Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gabriel Van Helsing, bratr slavného profesora Abrahama Van Helsinga, je jako agent ve službách Vatikánu vyslán do tajemné Transylvánie, kde se nebezpečí objevuje se západem slunce a příšery nabývají podoby nejděsivějších nočních můr. Van Helsing má za úkol pomoci cikánské princezně Anně zničit nebezpečného hraběte Draculu, a zbavit tak její rodinu po generace trvající kletby. Hrabě před svou smrtí uzavřel dohodu s Luciferem, což mu zajistilo nesmrtelnost. Potřebuje ale ještě Frankensteinovo monstrum, aby oživil své děti, rozseté po celém světě. S jejich pomocí chce nastolit hrůzovládu a podmanit si celou lidskou civilizaci. Při jednom ze zápasů je Gabriel pokousán vlkodlakem, kterým se po prvním úplňku sám stane. Jedině v podobě vlkodlaka má Van Helsing šanci Draculu zabít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 003)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Po boku vďačne rozpustilého "Deep rising" sa do pozoru hlási nekonečne nesúdny "Van Helsing" a stáva sa tak jedným z najprijateľnejších exemplárov Stephenovej filmografie. To čo ma v iných (masovo populárnejších) patvaroch tohoto skúseného motovidla iritovalo - teda z hľadiska intenzity povrchného zážitku nemohúce nakladanie s CGI, nezaujímavá voľba + vykreslenie postáv, neustále vršenie debility na úkor snahy ju vtipne symbolizovať - sa v hlboko v rumunských Karpatoch mení na približný opak. Mastnými efektami upravené "pole pôsobnosti" je tak ohavne priťažlivé, že by sa tam človek najradšej vydal na rýchlu exkurziu, zástup všakovakých verzií známych monštier s mrštnou agilnosťou proti aussie bombardérovi Jackmanovi a jeho pomocníkom je taktiež zážitok vskutku nevšedný a hlavne predlohou nezviazané komiksové postupy robia tento špásovný nezmysel ešte viac easy-going než sa na prvý pohľad zdá. Slepo vyčítaná/odsudzovaná nedejovosť či sterilná akčnosť je klasickým príkladom davovej psychózy unavených konzumentov, ktorí si neuvedomujú (alebo skôr neriešia) vopred danú filozofiu konceptu a na miesto rešpektovania/užívania si zámerom totožného len nie tak user-friendly zabaleného bijáku si radšej sťažujú v duchu oklamaného zákazníka pričom sú schopní kontinuálne prispievať k nadhodnocovaniu iných, nemiestne vyhypovaných spektáklov. Hotová tragikomédia. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Strašne bezduché, prázdne a priblblé, ale... who gives a fuck? Digitálnych efektov je tu oveľa viac, než sa patrí, a miestami nepôsobia ani trochu vierohodne (Mr. Hyde pripomína niečo medzi Hulkom a Shrekom, to fakt stojí za to), no medzi pixelmi DVD obrazu sa to akosi stratí. Hugh Jackman cool, Kate Beckinsale sexy, niektoré scény audiovizuálne dokonalé (a niektoré naopak takmer nepozerateľné), celkovo by som to videl na 3 hviezdičky s tým, že z klasík Universalu som nevidel absolútne nič. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Van Helsing není špatný film! Jen měl prostě smůlu, že se dostal do rukou Stephena Sommerse, který tím pádem vytvořil další pokračování Mumie. A stejně jako v Mumii tak i v Helsingovi se nachází poskok hlavní postavy, který je protivnej jako moucha a nemá žádné opodstatnění a akorát prudí. Hugh Jackman je sice borec, ale s Kate Beckinsale jsou bohužel tím jediným čím film může zaujmout. Ba ne málem bych zapomněl na úchvatnou hudbu Alana Silvestriho ze které jde husí kůže. Richard Roxburgh by měl po téhle roli zalézt do skříně a Dana Morávková by měla dostat Zlatý glóbus :D ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to typická "sommersovka". Spousta akce, (jeho humor miluju - zvlášť scéna s hrobníkem a hrobem se povedla), digtální digitálno a hudba Alana Silvestriho! To je jízda! V podstatě na tom žádný větší kaz nevidím, některé logické seky je opravdu třeba vypouštět jedním uchem tam a druhým ven (stejně jako u Emmericha.) Richard Roxburgh je fantastický, Dana Morávková IMHO předvádí skoro nejlepší výkon své herecké kariéry :-) Zdá se například divné, že při vší té zběsilosti si tvůrci pohráli s přízvukem Rumunů... Jo a ten Marek Vašut v tom filmu říká jen "Anno, nechoď tam...!" :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Jste vrah nebo svatý muž, pane Helsingu?" ,,Od každého trochu." Ano, od každého trochu má i tenhle film. Comicsová vyprávěnka v gotickém kabátě staví na působivém vizuálu, vydařených efektech a horrorových ikonách - a těch je požehnaně - Dracula, Van Helsing, vlkodlak, Jekyll a Hyde, Frankenstein a jeho monstrum, Igor, Q (James Bond) - asi jediná postava mimo žánr, skřeti... a samozřejmě důležitou roli zde mají akční scény mnohdy popírající fyzikální zákony (což je pro comics často typické). Pobaví i rozličné odkazy, z nichž asi nejviditelnější jsou gremlinovské kokony. Mozaika drobných příhod je jak vydařený omnibus (ne autobus). Jediné, co mi vadilo, je absence větší temnoty a krve. Z lovu lidí upířími kráskami se tak místo masakru stala nevázaná bžunda. Škoda....Viděno 4x. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (40)

  • Scéna, ve které se Velkan (Will Kemp), lezoucí po zdi, změní ve vlkodlaka, se natáčela v táborském husitském muzeu. Jízda kočáru v lese se točila nedaleko Tábora, v přilehlé Dlouhé Lhotě, ve které měli filmaři malé stanoviště pro členy štábu. Mimo České republiky se film natáčel také v Kalifornii, na Floridě, v Itálii a ve Francii. (Ujo.)
  • Předposlední scénu filmu X-Men 2 (2003) natáčel Hugh Jackman (Gabriel Van Helsing) v den volna natáčení Van Helsinga. (POMO)
  • Na začátku filmu nejsou úvodní titulky a dokonce ani název filmu. Ten je ale k zahlédnutí na plakátu “Wanted” hned po skončení úvodní, černobílé sekvence. (POMO)

Související novinky

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (více)

Van Helsing se dočká rebootu

Van Helsing se dočká rebootu

02.12.2020

Studio Universal oznámilo reboot slavného lovce monster Van Helsinga. Snímek natočí Julius Avery (Overlord), co je ale důležitější, bude ho skrze svoji společnost Atomic Banners produkovat mistr… (více)

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

26.12.2015

Studio Universal to se svými monstry myslí vážně. Kolem nové Mumie se motá Tom Cruise, další Vlkodlak už má datum premiéry (30. března 2018) a pracuje se i na remakeu Van Helsinga. Všechny tyhle… (více)

Sněhurka a... Van Helsing?

Sněhurka a... Van Helsing?

13.10.2012

Tato zpráva je zábavná zejména s přihlédnutím k bulvárním klepům o tom, že manželka Ruperta Sanderse mu prý zakázala natočit druhý díl Sněhurky a lovce, aby se už nesetkal s Kristen Stewart. Zdá se,… (více)

Reklama

Reklama