Reklama

Reklama

Místo nahoře

(seriál)
Česko, 2004, 11 h 22 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Kamera:

Petr Polák

Hrají:

Ondřej Vetchý, Miroslav Táborský, Bára Munzarová, Simona Stašová, Ljuba Krbová, Veronika Gajerová, Vilma Cibulková, Jiří Schmitzer, František Němec (více)
(další profese)

Epizody(13)

Příběh sociálně slabší rodiny, která si díky výhodné nabídce pořídí vilku v satelitním městečku, skýtá řadu dramatických i humorných situací a umožňuje nám nahlédnout do více rodin zdejších obyvatel. Rozehrává se pestrá mozaika praktik dravých podnikatelů, ale i lidí bojujících s finanční tísní a nezaměstnaností. Velkou roli hraje v příběhu redakce místního deníku a zejména mladý investigativní novinář, který se snaží proniknout do zákulisí několika místních skandálů. Samozřejmě seriál dělají především vztahy. Vztahy v rodině, která se ocitne ve skutečném ohrožení, vztahy milostné, které nečekaně zaplétají osudy našich hrdinů, vztahy sousedské, v nichž si lidé přes všechny konflikty nakonec dokážou podat ruce při společné obraně svých domovů... (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

moorks 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názory, že po dlouhé době " klasický český seriál ". Velmi realisticky ukazuje dnešní dobu, což se dnes vždy nevidí v naší tvorbě. Opravdu není, co bych seriálu vytknul. Karel Smyczek opět natočil parádní věc a vytvořil seriál, který je pomalu to nejlepší, co jsme mohli za posledních deset let vidět. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

I když některé díly by si zasloužily s bídou tři hvězdičky, celkový dojem je spíše pozitivní. Scénáristé sice měli nápady na zhruba deset dílů a zbytek vznikl jejich roztažením na požadovaný rozsah, ale zase to tolik nevadilo. Horší byla občasná křečovitost dialogů. Hodně zachránil režisér a hlavně prvotřídní herecká sestava. ()

Reklama

mzop 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený seriál o tehdy novém trendu - satelitních městečkách. K jeho hodnotě přispěla nekomerční děj, kdy jedna z kladných hrdinek těžce zkoušená životem uprostřed seriálu zemře. Nejde o klasický happy-endovský seriál, kterých se dnes točí desítky. Díky za něj a velká poklona Simoně Stašové i malé Kateřině Šteflové. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Seriál rozdělený na 4 dvd patří určitě mezi ty lepší, které v poslední době vznikly. Jak už to u seriálů bývá, je zde hodně postav, některé dobré (Schmitzer, Hanák, Lábus, Stašová..), jiné průměrné a některé dokonce zbytečné. 13 dílů má rozhodně, co nabídnout, seriálové postavy se vyvíjí, jejich osudy se proplétají a já se u toho docela dobře bavil. ()

SenFlxr 

všechny recenze uživatele

Přijde mě legrační jak někteří hodnotící (nejen) v tomto případě reagují na recenzenty na předních místech zde v csfd. Pak jsou zde moc povedené hodnocení: "Nic moc" a lup tam tři hvězdičky :-D Mě osobně přijde, že tenhle seriál má nudný a nicneříkající děj. Stejná nuda a hloupost děje jako u většiny ostatních seriálů tohoto typu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (11)

  • Tehdy šestileté Lucii Šteflové (mladší dcera Lukešových) vypadl poslední mléčný zub až poslední natáčecí den. (jenik71)
  • Jsou zde použity autentické interiéry, které filmaři pouze dovybavovali. Jedna rodina dokonce odjela na dovolenou a štábu nechala svůj dům plně k dispozici. (jenik71)
  • Barboře Munzarové se během natáčení seriálu narodila dcera. (Karlos80)

Reklama

Reklama