Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gabriel Van Helsing, bratr slavného profesora Abrahama Van Helsinga, je jako agent ve službách Vatikánu vyslán do tajemné Transylvánie, kde se nebezpečí objevuje se západem slunce a příšery nabývají podoby nejděsivějších nočních můr. Van Helsing má za úkol pomoci cikánské princezně Anně zničit nebezpečného hraběte Draculu, a zbavit tak její rodinu po generace trvající kletby. Hrabě před svou smrtí uzavřel dohodu s Luciferem, což mu zajistilo nesmrtelnost. Potřebuje ale ještě Frankensteinovo monstrum, aby oživil své děti, rozseté po celém světě. S jejich pomocí chce nastolit hrůzovládu a podmanit si celou lidskou civilizaci. Při jednom ze zápasů je Gabriel pokousán vlkodlakem, kterým se po prvním úplňku sám stane. Jedině v podobě vlkodlaka má Van Helsing šanci Draculu zabít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 003)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Ach jo... ach jo... ach jo... Co to bylo? Škoda, že nejsem řadový konzumní amík... Místo mozku hambáč a místo krve coca-colu. Pak by se mi to určitě líbilo.... :-( Ne, to je možná (zavřu všechny oči) vizuální podívaná, to je tak vše... a to jsem milosrdný... A zaplaťpámbů za vizuální spád (aspoň to tak vypadá) protože, kdyby ne, člověk by přemýšlel a šťoural a.... chytl by nervy, že na to šel a ... vůbec... myslím si, že i četba katalogů náhradních dílů či Zlatých stránek je větší vzrušení a lepší využití volného času, než civět na tento "plochý" film... Aspoň já to tak cítím. Ty dvě ** jsou za některé scény a postřehy.... třeby jak z Prahy dělají Budapešť.... :-) A drahá bublina splaskla... ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"Van Helsing" je špatný film. Provází ho zběsilá akce, což by samo o sobě určitě nevadilo, kdyby se ovšem neodehrávala na pozadí naprosto chaotického, nesmyslně přeplácaného a bezduchého příběhu. Společně se špatným filmem padají až na samé dno i herecké výkony zúčastněných, jež se svou úrovní vyrovnají leda tak ochotníkům z Amerického Ninji 8. Nikdy bych nevěřil, že charizmatický H.Jackman může být tak odpudivě jalový. D.Wenham roli tupého přicmrndávače snad dostal za trest. Třešničkou na monstrózním dortu je postava frankensteinova monstra, které svým -i want to live- je parodií sebe sama. Ale pozor!! "Van Helsing" v žádném případě parodií býti nechce, poněvadž obsahuje řadu "vážných" rozhovorů, za které by se nemuseli stydět ani P.Parker s tetou May. Nejlíp nakonec dopadla K.Beckinsale, která na skutečnosti, že skvěle vypadá, nemohla naštěstí nic zkazit - nic jiného se tady od ní (zaplať pánbůh za ty dary :-)) ani neočekává. Na to, že tenhle omyl stál 150 mil.dolarů vypadají efekty a výprava poměrně odfláknutě (se špatným filmem asi padá zakonitě úplně všechno), ale nezoufejte, protože pokud je vám míň než 9 let a maminka vás nachá dívat se, je možné, že se vám "Van Helsing" bude (nějakou dobu) líbit. :-) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je sobota, tak som dostal chuť na nejaký filmový popcorn. Zvolil som tento titul. Ale spokojný som bol len niekoľko málo úvodných minút. Divoká akcia s hlúpym scenárom ma rýchle začala nudiť. Je tam všetko. Frankenstein, Drakula, Dr.Jeckyll a Mr.Hide, vlkodlaci, upíry a samozrejme Van Helsing s poriadnou samicou po boku. Bram Stoker, autor románu Drakula, by ho iste nespoznal. Van Helsing tu je akčným hrdinom, ktorý strieľa zo svojej rýchlopalnej kuše na všetky strany. No proste nezmysel s perfektnými trikmi. Naviac Richard Roxburgh je v úlohe Drakulu úplne nemožný a Hugh Jackman sa ani zďaleka nepriblížil hereckému výkonu, ktorý som od neho očakával. Pretože ako Wolverine je dokonalý. "Van Helsing" u mňa moc nezabodoval. ** ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Snad to Sommers nemyslel vážně. Je to tak směšný, že to prostě nemůže myslet vážně. Splácanina snad všeho, na co si člověk vzpomene, Drákula s divně načesanejma vlasama, Faramir jako vynálezce všemožnejch kravinek, Vašut v jednom ze svejch tisícátejch štěků, k tomu všemu nefunguje ani humor - pokud ho autor zamýšlel. Přes to všechno to ale nenudí, furt se něco děje a Kate to sekne, tak to dělá přesně ty 3* ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Transylvania 1887 ,2. Burn It Down! ,3. Werewolf Trap ,4. Journey to Transylvania ,5. Attacking Brides ,6. Dracula's Nursery ,7. Useless Crucifix ,8. Transylvanian Horses ,9. All Hallow's Eve Ball ,10. Who Are They to Judge? ,11. Final Battle ,12. Reunited, ()

Galerie (138)

Zajímavosti (40)

  • Kate Beckinsale (Anna), která nedlouho před tímto filmem slavila úspěch díky roli upírky v prvním Underworldu (2003), zde hraje zabíječku upírů. (POMO)
  • Miesto, kde Van Helsing (Hugh Jackman) a Anna (Kate Beckinsale) bojujú s tromi Drakulovými nevestami, je rovnaké miesto, kde sa filmovali snímky Frankenstein (1931), Dracula (1931) a Vlkodlak (1941). Toto miesto sa nazýva "The Court of Miracles" a je možné ho navštíviť počas prehliadky štúdií Universal v Hollywoode. (H4ku11)
  • Když Van Helsing (Hugh Jackman) vrazí Drákulovi (Richard Roxburgh) do ruky kříž, kříž se rozpustí. V jednom z následujících záběrů ale leží na zemi v původním stavu. (KateW)

Související novinky

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (více)

Van Helsing se dočká rebootu

Van Helsing se dočká rebootu

02.12.2020

Studio Universal oznámilo reboot slavného lovce monster Van Helsinga. Snímek natočí Julius Avery (Overlord), co je ale důležitější, bude ho skrze svoji společnost Atomic Banners produkovat mistr… (více)

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

26.12.2015

Studio Universal to se svými monstry myslí vážně. Kolem nové Mumie se motá Tom Cruise, další Vlkodlak už má datum premiéry (30. března 2018) a pracuje se i na remakeu Van Helsinga. Všechny tyhle… (více)

Sněhurka a... Van Helsing?

Sněhurka a... Van Helsing?

13.10.2012

Tato zpráva je zábavná zejména s přihlédnutím k bulvárním klepům o tom, že manželka Ruperta Sanderse mu prý zakázala natočit druhý díl Sněhurky a lovce, aby se už nesetkal s Kristen Stewart. Zdá se,… (více)

Reklama

Reklama