Reklama

Reklama

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

  • Česko Řada nešťastných příhod (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poté, co tři mladí sourozenci Baudelairovi následkem požáru jejich sídla osiří, jsou odvezeni ke svému vzdálenému příbuznému hraběti Olafovi (Jim Carrey). Olaf je však krutý a lstivý muž, který usiluje pouze o dědictví, jež má získat nejstarší Violet (Emily Browningová). Děti utečou a najdou útočiště u svérázného strýce Montyho (Billy Connolly) a následně u své úzkostlivé tety Josephine (Meryl Streep), ale Olaf je jim stále v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (638)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha spojující atmosféru starých gotických hororů s dobrodružstvými Julese Verna, zápasí v zahraničí o přední příčky s Harrym Potterem. Film se nachal inspirovat prvními třemi knihami (z 12) .Nesoulad s knižní předlohou je asi jediným velkým problémem snímku. Jinak se režisérovi Bradu Silberingovi (Město Andělů, Casper) podařilo obdařit film černým humorem, krásnými obrazy a skvělým hereckým obsazením. Tomu vévodí Jim Carrey v roli Olafa, skvěle mu sekundují Meryl Streep, Billy Connoly a hlavně dobře obsazení dětští herci. Myslím, že v případném pokračování by bylo co vylepšovat, ale nemění nic na tom že Řada nešťastných příhod je dobrý film. I když nemá šťastný začátek ani konec... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

je to příběh o chytrých sirotcích, kteří po smrti rodičů nepropadnou trudomyslnosti, ale radují se z malých životních vítězství. jsou obklopeni fantantisticky ztvárněným světem, ve kterém musí vypadat zvláštně úchylně i domov, kde vás rodiče dávají spát. ,,krásný" záporák carrey zde předvádí to co na něm mám rád (je cinicky hnusnej) a nedělá to co na něm nesnáším (většina věcí z ace ventury). skvěle mu sekunduje malá sunny. pár scén jsem si prožil (taky jste tahali za vyhýbku?), párkrát se i usmál (,, jdou ty hodiny dobře?") ,ale přesto vše asi příště půjdu raději vedle, na ten o nejmenším skřítkovi. proč? prostě poslouchám svoje děti! ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Řada nešťastných příhod je průměrný rodinný film, který se rozhodně nemůže rovnat, třeba Potterovi. Příběh mě nijak zvlášť nezaujal. Je zde nadstandartní herecké obsazení, ale slavní herci zde své role odehrávají standartně. Ale Jim Carrey zde exceluje. Role strýčka Olafa mu sedla. To on filmu přidává jednu hvězdičku navíc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nu, asi nebylo nejšťastnější spojit první 3 díly třináctidílné série do jednoho filmu. Na druhou stranu, jeden knižní díl je na celovečerní film opravdu nedostačující. Jako vášnivý čtenář literární předlohy jsem si film nakonec pěkně užil. A mně jindy ne zcela sympatický J.Carrey odvedl slušnou práci...Jsem zvědav, jestli dojde i na Zákeřnou nemocnici, Ponurou sluj nebo Masožravý lunapark, páč tím se nám nejspíš filmová podoba úplně vymaní z ranku - pro dětského diváka... ()

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Můj první odpad, který jsem udělil "červenému" filmu. A na úvod musím říct, že proti filmu jsem nebyl nikterak předem zaujatý. Díval jsem se na něj naopak s poměrně velkými očekáváními. Jedna známá mi doporučila jak film, tak knihy, že prý je to docela fajn, ať se na to mrknu. Tak jsem se tedy jednoho dne rozhodl se na tento skvost podívat - a to, co jsem viděl, bych se neváhal označit za to pravé filmové zlo. Vždycky jsem se trochu uculoval nad některými komentáři, které psaly, jak se jim dělalo u filmu nevolno, jak chtěli jít blít atd., protože to znělo trochu nadsazeně. Ale teď jsem teprve poznal, jaké to je, když je vám z filmu úplně nanic. Tolik přehrávajících "herců" (a ještě tak hrozně okatě!) v čele s příšerně přehrávajícím Carreym (chudák, nechápu, jak se tomuhle mohl upsat) bylo tolik, že mi některých bylo vyloženě líto. Meryl Streep, Timothy Spall, Jude Law... proč? Proč? To mělo být jako schválně? No jestli jo, tak to je k pláči. Extrémně nesympatičtí smradi v hlavních rolích (při řevu "Aunt Josephine! Aunt Josephine!" jsem měl nutkání jít pro kýbl k blití), kterým jsem po většinu času přál, ať už sakra chcípnou (a pokud možno co nejvíc bolestivě!) a je konec, protože jsem stále věřil, že se ke konci film alespoň o trošku, trošičku vylepší. Ale ouha. Ba naopak - ke konci mi čím dál víc připadalo, že se to potápí do ještě větších sraček. Ty hrůzy, co vypouštěly postavy z huby, byly vyloženě na zabití. Udivuje mě, že scénář (a režie, která byla nejspíše po většinu dobu točení filmu někde na tripu) nekraloval na Zlatých malinách. Opravdu, hodnocení tohoto snímku zkrátka nikdy nepochopím. Tenhle film podle mě zkrátka sprostě uráží vše, čemu se říká filmové umění. Na druhou stranu - jediné, co na tomhle "skvostu" mělo svou světlou stránku, byla kamera a výprava. To bych jediné neodsoudil a možná by si to zasloužilo z mé strany alespoň jednu hvězdu, ale vzhledem k tomu, jak mě tenhle film nehorázně nasral, musím prostě dát z principu odpad. A jestli jsou stejně stupidní i knihy, pak si dávám na vkus mé známé velký pozor :) ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • Finále filmu je v skutočnosti nakrútené podľa záveru úplne prvej knihy. (Macejko)
  • Auto, které jsme mohli vidět v upoutávkách, je Tatra 603, vyrobená v bývalém Československu. Používali jí vrcholní představitelé Komunistické strany. (imro)
  • Ve scéně na přejezdu pan Poe (Timothy Spall) nacpe zavazadla dětí do zadního kufru auta. Jenže tam má Tatra 603 motor. (brok1)

Související novinky

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (více)

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Reklama

Reklama