Reklama

Reklama

Místo nahoře

(seriál)
Česko, 2004, 11 h 22 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Kamera:

Petr Polák

Hrají:

Ondřej Vetchý, Miroslav Táborský, Bára Munzarová, Simona Stašová, Ljuba Krbová, Veronika Gajerová, Vilma Cibulková, Jiří Schmitzer, František Němec (více)
(další profese)

Epizody(13)

Příběh sociálně slabší rodiny, která si díky výhodné nabídce pořídí vilku v satelitním městečku, skýtá řadu dramatických i humorných situací a umožňuje nám nahlédnout do více rodin zdejších obyvatel. Rozehrává se pestrá mozaika praktik dravých podnikatelů, ale i lidí bojujících s finanční tísní a nezaměstnaností. Velkou roli hraje v příběhu redakce místního deníku a zejména mladý investigativní novinář, který se snaží proniknout do zákulisí několika místních skandálů. Samozřejmě seriál dělají především vztahy. Vztahy v rodině, která se ocitne ve skutečném ohrožení, vztahy milostné, které nečekaně zaplétají osudy našich hrdinů, vztahy sousedské, v nichž si lidé přes všechny konflikty nakonec dokážou podat ruce při společné obraně svých domovů... (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

No musím priznať a aj uznať, že oproti takým odpadovým sračkám ako sú lacné televízne české seriály typu "Ordinace v rúžový zahradě", "Ulice",  "On je žena", "Poisťovna štěstí", "Nemocnice na kraji města po dvaceti letech" je tento počin z roku 2004 v podstate veľmi kvalitným diváckym zážitkom. Avšak zasa v konkurencii starých dobrých českých televíznych seriálov ako boli napríklad  "Sanitka", "Chalupáři", "Cirkus Humberto", "My všichni školou povinní", "Nemocnice na kraji města" to v mnohom velice silne zaostáva. Takže keď to tak objektívne zhrniem a spriemerujem, tak môžem bez hanby a výčitiek svedomia prideliť seriálu "Místo nahoře" dve hviezdičky. ** ()

VN85 

všechny recenze uživatele

V době uvedení seriálu v roce 2004 jsem z něj byl nadšený. Když jsem viděl asi po 15 letech na youtube pár dílů znovu, tak bych dal tak maximálně dvě hvězdičky. Ale za tu nostalgickou vzpomínku, hezkou Seidlovou, Klepla a Schmitzerovu hlášku: "Odsaď podsaď, ta flaška je moje" přidávám třetí. Přeci jenom oproti tomu pokračování to šlo. ()

Reklama

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Tak se mi někdy zdá, že nás chtějí jakýmkoliv trochu kvalitnějším seriálem udeptat k smrti. Člověk příjde unavený z práce, ze školy,... a pak se má dorazit tímhle? Z toho přívalu problémů a beznaděje by jednoho rozbolela hlava. Ale jinak uznávám, že mě to i docala chytlo a vydržel jsem až do konce. Což je u současného českého seriálu něco nevídaného ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se po dlouhé době zrodil "klasický český" seriál, který oprávněně přitahuje k obrazovkám spoustu diváků na kvalitně napsanou, zrežírovanou a skvěle obsazenou podívanou. ........ Mínění jsem v průběhu seriálu nezměnil, jenom hvězdiček postupně přibývalo. Smyczek výborně zvládá zobrazení problémů dnešního "normálního" života, takže před posledním dílem jsem s hodnocením těsně pod stropem. ()

Death 

všechny recenze uživatele

Zatim solidni. Vyborni herci, skvele napsane dialogy a hlavne ty sceny jsou opravdu ze zivota(aspon nektere). Misty probleskne i inteligentni humor. Po celem shlednuti mi ale nekolik momentu moc nesedlo-hlavne zaver. Stale ale porad nadprumer-oproti jinym "perlam" Ceske televize nebo nedej boze Novy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (11)

  • Jsou zde použity autentické interiéry, které filmaři pouze dovybavovali. Jedna rodina dokonce odjela na dovolenou a štábu nechala svůj dům plně k dispozici. (jenik71)
  • Natáčení filmu, kterého se zúčastnilo téměř sto padesát herců, začalo na Mikuláše roku 2001. Díky pěknému počasí se skončilo o dva dny dříve, než se plánovalo. (Silencia90)
  • Natáčení probíhalo v obci Hobšovice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama