Reklama

Reklama

Místo nahoře

(seriál)
Česko, 2004, 11 h 22 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Kamera:

Petr Polák

Hrají:

Ondřej Vetchý, Miroslav Táborský, Bára Munzarová, Simona Stašová, Ljuba Krbová, Veronika Gajerová, Vilma Cibulková, Jiří Schmitzer, František Němec (více)
(další profese)

Epizody(13)

Příběh sociálně slabší rodiny, která si díky výhodné nabídce pořídí vilku v satelitním městečku, skýtá řadu dramatických i humorných situací a umožňuje nám nahlédnout do více rodin zdejších obyvatel. Rozehrává se pestrá mozaika praktik dravých podnikatelů, ale i lidí bojujících s finanční tísní a nezaměstnaností. Velkou roli hraje v příběhu redakce místního deníku a zejména mladý investigativní novinář, který se snaží proniknout do zákulisí několika místních skandálů. Samozřejmě seriál dělají především vztahy. Vztahy v rodině, která se ocitne ve skutečném ohrožení, vztahy milostné, které nečekaně zaplétají osudy našich hrdinů, vztahy sousedské, v nichž si lidé přes všechny konflikty nakonec dokážou podat ruce při společné obraně svých domovů... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Seriál se mimo jiné natáčel i ve městě Slaný v okrese Kladno. Sídlo Abostavu je ve skutečnosti hospoda a gymnázium na Masarykově náměstí je skutečné gymnázium, které posloužilo i pro interiérové záběry. Skutečné je i místo, na kterém se natáčelo cvičení aerobiku. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení filmu, kterého se zúčastnilo téměř sto padesát herců, začalo na Mikuláše roku 2001. Díky pěknému počasí se skončilo o dva dny dříve, než se plánovalo. (Silencia90)
  • Na seriál pak navázaly další dvě seriálové řady s názvem Místo v životě (2006). Změnu v názvu si vyžádala změna televizní stanice, která seriál produkovala. (Karlos80)
  • Tomáš Hanák nejprve učinkování v seriálu odmítl, nakonec ho ale reřisér Karel Smyczek přemluvil. (Karlos80)
  • Barboře Munzarové se během natáčení seriálu narodila dcera. (Karlos80)
  • Tehdy šestileté Lucii Šteflové (mladší dcera Lukešových) vypadl poslední mléčný zub až poslední natáčecí den. (jenik71)
  • Jsou zde použity autentické interiéry, které filmaři pouze dovybavovali. Jedna rodina dokonce odjela na dovolenou a štábu nechala svůj dům plně k dispozici. (jenik71)

Reklama

Reklama