Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gabriel Van Helsing, bratr slavného profesora Abrahama Van Helsinga, je jako agent ve službách Vatikánu vyslán do tajemné Transylvánie, kde se nebezpečí objevuje se západem slunce a příšery nabývají podoby nejděsivějších nočních můr. Van Helsing má za úkol pomoci cikánské princezně Anně zničit nebezpečného hraběte Draculu, a zbavit tak její rodinu po generace trvající kletby. Hrabě před svou smrtí uzavřel dohodu s Luciferem, což mu zajistilo nesmrtelnost. Potřebuje ale ještě Frankensteinovo monstrum, aby oživil své děti, rozseté po celém světě. S jejich pomocí chce nastolit hrůzovládu a podmanit si celou lidskou civilizaci. Při jednom ze zápasů je Gabriel pokousán vlkodlakem, kterým se po prvním úplňku sám stane. Jedině v podobě vlkodlaka má Van Helsing šanci Draculu zabít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 003)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že režisér pracoval na Mumii je v tomto filmu hodně znát. Ale zase na to, jaké je zde hodnocení já se bavil. Nepříjde mi to sice bůhví jak zajímavé a originální, ale zábavné rozhodně ano. Není to žádný zázrak, natahal do toho hodně prachů, málo to vydělalo, spíš prodělalo, tak to s tímhle filmem dopadlo, ale že se to točilo u nás, a i tak se to stalo úspěšné, i když na to nadávali dokazuje, že to zas taková blbost není. Je to zvláštní, ale já se hlavně nenudil. --- Igore! Pomoz mi! - Byl jste ke mně tak hodný, doktore. Pozorný. Starostlivý. Ale on mě platí. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tak ako väčšina - mnoho, mnoho, mnoho trikov. Našli sa aj cca 3-4, pri ktorých mi rozum ostával stáť, ako sa vôbec mohli v tomto blockbusteri objaviť. Inak - akcia, akcia, akcia - potom 5 minút melodramatickej vložky a za tým opäť akcia, akcia, akcia .... Dá sa na to pozerať, ale nie príliš často - a hlavne s otvorenou hlavou ... ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju Ligu výjimečných po všech těch "chvalozpěvech":-) Nudný, blátivý hybrid bez atmosféry a švihu, který na sebe jen tupě kupí nic moc akční sekvence a trikově průměrné souboje monster. Van Helsing nemá hlavu ani patu, gradace neexistuje a na plakátech cool hrdina nemá ve filmu styl ani charisma. Pravda, Kate Beckinsale to sluší jako nikdy před tím, kostýmek je proklatě sexy, ale jinak: Fuj tajbl. Nestačí narvat do sebe jen pár legendárních příšer a slepit je smrští triků. Pak se totiž může stát, že film pádí obrovskou rychlostí, v níž divák ani nestíhá sledovat posuny v ději, a přesto se pekelně nudí - musí totiž civět na sterilní umělotinu, jejíž vypatlanost sahá až kamsi do Transylvánie. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Van Helsing není špatný film! Jen měl prostě smůlu, že se dostal do rukou Stephena Sommerse, který tím pádem vytvořil další pokračování Mumie. A stejně jako v Mumii tak i v Helsingovi se nachází poskok hlavní postavy, který je protivnej jako moucha a nemá žádné opodstatnění a akorát prudí. Hugh Jackman je sice borec, ale s Kate Beckinsale jsou bohužel tím jediným čím film může zaujmout. Ba ne málem bych zapomněl na úchvatnou hudbu Alana Silvestriho ze které jde husí kůže. Richard Roxburgh by měl po téhle roli zalézt do skříně a Dana Morávková by měla dostat Zlatý glóbus :D ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

"Někteří o vás říkají, že jste vrah, pane Van Helsingu, jiní, že jste světec. Tak jak to je ? Od všeho trochu. Řekl bych". Sommers po múmii ponúka výborný mix - Draculu, Vlkodlaka, Frankeinsteina a Dr. Jekylla. Okrem klasických postav nechýbajú výborne kostýmy, výprava, lokácie, temná cintorínová atmosféra, slušné triky, herecké obsadenie na čele s Hughom a Kate a taktiež nechýba ani bombastická hudba Alana Silvestriho. Van Helsing servíruje starý príbeh, ale v modernom prevedení (štýlová automatická kuša!) a s klasickým Sommersovým humorom. Rozhodne to nie je špičkový film, ale Sommersovky mám rád a ja som sa pri tomto opäť skvelo bavil. Nie je to najlepší film s tými potvorami, ale ani po x-tom videní nenudí. Scenár ma trochu medzery, niektoré detaily a hlavne Van Helsingová minulosť by mohla byť lepšie vysvetlená (zaujímavé vysvetlenie je v hre: Dracula a Van Helsing boli obaja priatelia a rytieri Svätého rádu, ktorý bojovali proti silám zla. Museli dodržiavať zopár pravidiel a jedno z nich je, že museli žiť život v celibáte. Dracula sa však zamiloval. Keď sa to Rád dozvedel, rozhodli sa mladú ženu z mesta vykázať. Nastal však boj a Draculová milovaná to neprežila. Dracula opustil Rád a rozhodol sa pomocou temnej mágie priviesť ju späť k životu. Van Helsing bol poslaný, aby rituál zastavil. Aj keď uspel, nasledoval boj medzi Drakulom a Van Helsingom. Van Helsingovi neostávalo nič iné, ako zabiť svojho bývalého druha. Nakoniec ho zabil a zobral si na pamiatku jeho prsteň. Keď Drakula umieral, uzavrel dohodu s diablom. Van Helsing sa modlil k Bohu, aby mu vzal bolesť a utrpenie. Boh mu ušetril muky, odpovedal na jeho modlitbu a vymazal mu jeho spomienky.) Taktiež odporúčam aj animovaný prequel Londýnska misia. Inak nemám prečo zle hodnotiť, príjemná zábava, kde Silvestri vo filme kraľuje a pridáva hviezdičku navrch. "Pamatovat si ty, které jste milovala a o něž jste přišla, musí být asi horší, než nepamatovat si vůbec nic." Obľúbený soundtrack: Transylvania 1887, Burn it Down!, Journey to Transylvania, Translylvanian Horses, Reunited. 95% - 5* ()

Galerie (138)

Zajímavosti (40)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 120,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 300,2 mil. (NIRO)
  • Předposlední scénu filmu X-Men 2 (2003) natáčel Hugh Jackman (Gabriel Van Helsing) v den volna natáčení Van Helsinga. (POMO)

Související novinky

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (více)

Van Helsing se dočká rebootu

Van Helsing se dočká rebootu

02.12.2020

Studio Universal oznámilo reboot slavného lovce monster Van Helsinga. Snímek natočí Julius Avery (Overlord), co je ale důležitější, bude ho skrze svoji společnost Atomic Banners produkovat mistr… (více)

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

26.12.2015

Studio Universal to se svými monstry myslí vážně. Kolem nové Mumie se motá Tom Cruise, další Vlkodlak už má datum premiéry (30. března 2018) a pracuje se i na remakeu Van Helsinga. Všechny tyhle… (více)

Sněhurka a... Van Helsing?

Sněhurka a... Van Helsing?

13.10.2012

Tato zpráva je zábavná zejména s přihlédnutím k bulvárním klepům o tom, že manželka Ruperta Sanderse mu prý zakázala natočit druhý díl Sněhurky a lovce, aby se už nesetkal s Kristen Stewart. Zdá se,… (více)

Reklama

Reklama