Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Režisérka Irena Pavlásková zabodovala už svým filmovým debutem ČAS SLUHŮ, kterým uvedla do poněkud neúměrného nadšení i značnou část kritiky. ČAS SLUHŮ byl na svou dobu snímkem v mnoha ohledech výjimečným, v němž vedle atraktivně zpracovaného chytlavého příběhu nečekaně zazářila i budoucí velká tuzemská filmová hvězda Ivana Chýlková. Protože patří Irena Pavlásková mezi tvůrce, kteří se hned tak něčeho nezaleknou, rozhodla se natočit volné pokračování příběhu cílevědomé a dominantní Dany. Před diváky tak nyní předstupuje s filmem ČAS DLUHŮ, který už mnohem intenzivněji, stejně jako její druhý film CORPUS DELICTI (neboť debutům bývá mnohé odpuštěno) prověří její režijní kvality. Navázat na úspěch jedničky totiž nebude jednoduché.

Tak jsou tu opět naši staří známí - autoritativní Dana a submisivní Milan. Milan už dosáhl slušné kariéry, jako obchodní zástupce v Maroku má významné postavení a žije životem exkluzivního diplomata. Zatímco on poctivě pracuje, Dana si užívá se svým milencem a ve "volných chvílích" Milana samozřejmě náležitě deptá. Manželská rvačka v nejnevhodnější chvíli významné pracovní návštěvy zapřičiní jejich předčasný odjezd a Milan, který Daně v afektu způsobil četná zranění je hospitalizován na psychiatrii. Jeho psychický šok pochopitelně Dana využije pro sebe a s pomocí posluhovačky v domácnosti Bohunky (zde navíc zdravotní sestry v tomtéž sanatoriu) a slabošského primáře, získává nad Milanem opět absolutní kontrolu. Jenomže v sanatoriu si odbývá svou stáž i mladá psycholožka Táňa, které je inteligentní pacient okamžitě velmi sympatický. Navíc si dobře uvědomuje, že je léčba velkými dávkami sedativ naprosto neadekvátní a snaží se v Milanovi naopak posílit sebedůvěru a novou chuť do života. Rodí se křehký vztah, který brzy přeroste profesionální vazby a odvede Milana z domova a hlavně od Dany. Jenomže Dana je ženou, "která se neopouští" a nehodlá svou hračku jen tak odložit. Nastává čas, v němž se Milan snaží vnitřně i navenek osvobodit a milá paní doktorka utrží četné šrámy na těle i na duši... (mimochodem, náročné "bojové" scény odehrála Ivana Chýlková v prvních týdnech těhotenství). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Příšerný sequel povedeného Času sluhů, který nezachránil ani Roden s Chýlkovou. A vlastně se není ani čemu divit. Nudná režie, strašný scénář a naprosto příšerné dialogy (celý film poslouchat z úst ústřední dvojky glosy typu: "Si sračka!"... "A ty seš průjem!" bylo vážně utrpení). Vše navíc provázely úplně zbytečné a nefungující flashbacky! Příjemně překvapila Lucka Bílá, která ve své roli působila naprosto přirozeně a civilně... ()

Vladajsoucna 

všechny recenze uživatele

Další příspěvek do kvalitativně sestupné tvorby režisérky Pavláskové. Je to ještě křečovitější a prázdnější než Corpus Delicti, ale ne zase takový debakl jako Bestiář. S Časem sluhů film věru už nelze vůbec srovnávat. Potěší snad jen celkem přirozeně hrající Lucie Bílá ve své jinak povrchní postavě spasitelské psychiatričky, Chlumeckého dynamický hudební doprovod (který ovšem trpí až přílišnou studenou syntentizátorovitostí), místy slušně výpravná kamera, pár vtipných momentů a celková vzpomínka na vynikající režisérčin debut. Nepotěší herectví Chýlkové, Rodena, Holubové a Asterové, degradující své vyzkoušené role na pouhé karikatury, nepotěší ani přeceňovaná Vilhelmová v roli zbohatlické husičky ani tajtrlíkovský Lábus jako její otec, nepotěší příšerné postsynchrony, nepotěší samotný pokus z původního psychologického dramatu s groteskními prvky vytvořit lacinou komunální satiru a'la divoká devadesátá. ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Za Chýlkovou v ledničce a posléze s bednou na hlavě. Jinak všichni naprosto tragičtí, připadali mi (včetně Rodena) jako šmíry a figurkáři nejhoršího kalibru. Nemusím ani jednoho ze zúčastněných, zvláště pak Holubovou a Vilhelmovou, ale třeba u Rodena nebo Chýlkové uznávám, že jsou to dobří herci. To ale neplatí tady. Ztráta času za takovou odfláknutou trapárnu, nejen hereckou. Ani jsem nedokoukala, bylo mi úplně jedno, jestli se sežerou nebo vezmou nebo je unese UFO. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že volné pokračování prvního filmu je děláno veselejším pohledem. V každém případě excelentní výkony, paní Bílá v té době ještě normální a s normálními vlasy, prostě koncert. Vadila mi však nedotaženost některých scén a trošku pofiderní konec. Takže když dávám za tři hvězdy, myslím ty nejlepší tři, co jsem dal, váhal jsem nad čtyřmi, ale ne. Nedám. 2012052510005/10322 ()

LEATHERFAC odpad!

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé... souhlas s viperblade - ano už dlouho mi u filmu nebylo takhle trapně... patrně proto, že se mi naštěstí trapným a hloupým filmům většinou daří vyhýbat. Pokud ovšem kdysi skvělá režisérka, natočí najednou sračku na odpad... může se stát, že tohle utrpení člověk očekávající kvalitní práci, podstoupí... ale co je moc to je moc... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo i na zámku v Lysé nad Labem. (M.B)
  • Návštevnosťou 193 645 divákov sa stal film v roku 1998 najnavštevovanejším českým filmom v českých kinách. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama