Reklama

Reklama

El Santo bojuje proti Blue Démonovi na Atlantidě

(festivalový název)
  • Mexiko Santo contra Blue Demon en la Atlántida (více)

Obsahy(1)

Starý nacistický vědec Achilles za pomoci své armády nadlidí vyhrožují světu nukleární katastrofou, pokud ho všichni lidé neuznají za svrchovaného vládce. Jedinou nadějí lidstva je Bezpečnostní organizace Planety pod vedením profesora Gerarda. Ten vysílá neohroženého tajného agenta El Santa, aby se utkal se zrůdami z Atlantidy. Udatnému rekovi se do cesty postaví hordy nefalšovaných neonacistů, ale rozhodující střet vybojuje se svým odvěkým rivalem, perverzním zhypnotizovaným Blue Demónem. Tento fantastický snímek představuje naprostý unikát v El Santově filmografii. Stylově vykazuje mnohé podobnosti s prvními bondovkami a v oblasti triků zase nezapře inspiraci japonskými populárními sci-fi filmy s jejich charakteristickými papundeklovými kulisami a speciálními efekty vytvářenými pomocí plastových modelů velikosti hraček. Režisér Julián Soler je veterán mexické kinematografie. Například má na svém kontě úspěšnou komedii Když ne vy, tak já (1950) natočenou podle námětu Luise Buñuela. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (4)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Festival otrlého diváka 2010] El Santo a sci-fi!!! Tohle byl pořádnej úlet a nikdo mi nevymluví, že triky v El Santo bojuje proti Blue Démonovi na Atlantidě nejsou inspirovaný japonskými filmy. Ony totiž jsou z těch filmů vystřižený. Maj úplně jinou barevnost, typickou pro japonský sci-fi béčka, vypadaj naprosto stejně jako v těch japonskejch filmech a nechápu, proč by mexickej režisér dával na papundeklový kosmický lodě japonský vlajky. Navíc mám pocit, že sem nějaký záběry poznal. Režisér ale nezústal jen u japoskejch scífek. U pobřeží se nachází ostrov, ve kterém je skrytá základna Achilla, která má jen jeden vchod pod vodou (díra v podlaze). No a vždycky, když se tam někdo z hrdinů potápí, tak je tam záběr proplouvajícího žraloka z nějakýho dokumentárního filmu :-) Nebo při [SPOILER]výbuchu ostrova na konci filmu[KONEC SPOILERU] je použit záběr na erupci sopky. Faktor zábavnosti tu je opravdu hodně vysoko :-) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto je ešte len druhý kontakt z dobrodruhom Santom a teraz má za úlohu zničiť Atlantídu a jej vodcu.Je to Mexický James Bond a od neho sa učili taký hrdinovia ako superman či Batman.A teraz vážne:Už v tejto dobe triky sú len na usmiatie ale táto časť má iné prednosti.Parádny Wrestlingový zápas a príbeh o hrozbe nukleárnej katastrofy vyzeral ako braní z príručky o studenej vojne.Ale hlavne vobec žiadny oddych a stále dianie a vobec nehrozila nuda.Len tieto filmy sú pre tých divákov,ktorý sa pri filme radi pozerajú na bitky a aj na 10 minútové zápasy bez krvi.A to som ani netušil,že z časti pozerám aj dokument. Santo si borec!!!!!!!!! ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině Aero v rámci Festivalu otrlého diváka a právě díky atmosféře tohoto festivalu nemůžu hodnotit jinak než plným počtem. Jsou filmy umělecky skvělé, jsou filmy populární (líbí se většině), jsou filmy někde na spodní straně průměru a pak jsou filmy tak špatné/divné, že člověka omráčí. Akční film, kde hlavní postava má na hlavě celou dobu wrestlingovou masku a nikomu to nepřijde divné, kde v jedné scéně je tolik dvojitých agentů a zvratů, že by si člověk musel kreslit schéma a kde jsou místo triků a explozí využívány přírodopisecké záběry výbuchu sopky rozhodě mezi tyto filmy patří. Go, Santo, go! ()

Reklama

Reklama