Reklama

Reklama

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

  • Česko Řada nešťastných příhod (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poté, co tři mladí sourozenci Baudelairovi následkem požáru jejich sídla osiří, jsou odvezeni ke svému vzdálenému příbuznému hraběti Olafovi (Jim Carrey). Olaf je však krutý a lstivý muž, který usiluje pouze o dědictví, jež má získat nejstarší Violet (Emily Browningová). Děti utečou a najdou útočiště u svérázného strýce Montyho (Billy Connolly) a následně u své úzkostlivé tety Josephine (Meryl Streep), ale Olaf je jim stále v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (638)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nu, asi nebylo nejšťastnější spojit první 3 díly třináctidílné série do jednoho filmu. Na druhou stranu, jeden knižní díl je na celovečerní film opravdu nedostačující. Jako vášnivý čtenář literární předlohy jsem si film nakonec pěkně užil. A mně jindy ne zcela sympatický J.Carrey odvedl slušnou práci...Jsem zvědav, jestli dojde i na Zákeřnou nemocnici, Ponurou sluj nebo Masožravý lunapark, páč tím se nám nejspíš filmová podoba úplně vymaní z ranku - pro dětského diváka... ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě se mi líbil velice. Problém je v do očí bijící nenávaznosti a roztrhanosti jednotlivých scén, což je evidentně způsobeno tím, že byly do jednoho filmu smrsknuty 3 knížky. Proto celý snímek prakticky sestává z permanentních změn lokací a pokud by divák nedával chvíli pozor, no to by měl asi brzy v ději pěkný zmatek. Ale po formální + herecké stránce jde vytknout pouze máloco. No uvidíme co bude dál, ale nějakému tomu pokračování bych se nebránil, protože takto temně ladění "dětský" film se opravdu jen tak nevídá. Tří hvězdičky jsou málo, ale na čtyři to není. Takže bych to viděl na 70%. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem další dětský film, jakých se v poslední době točí mraky (ne, že by byly špatné), k mému překvapení jsem však dostala depresivní, temnou a pro malé děti poměrně zvláštní (ne)pohádku odrážející všechny problémy dětského i dospěláckého světla (hlavně pak nefungující byrokracii). Vypravěč, který je v příběhu zároveň sám zainteresován, dodává filmu zvláštní kouzlo a podle zdařilé vizuální stránky bych typovala, že se na ní nějak podílel Tim Burton (mám na mysli Burtona před deseti lety, ne toho, co se o filmy pokouší teď). Samostatnou kapitolou je samozřejmě Jim Carrey, jehož pitvoření se (opět) nemá chybu. Co? Jestli je ten chlap magor nebo génius? No já mám jasno.:-) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tento typ snímků, tj. míchaninu mezi rodinným, dobrodružným filmem, komedií a fantasy, obecně nemám rád. V hlavní roli vystupují přemoudřelé a po americku typicky hezounké děti (zpravidla obklopené extrémně hloupými a nechápavými dospělými), které musí čelit nějaké modifikaci zla a přitom zažijí n-e-u-v-ě-ř-i-t-e-l-n-á dobrodružství. Tihle hlavní "hrdinové" mi lezou na nervy, a tak se mi nezřídkakdy (přesněji řečeno skoro vždy) stane, že fandím záporákům (a spolu nimi chci dát těm spratkům lekci; což teda nikdy, vůbec nechápu proč, neprojde, ale čím víc špatností se jim stane, tím líp :-) ). Jenže těžce a nevtipně přehrávající Carrey si moje sympatie nezískal (já ho snesu asi opravdu jen v dramatu), tím pádem už nebylo fandit komu a všechny postavy (možná snad kromě tetičky v podání Meryl Streep) mě brzo přestaly zajímat a spolu s nimi i děj. Takže mi zbyla zase jenom formální stránka filmu, ale ta mě bohužel taky nijak zvlášť neohromila (dokonce ani hudbu jsem moc nevnímal). K tomu si připočtu moralizující a velmi "poučný" konec a na průměr (třeba i slabší) to ze svého pohledu už fakt nevidím. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neskutečný nááářez! Absolutní filmový král žánrů Dobrodružný / Fantasy / Komedie / Rodinný. Příběh o dvou sirotcích, kteří střídají své opatrovníky, poněvadž pokaždé narazí na nějakého podivína. Film hýří černým humorem, tragédie střídá tragédii, je zde absolutně ďábelský Jim Carrie se svými typickými xichtíky, akorát zde je až moc EVIL! Potěší i xenofobička Meryl Streep, která má například strach jít do lednice, aby na ní nespadla :D. 90% Doporučuji všem zaručená zábava. Made my day. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • Meryl Streep přijala roli Josefíny poté, co ji přesvědčila její dcera, která navrhla secesní image její postavy. (ČSFD)
  • Finále filmu je v skutočnosti nakrútené podľa záveru úplne prvej knihy. (Macejko)

Související novinky

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (více)

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Reklama

Reklama