Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gabriel Van Helsing, bratr slavného profesora Abrahama Van Helsinga, je jako agent ve službách Vatikánu vyslán do tajemné Transylvánie, kde se nebezpečí objevuje se západem slunce a příšery nabývají podoby nejděsivějších nočních můr. Van Helsing má za úkol pomoci cikánské princezně Anně zničit nebezpečného hraběte Draculu, a zbavit tak její rodinu po generace trvající kletby. Hrabě před svou smrtí uzavřel dohodu s Luciferem, což mu zajistilo nesmrtelnost. Potřebuje ale ještě Frankensteinovo monstrum, aby oživil své děti, rozseté po celém světě. S jejich pomocí chce nastolit hrůzovládu a podmanit si celou lidskou civilizaci. Při jednom ze zápasů je Gabriel pokousán vlkodlakem, kterým se po prvním úplňku sám stane. Jedině v podobě vlkodlaka má Van Helsing šanci Draculu zabít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 003)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Další rozverná taškařice, kde kouzlo nechtěného opět způsobilo, že se divák (já) bodře a s opovržením v očích zasmál. Jenže vlastně ouha, to není komedie, ale že prý horor a fantasy, ba dokonce akční a dobrodružný. No já nevím, komedie to je zdařilá, trochu romantický to je také, ale hlavně se jedná o rádoby historický film. Ovšem, tvůrci nám zatajili "pravdu" o Drákulovi, která týž rok vyplynula na povrch ve filmu Blade Trinity. Říkejme tomu raději vesele drsná pohádka se špatným hrdinou a směšnými strašidýlky. O nějakém zpracování legendy nemůže být řeč. Jedna hvězda za hudbu. Ta byla dostatečně pompézní. Ani ta Dana Morávková to nezachránila a to jsem ji tolik věřil... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Obří rozpočet, Transylvánie, Vlčí muž, Drákulovy nevěsty, megazbraně, sličná Kate Beckinsale a proměnlivá kvalita triků. Zatímco začátek se mi poměrně líbil a spojení civilního světa s říší fantastických tvorů celkově docela fungovalo, druhá polovina už představovala spíš dort z krachující cukrářské firmy Pejsek a kočička. Přitom tvůrci ve velkém využili nejen pražské exteriéry, Stephen Sommers měl navíc za sebou práci na obou Mumiích, které představovaly odlehčenou jízdu plnou cynické legrace a výtečně natočené akce. Likvidátor monster si to rozdal hned s několika protivníky, ale nemalé ambice se prostě nepovedlo naplnit. Béčkový guláš. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Malé děti budou Van Helsinga milovat. Je totiž roztomile barevný, dějově svižný, herecky sympatický a může se opřít o bohatou "monstermovie" mytologii, kterou děti tak zbožňují a kterou se zřejmě rozhodl vyždímat do poslední kapičky. Puberťáci budou Van Helsinga respektovat, protože v něm hraje cool frajer Wolverine, protože Kate Beckinsale se na place promenáduje zásadně v uplých kalhotech a protože děj nedává prostor žádným otravným emocím, nýbrž pouze zběsile předkládá Sommersovu nejbéčkovatější představu o poctě populárnímu a takřka vymřelému filmovému žánru. No a dospělí, kteří už za svůj život pár fantasy filmů viděli, budou Van Helsinga nenávidět a smát se mu, protože je vizuálně přeplácaný, emocionálně naprosto jalový, herecky nevýrazný a disponuje scénářem, který vymyslel buď někdo na drogách, nebo někdo, kdo si na drogy potřeboval akutně vydělat. Tři hvězdy dávám jen proto, že jsem byl ještě malý chlapec, potažmo puberťák, když jsem film sjížděl na VHS, a hutný závan nostalgie na mě působí pokaždé, když Hugh Jackmen pozvedne svůj samostříl, když kamera lačně zabere pozadí Kate Beckinsale nebo když se přehrávající Drákula Richard Roxburgh pokouší vzkřísit své šeredné potomky, vzdálené příbuzné malého zombíka z Jacksonova Braindead... Největší pochvalu zaslouží určitě Alan Silvestri, ostatní hvězdy by měly o tomle předraženém výletu do Transylwoodu raději pomlčet... 55% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Milujem kompozíciu obrazu, filmovú výtvarnosť, Kate Beckinsale i digitálne efekty, pokiaľ sú rozumne použité (Jurský park). Nehovoriac o klasických hororoch. Ale Van Helsinga mať rád nemôžem. Na to vyžadujem od filmu kúzlo, dotyk reality. Van Helsing stál $150 miliónov a vyvolal vo mne rovnaké emócie a záujem o postavy, ako jeho sotva minútový trailer. Emocionálna prázdnota, absolútny nezáujem o to, čo sa deje na plátne. Digitálne efekty nepokročili ani o chlp, udržujú si rovnako nevyváženú kvalitu a je ich toľko, že prestávame veriť vo svet, ktorý nám predstierajú. A Richard Roxburgh je tu najväčší castingový omyl roku. Dve viezdičky iba za pôsobivý prológ, pekné kulisy a vtip s kravou. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak do tohohle vrazili investoři i s marketingem 210 mil. dolarů ?! Pokud by to byl nízkorozpočtový film, pak bych přidal možná hvězdičku za vizuální stránku. Aby se mi ale u filmu za tolik peněz líbil jen černobílý úvod a závěrečné titulky, tak to se mi fakt ještě nestalo. Naprosto mi unikl jakýkoliv smysl natočit tenhle "film".... přitom "balení" to má blýskavé - aby se líbilo. Ale ať už zabalíš ho*no do sebehezčího obalu, pořád to bude jenom ten výkal a pořád bude smrdět ..... Já odpady moc nedávám (asi by se daly spočítat na prstech), ale tady vážně s obtížemi hledám důvod aspoň pro jednu hvězdičku - za hudbu, za efekty nebo za Kate :) Ten CELEK je ale prostě hrůza ! .... Náruživí statistici tohle hodnocení možná nebudou brát v potaz, protože jsem si uprostřed (jsa ukolébán "akční jízdou") asi na čtvrt hodinky zřímnul, takže jsem to vlastně neviděl celé :) Pokud bych to měl napravit další projekcí, tak to bych si dal raději 5x "Den poté" ... ()

Galerie (138)

Zajímavosti (40)

  • Úvodní sekvence jsou záběr po záběru totožné se scénami z filmu Frankenstein (1931). Laboratoře Dr. Frankensteina (Samuel West) byly vybaveny pomůckami, které produkce nakoupila na eBay. (imro)
  • Když těsně po příjezdu Van Helsinga (Hugh Jackman) a Carla (David Wenham) do Transylvánie město napadnou Drákulovy (Richard Roxburgh) nevěsty, začne Van Helsing střílet z kuše. V záběru, kdy mu dojdou šípy, je vidět, že než vystřelí ten poslední, má plný "zásobník". Při posledním výstřelu je však zcela prázdný. (chleba24)

Související novinky

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (více)

Van Helsing se dočká rebootu

Van Helsing se dočká rebootu

02.12.2020

Studio Universal oznámilo reboot slavného lovce monster Van Helsinga. Snímek natočí Julius Avery (Overlord), co je ale důležitější, bude ho skrze svoji společnost Atomic Banners produkovat mistr… (více)

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

26.12.2015

Studio Universal to se svými monstry myslí vážně. Kolem nové Mumie se motá Tom Cruise, další Vlkodlak už má datum premiéry (30. března 2018) a pracuje se i na remakeu Van Helsinga. Všechny tyhle… (více)

Sněhurka a... Van Helsing?

Sněhurka a... Van Helsing?

13.10.2012

Tato zpráva je zábavná zejména s přihlédnutím k bulvárním klepům o tom, že manželka Ruperta Sanderse mu prý zakázala natočit druhý díl Sněhurky a lovce, aby se už nesetkal s Kristen Stewart. Zdá se,… (více)

Reklama

Reklama