Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Její vášní se stala manipulace s lidmi... Studentka medicíny Dana (Ivana Chýlková) je navzdory svém hezkému zevnějšku zakomplexovanou staropanenskou stydlivkou. Když ji zavrhne zbožňovaný student ekonomie Marek (Miroslav Etzler), rozhodne se Dana dokázat mu, že o ni někdo stojí. Uprosí jeho spolužáka Milana (Karel Roden), aby si ji vzal za ženu. Tím muže přebere své nejlepší kamarádce Lence (Jitka Asterová). Po čase najde Dana v intrikách, pomluvách a manipulaci s lidmi zalíbení. Dokáže zneužít každou slabost a zbabělost, ale i obyčejnou lidskou slušnost. Stane se z ní noblesní domácí panička, která si zakládá na svém postavení a na manželově kariéře v podniku zahraničního obchodu. Neváhá kvůli tomu přemluvit Milana, aby v práci podrazil kolegu a nastoupil na jeho místo... Snímek Čas sluhů byl režijním debutem tehdy osmadvacetileté scenáristky a režisérky Ireny Pavláskové. (Česká televize)

(více)

Diskuze

LEATHERFAC

LEATHERFAC (hodnocení, recenze)

Wolfface

Jo jo taky to hledám, ale hudba z filmu se nedá nikde dohledat zvlášť bohužel, je naprosto skvělá. Všude jen Kalousek. Přitom to ve filmu ani nezaznělo vůbec....

rcbn

rcbn (hodnocení, recenze)

Chýlková v tom filmu vypadá jako transka a mrchu hraje ukázkově.

robert8

robert8 (hodnocení, recenze)

Wolfface

Pusť si desku: Zoo ‎– Čas Sluhů (1991) (Celé album/Full album)

První studiové album kapely Zoo z roku 1991. Tracklist A1 Tribunál A2 Už Se Blíží Čas Sluhů A3 Podzemí Tří Andělů A4 Klášter V Opatství A5 Kanikanibal B1 Čaroděj B2 Proroctví B3 Zpověď B4 Kotle A Rohy B5 Král Už Nasedá B6 Osud Je Můj Pán

https://www.youtube.com/watch?v=Aw4PPcr-Ga4

na příspěvěk reagoval LEATHERFAC

robert8

robert8 (hodnocení, recenze)

Ve filmu zní ve 22 minutě trezorová píseň o Heleny Vonráčkové "Přejdi Jordán". :-) 

mirkaaa

mirkaaa (hodnocení, recenze)

Vynikající Ivana Chýlková v roli ženy, která jde tvrdě za svým cílem a dokáže se i ponížit, aby pak následně mohla manipulovat nejen svým mužem, ale celým okolím. Ve filmu sledujeme přerod Ivany Chýlkové z naivní, zakřiknuté dívky v sebevědomou, bezohlednou a chladnokrevnou manipulátorku. Karel Roden ztvárňuje submisivního muže, který je neustále ponižován a není schopen vzepřít se.

Související novinky

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Reklama

Reklama