Reklama

Reklama

Místo nahoře

(seriál)
Česko, 2004, 11 h 22 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Kamera:

Petr Polák

Hrají:

Ondřej Vetchý, Miroslav Táborský, Bára Munzarová, Simona Stašová, Ljuba Krbová, Veronika Gajerová, Vilma Cibulková, Jiří Schmitzer, František Němec (více)
(další profese)

Epizody(13)

Příběh sociálně slabší rodiny, která si díky výhodné nabídce pořídí vilku v satelitním městečku, skýtá řadu dramatických i humorných situací a umožňuje nám nahlédnout do více rodin zdejších obyvatel. Rozehrává se pestrá mozaika praktik dravých podnikatelů, ale i lidí bojujících s finanční tísní a nezaměstnaností. Velkou roli hraje v příběhu redakce místního deníku a zejména mladý investigativní novinář, který se snaží proniknout do zákulisí několika místních skandálů. Samozřejmě seriál dělají především vztahy. Vztahy v rodině, která se ocitne ve skutečném ohrožení, vztahy milostné, které nečekaně zaplétají osudy našich hrdinů, vztahy sousedské, v nichž si lidé přes všechny konflikty nakonec dokážou podat ruce při společné obraně svých domovů... (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Tak se mi někdy zdá, že nás chtějí jakýmkoliv trochu kvalitnějším seriálem udeptat k smrti. Člověk příjde unavený z práce, ze školy,... a pak se má dorazit tímhle? Z toho přívalu problémů a beznaděje by jednoho rozbolela hlava. Ale jinak uznávám, že mě to i docala chytlo a vydržel jsem až do konce. Což je u současného českého seriálu něco nevídaného ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Určitě jedno z těch lepších a koukatelnějších děl české seriálové scény,zvláště tahle první sezona (vysílaná na ČT1) nebyla vůbec tak špatná jak se čekalo. Vůbec nic jsem od toho nečekal a skoukl jsem to celkem bez problémů, i když někteří herečtí představitelé byli velice amatérští. Co mě však vyloženě rozčilovalo byl slovník,který v seriálu byl použit,takhle spisovně prostě nikdo nemluví.Stejně tak neustálé se oslovování postav vzájemně svými jmény mi přišlo velice nereálné,zřejmě proto aby si divák snáze zapamatoval jak se kdo jmenuje.Ale v rámci současného českého seriálového nebe to byla určitě nadprůměrná záležitost,i proto jsem byl v hodnocení tak velkorysý. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

No musím priznať a aj uznať, že oproti takým odpadovým sračkám ako sú lacné televízne české seriály typu "Ordinace v rúžový zahradě", "Ulice",  "On je žena", "Poisťovna štěstí", "Nemocnice na kraji města po dvaceti letech" je tento počin z roku 2004 v podstate veľmi kvalitným diváckym zážitkom. Avšak zasa v konkurencii starých dobrých českých televíznych seriálov ako boli napríklad  "Sanitka", "Chalupáři", "Cirkus Humberto", "My všichni školou povinní", "Nemocnice na kraji města" to v mnohom velice silne zaostáva. Takže keď to tak objektívne zhrniem a spriemerujem, tak môžem bez hanby a výčitiek svedomia prideliť seriálu "Místo nahoře" dve hviezdičky. ** ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Seriál rozdělený na 4 dvd patří určitě mezi ty lepší, které v poslední době vznikly. Jak už to u seriálů bývá, je zde hodně postav, některé dobré (Schmitzer, Hanák, Lábus, Stašová..), jiné průměrné a některé dokonce zbytečné. 13 dílů má rozhodně, co nabídnout, seriálové postavy se vyvíjí, jejich osudy se proplétají a já se u toho docela dobře bavil. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu konec dost dobrého českého seriálu.Takový se už na naší scéně dlouho neobjevil a možná zase dlouhou dobu neobjeví.Tyto příběhy ze všedního života obyčejných lidí jsou vypilovány do posledního detailu a jsou velmi působivé.Nejlepší byli poslední dva díly,i když v tom posledním mi chybělo usmíření Rokyty se synem a další věci okolo Rokyty.Nejlepší jsou ale samozřejmě herecké výkony kterým dominuje trojice Stašová,Vetchý,Hanák a skvěle je doplnuje Táborský,Cibulková a všichni ostatní herci tohoto seriálu.Takže opravdu skvělý seriál.Už se těším na další Smyzcekův seriál z podobného prostředí ()

Galerie (7)

Zajímavosti (11)

  • Tehdy šestileté Lucii Šteflové (mladší dcera Lukešových) vypadl poslední mléčný zub až poslední natáčecí den. (jenik71)
  • Natáčení probíhalo v domově důchodců Červený  Mlýn ve Všestudech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Seriál se mimo jiné natáčel i ve městě Slaný v okrese Kladno. Sídlo Abostavu je ve skutečnosti hospoda a gymnázium na Masarykově náměstí je skutečné gymnázium, které posloužilo i pro interiérové záběry. Skutečné je i místo, na kterém se natáčelo cvičení aerobiku. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama