Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Režisérka Irena Pavlásková zabodovala už svým filmovým debutem ČAS SLUHŮ, kterým uvedla do poněkud neúměrného nadšení i značnou část kritiky. ČAS SLUHŮ byl na svou dobu snímkem v mnoha ohledech výjimečným, v němž vedle atraktivně zpracovaného chytlavého příběhu nečekaně zazářila i budoucí velká tuzemská filmová hvězda Ivana Chýlková. Protože patří Irena Pavlásková mezi tvůrce, kteří se hned tak něčeho nezaleknou, rozhodla se natočit volné pokračování příběhu cílevědomé a dominantní Dany. Před diváky tak nyní předstupuje s filmem ČAS DLUHŮ, který už mnohem intenzivněji, stejně jako její druhý film CORPUS DELICTI (neboť debutům bývá mnohé odpuštěno) prověří její režijní kvality. Navázat na úspěch jedničky totiž nebude jednoduché.

Tak jsou tu opět naši staří známí - autoritativní Dana a submisivní Milan. Milan už dosáhl slušné kariéry, jako obchodní zástupce v Maroku má významné postavení a žije životem exkluzivního diplomata. Zatímco on poctivě pracuje, Dana si užívá se svým milencem a ve "volných chvílích" Milana samozřejmě náležitě deptá. Manželská rvačka v nejnevhodnější chvíli významné pracovní návštěvy zapřičiní jejich předčasný odjezd a Milan, který Daně v afektu způsobil četná zranění je hospitalizován na psychiatrii. Jeho psychický šok pochopitelně Dana využije pro sebe a s pomocí posluhovačky v domácnosti Bohunky (zde navíc zdravotní sestry v tomtéž sanatoriu) a slabošského primáře, získává nad Milanem opět absolutní kontrolu. Jenomže v sanatoriu si odbývá svou stáž i mladá psycholožka Táňa, které je inteligentní pacient okamžitě velmi sympatický. Navíc si dobře uvědomuje, že je léčba velkými dávkami sedativ naprosto neadekvátní a snaží se v Milanovi naopak posílit sebedůvěru a novou chuť do života. Rodí se křehký vztah, který brzy přeroste profesionální vazby a odvede Milana z domova a hlavně od Dany. Jenomže Dana je ženou, "která se neopouští" a nehodlá svou hračku jen tak odložit. Nastává čas, v němž se Milan snaží vnitřně i navenek osvobodit a milá paní doktorka utrží četné šrámy na těle i na duši... (mimochodem, náročné "bojové" scény odehrála Ivana Chýlková v prvních týdnech těhotenství). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

movie odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je buď odpad! anebo 5*, s tím, že obojí asi plní stejnej účel a není vůbec jansý, jestli tohle Pavlásková natočila jako parodii na předchozí díl anebo jestli byla společně s Rodenem, Vorlem a Lábusem na slušným tripu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Styl Ireny Pavláskové byl zachován, jen stejně pružně zareagoval na dobu svého vzniku jako první díl. Pro mne nejlepší výkon filmové herečky Lucie Bílé. ()

viperblade odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolelo. Po tak výborném filmu, jakým byl Čas sluhů, jsem tak razantní propad nečekal. Byl jsem připravený, že to bude jinde, než předchozí film, ale tohle?! Mají to herci formátu Chýlkové, Rodena, Vilhelmové nebo Holubové zapotřebí? U mě filmové dno českého filmu reprezentuje Waterloo po česku. A tohle byl film, který se k němu (v mých očích) přiblížil až moc. Už hodně dlouho mi nebylo u filmu tak trapně. Varuji vás, pokud se vám Čas sluhů líbil, tak tomuhle se obloukem vyhněte!!! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To čo bolo? Riadna blbosť, až sa človek čuduje, že čo človek nevymyslí. A práve to je jeden z dôvodov, prečo som tomu nedal odpad. Druhým je tých pár absurdných momentov, ktoré trochu pohli mimikou tváre. 20/100 ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Čas dluhů nejen že nedosahuje kvalit Času sluhů, dlouhou dobu mi trvalo najít vůbec nějaké kvality. Roden narve hlavu Ivany Chýlkové do televizní bedny příliš pomalu a navíc je zřetelně vidět, že televize nemá obrazovku... Snad jediné co stojí za zmínku je rvačka Chýlkové s Bílou, která působí opravdu dobře. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Natočit volné pokračování výborného Času sluhů, ve kterém svými hereckými výkony dominovala dvojice Chýlková / Roden, byl výborný nápad. Bohužel tím nápadem to skončilo. Pavlásková to absolutně nezvládla a je očividné, že u Času sluhů jí nepřálo nic jiného, než začátečnické štěstí. Je totiž nejen režisérkou, ale i autorkou námětu a scénáře obou filmů. A právě scénář je zásadní kámen úrazu pokračování. Tam, kde se v prequelu dalo napětí krájet a Chýlkové byste nejraději vyškrábali oči, se v druhém filmu setkáváme jen s tupým přehráváním (což v tomto případě není problém výborných herců, ale právě scénáře) a toporným dějovým kalkulem - načež nálepka "drama" (kterým první díl rozhodně je) by se dala přelepit nápisem "nepovedená parodie". Neskutečně trapné chování některých postav je opravdu nesnesitelné a veškerý glanc prvního filmu se vytrácí. Převeliká škoda - snímek zachraňuje jen poměrně dobrý a většinu doby přirozený výkon neherečky Bílé, ztřeštěná postava Vilhelmové a místy se objevující Vladimír Dlouhý. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Pokud šlo ještě vyvařit z hrnce s visačkou Čas sluhů něco poživatelného, mělo se to stát, dokud byla voda ještě teplá a ne za téměř deset let.. Vznikla tak jen nastavovaná kaše, kdy chyběl čerstvý základ a nepomohly ani přísady jako Taťána Vilhelmová, Lucie Bílá a Jiří Lábus. Kaše se houlá v ústech, je mazlavá a stydne na talíři.. Další gradování manželství Milana a Dany je neúnosné a nezachránila by ho ani účast Útvaru rychlého nasazení, či pohřební služby.. Potom mne ovšem napadá Válka Roseových anebo se myšlenek na pokračování radši vzdát… ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

