Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Režisérka Irena Pavlásková zabodovala už svým filmovým debutem ČAS SLUHŮ, kterým uvedla do poněkud neúměrného nadšení i značnou část kritiky. ČAS SLUHŮ byl na svou dobu snímkem v mnoha ohledech výjimečným, v němž vedle atraktivně zpracovaného chytlavého příběhu nečekaně zazářila i budoucí velká tuzemská filmová hvězda Ivana Chýlková. Protože patří Irena Pavlásková mezi tvůrce, kteří se hned tak něčeho nezaleknou, rozhodla se natočit volné pokračování příběhu cílevědomé a dominantní Dany. Před diváky tak nyní předstupuje s filmem ČAS DLUHŮ, který už mnohem intenzivněji, stejně jako její druhý film CORPUS DELICTI (neboť debutům bývá mnohé odpuštěno) prověří její režijní kvality. Navázat na úspěch jedničky totiž nebude jednoduché.

Tak jsou tu opět naši staří známí - autoritativní Dana a submisivní Milan. Milan už dosáhl slušné kariéry, jako obchodní zástupce v Maroku má významné postavení a žije životem exkluzivního diplomata. Zatímco on poctivě pracuje, Dana si užívá se svým milencem a ve "volných chvílích" Milana samozřejmě náležitě deptá. Manželská rvačka v nejnevhodnější chvíli významné pracovní návštěvy zapřičiní jejich předčasný odjezd a Milan, který Daně v afektu způsobil četná zranění je hospitalizován na psychiatrii. Jeho psychický šok pochopitelně Dana využije pro sebe a s pomocí posluhovačky v domácnosti Bohunky (zde navíc zdravotní sestry v tomtéž sanatoriu) a slabošského primáře, získává nad Milanem opět absolutní kontrolu. Jenomže v sanatoriu si odbývá svou stáž i mladá psycholožka Táňa, které je inteligentní pacient okamžitě velmi sympatický. Navíc si dobře uvědomuje, že je léčba velkými dávkami sedativ naprosto neadekvátní a snaží se v Milanovi naopak posílit sebedůvěru a novou chuť do života. Rodí se křehký vztah, který brzy přeroste profesionální vazby a odvede Milana z domova a hlavně od Dany. Jenomže Dana je ženou, "která se neopouští" a nehodlá svou hračku jen tak odložit. Nastává čas, v němž se Milan snaží vnitřně i navenek osvobodit a milá paní doktorka utrží četné šrámy na těle i na duši... (mimochodem, náročné "bojové" scény odehrála Ivana Chýlková v prvních týdnech těhotenství). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

cariada 

všechny recenze uživatele

Pokračování psychárny, jenže tady už to moc velký psycho není. Celé to klouže do komedie s prvky dramatu. Tentokrát, je spíš ten hlavní Roden a Chylková je tam spíš jako ten rušívý element. Ano stále hraje bezcitnou mrchu, které se není Roden schopný jednou pro vždy zbavit. Do toho jsou tu jeho milenky či otec jedné z nich Lábus, který každému říká pašáku. Podivná firma, kde vlastně člověk ani neví o co že tam jde. Přesto je to slušně koukatelný a oproti prvnímu dílu se člověk ani nebrání se na to časem podívat znova. ()

HouseMK odpad!

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem do konce jen proto, abych mohl referovat a varovat šťastlivce, kteří toto pokračování povedeného psychologického dramatu ještě neviděli. A to jsem to chtěl vypnout už po pěti minutách... ke konci se kupodivu snímek zlepšuje a tak je Odpad! pěkným průměrem. Naprosto hrozné herecké výkony i u těch, u kterých bych to nečekal, přehrávání, trapno, nechutno a ke všemu příšerné postsynchrony. Jediné, na co se dalo chvílema koukat, je nahá Lucka Bílá. A to jsem myslel, že snesu hodně. Čas u tohoto snímku mi byl - nikoli režisérka Pavlásková - ale čert dlužen! ()

Reklama

LEATHERFAC odpad!

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé... souhlas s viperblade - ano už dlouho mi u filmu nebylo takhle trapně... patrně proto, že se mi naštěstí trapným a hloupým filmům většinou daří vyhýbat. Pokud ovšem kdysi skvělá režisérka, natočí najednou sračku na odpad... může se stát, že tohle utrpení člověk očekávající kvalitní práci, podstoupí... ale co je moc to je moc... ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Příšerný sequel povedeného Času sluhů, který nezachránil ani Roden s Chýlkovou. A vlastně se není ani čemu divit. Nudná režie, strašný scénář a naprosto příšerné dialogy (celý film poslouchat z úst ústřední dvojky glosy typu: "Si sračka!"... "A ty seš průjem!" bylo vážně utrpení). Vše navíc provázely úplně zbytečné a nefungující flashbacky! Příjemně překvapila Lucka Bílá, která ve své roli působila naprosto přirozeně a civilně... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Líp než Orlau 32 bych to těžko zhodnotil. Taky jsem byl natěšený, ale podruhé bych takovou slátaninu opravdu vidět nemusel. I když Orlau, ty dluhy v názvu byly možná opodstatnělé; velký dluh vůči divákům. Scéna, která je nezapomenutelná: Chýlková v ledničce. Zajímavost, Bílá nejen nazpívala písničku, ale také si zahrála http://www.youtube.com/watch?v=lCPTAB8qCds&feature=related. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Návštevnosťou 193 645 divákov sa stal film v roku 1998 najnavštevovanejším českým filmom v českých kinách. (Raccoon.city)
  • Natáčení probíhalo i na zámku v Lysé nad Labem. (M.B)

Reklama

Reklama