Reklama

Reklama

Rozhodující okamžik

(seriál)
  • Austrálie Turning Point
Austrálie, 2017, 4x25 min

Obsahy(1)

Zaměříme se na mládí čtyř nejslavnějších vůdců 20. století a na to, jak a kdy dosáhli rozhodujících okamžiků ve svém životě. Matka Josefa Stalina byla rozhodnutá, že syn bude kněz. Adolf Hitler byl přesvědčen, že bude slavným umělcem, dokud ho vídeňská akademie umění neodmítla a nestal se z něj samotář bez domova. Winston Churchill byl nevýrazný student a neúspěšný politik, dokud se neproslavil útěkem z válečného zajateckého tábora za búrské války, což znovu nastartovalo jeho politickou kariéru. Britská matka Viléma II. Pruského hodlala ze syna vychovat osvíceného vládce, který nastolí v Evropě mír. On však začal její hodnoty a britskou vlast nenávidět. V pořadu se prolínají rozhovory s mezinárodními odborníky, vzácné archivní materiály a natáčení na původních místech. Výsledkem jsou překvapivé portréty mladých mužů a rozhodující okamžiky, které změnily svět. (Viasat)

(více)

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niečo cez 20 minútové dokumenty, ktoré nemôžu stačiť tak významným osobnostiam, preto sa zameriavajú len na mladosť a okamihy v dospelosti, ktoré boli rozhodujúce pre to, že sa daní ľudia dostali na pozície, ktoré ich preslávili, či už pozitívne alebo negatívne. Stalin - opakuje sa tu informácia, že mal byť kňazom, ale nakoniec sa zaľúbil do boľševizmu. Churchill - pochodil Kubu aj Afriku, aby videl vojnu naživo a splnil si svoj sen raz byť slávnym vojakom a politikom. Wilhelm II. - narodil sa pri tak komplikovanom pôrode, že nemal žiť ani on, ani matka, ktorá sa za jeho skaličenie nakoniec hanbila (celkovo najlepšia časť série ohľadom jeho zdravotných problémov, veľmi veľa zaujímavostí). Hitler - známe veci, že rád maľoval a že bez I. svetovej vojny by nebol asi nikým. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem všechny čtyři díly. Velmi dobrá vyprávění a kromě známých díky také množství nových podrobných informací. Nejméně jsem znal Viléma II. Pruského. Poučení ze seriálu pro mě je, dát si pozor na militantní chlapečky, které od dětství baví hrát si s vojenskými figurkami a co nejdříve touží vstoupit do armády jako Vilém a Churchil. ()

Reklama

Galerie (85)

Reklama

Reklama