaika praktik dravých podnikatelů, ale i lidí bojujících s finanční tísní a nezaměstnaností. Velkou roli hraje v příběhu redakce místního deníku a zejména mladý investigativní novinář, který se snaží proniknout do zákulisí několika místních skandálů. Samozřejmě seriál dělají především vztahy. Vztahy v rodině, která se ocitne ve skutečném ohrožení, vztahy milostné, které nečekaně zaplétají osudy našich hrdinů, vztahy sousedské, v nichž si lidé přes všechny konflikty nakonec dokážou podat ruce při společné obraně svých domovů... (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

nemer 

všechny recenze uživatele

Dnes už retro, přesto (nebo právě proto) hodnotím vysoko, protože mi připomíná éru, která se už nikdy nevrátí (ještě tlačítkové telefony! I s podvozkem :) A na rozdíl od prasečích ordinací apod. se na to díky hereckým výkonům i rozsahu celkem dobře dívalo, dnes by měl tento seriál nejmíň 1589 dílů a bylo by to něco na způsob mexické telenovely. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu konec dost dobrého českého seriálu.Takový se už na naší scéně dlouho neobjevil a možná zase dlouhou dobu neobjeví.Tyto příběhy ze všedního života obyčejných lidí jsou vypilovány do posledního detailu a jsou velmi působivé.Nejlepší byli poslední dva díly,i když v tom posledním mi chybělo usmíření Rokyty se synem a další věci okolo Rokyty.Nejlepší jsou ale samozřejmě herecké výkony kterým dominuje trojice Stašová,Vetchý,Hanák a skvěle je doplnuje Táborský,Cibulková a všichni ostatní herci tohoto seriálu.Takže opravdu skvělý seriál.Už se těším na další Smyzcekův seriál z podobného prostředí ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Rád bych si přečetl původní scénář a zjistil, kolik toho bylo v prvním díle změněno. Nemá cenu se rozčilovat nad amaterským vzhledem seriálu, protože je vidět ten úděsně malý rozpočet. Co mě ale překvapilo byly umělé dialogy. Sem tam probleskla dobrá scéna, dobrá hláška, ale problesknutí je jednoduše málo. Příběh na druhou stranu vypadá prozatím docela zajímavě. Zkusím ještě příští týden. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to přesně na 70%. Nejzajímavější je první třetina, pak už se v podstatě nedozvídáme nic nového. Pozitivem je určitě účast a výkon výkvětu našich herců, které můžete vidět ještě "zamlada". Dalším kladem je nesporně svědectví doby, atmosféra let devadesátých, uvědomíte si, jak se doba za těch pár let krutě změnila. Hlavně proto má smysl seriál vidět. Postavy v něm jsou celkem životné, jen občas zakroutíte hlavou, jako že tohle ne, to by nikdo neudělal a tak. Dalo se to vypilovat, ale asi to po tvůrcích nikdo nechtěl. Závěr mi to trochu zvedl v hodnocení. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý seriál o lidech ze satelitního městečka. Rozhodně lepší než nějaká VKVčka. Své určitě udělejí herci, kteří jsou zde, narozdíl od těch, co jsou vidět na nově a primě, opravdu dobří a s nimi je to o poznání lepší. Mluvím např. o Stašové, Vetchém, Seidlové a dalších. Byl to prima seriál na ČT1. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (11)

  • Tehdy šestileté Lucii Šteflové (mladší dcera Lukešových) vypadl poslední mléčný zub až poslední natáčecí den. (jenik71)
  • Jsou zde použity autentické interiéry, které filmaři pouze dovybavovali. Jedna rodina dokonce odjela na dovolenou a štábu nechala svůj dům plně k dispozici. (jenik71)
  • Tomáš Hanák nejprve učinkování v seriálu odmítl, nakonec ho ale reřisér Karel Smyczek přemluvil. (Karlos80)

Reklama

Reklama