S nadějí jsem se sem mrknul, zda Čas dluhů je v kategorii "parodie" nebo alespoň "komedie". Ona tohle snad Pavlásková opravdu myslela vážně. Má silný tah na branku, kdo film nevypne po prvních patnácti minutách. Nejlepší čeští herci posledních let předvádějí na od začátku se potápějícím scénáři naprostou tragédii, slovo "přehrávat" jistě bude v místních komentech patřit mezi ta nejčastější. V první půlhodině je herecky nejkvalitnější "nehérečka" Bílá (!). Jak byl "první díl" (oba filmy snad raději ani nejde spojovat) působivý, je tento druhý dovedený do nepochopitelné absurdity. Režijně, protože o kvalitách Rodena, Chýlkové, ale i Holubové a Dulavy netřeba pochybovat, totálně nezvládnuté. Scénáristicky nekomentovatelné. Snad je z lítosti nedávám odpad. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Líp než Orlau 32 bych to těžko zhodnotil. Taky jsem byl natěšený, ale podruhé bych takovou slátaninu opravdu vidět nemusel. I když Orlau, ty dluhy v názvu byly možná opodstatnělé; velký dluh vůči divákům. Scéna, která je nezapomenutelná: Chýlková v ledničce. Zajímavost, Bílá nejen nazpívala písničku, ale také si zahrála http://www.youtube.com/watch?v=lCPTAB8qCds&feature=related. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím - chvíli se to tváří jako parodie, chvíli jako vážně míněné drama, ale není to ani jedno. Roden na klinice se chová jako inteligentní člověk, a pak nad sebou najednou nemá dostatek sebekontroly? Divné, celé to bylo divné. Kdyby se Pavlásková držela dramatické linie, byla by nosná. Ale asi se lekla, že bude příliš těžká, tak se téma snažila odlehčit - a tím film zcela pohřbila. Mimochodem, vedle všech herců stačí, když přijde na scénu tiše Vladimír Dlouhý a ukradne si všechen prostor pro sebe - škoda ho, byl skutečně vynikající herec. A my můžeme jen doufat, že po odchodu Rodenovy postavy do modře ozářených polí nás nečeká Čas pluhů. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Ugh... A tomuhle jsem původně udělil dvě hvězdičky. Hanba mi! Čas dluhů by nezachránily ani největší české filmové hvězdy, protože by prostě neměly šanci něco předvést. Irena Pavlásková totiž napsala příšerný scénář, který následně v podobném duchu i zrežírovala. Tak otřesné dialogy, aby člověk pohledal, naprosto souhlasím s tím, co napsal uživatel BoredSeal- ty postsynchrony byly opravdu šílené, a fakt jsem měl co dělat, abych se dodíval až do konce. A aby toho všeho nebylo málo, objevily se okaté pokusy o humor, za něž by se měly udělovat nepodmíněné tresty odnětí svobody. Fuj, to byl hnusný zážitek. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

naprosto hrozně napsané dialogy nemůžou znít jinak než hrozně... to se pak i špatně hraje. několik docela vtipných momentů, jinak ne. 2-3 ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Tak hrozně bych to neviděl, blbost to sice byla pořádná, ale kupodivu mě to snad bavilo i o něco víc než "jednička". Bylo to především proto, že se už nejednalo o "hlubokou výpověď", což měl být případ právě Času sluhů, ale zde to Autorka pojala v podstatě jako frašku. Díky tomu, že jsem to nemusel brát smrtelně vážně, jsem se i bavil. A proto to nebylo nakonec zas tak hrozný... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem se na druhý díl velmi těšila, byla jsem zklamána. A to nikoliv vinou dvou hvězd Ivany CHÝLKOVÉ a Karla RODENA. Ti dělali co mohli, jenže moc toho nemohli, když scénář byl nemastný a neslaný. A tak "ČAS DLUHŮ" se změnil na ČAS PLUHŮ", neboť to je totálně zvoraný film. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, jen nechápu, proč se s tou mrchou už dávno nerozvedl. A scéna, kdy jí strčí hlavu do televize, je dokonalá :). ()

Reklama

Reklama