Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počátku roku 1996, pět měsíců před prvními svobodnými volbami v Rusku, najímá ruská politická elita za přísného utajení a finanční podpory osob, které jsou ochotny zaplatit takřka cokoli, tři profesionální americké konzultanty k vypracování taktiky, která by přesvědčila ruský lid, aby volil za svého prezidenta Borise Jelcina. Ruská demokracie je ještě příliš slabá, v zemi vládne chaos, hlad, organizovaný zločin a především obavy z budoucnosti. Podle průzkumů chce Jelcina za prezidenta pouze šest procent Rusů. Konzultanti dělají, co mohou, ale hrozba, že Rusko po červnových volbách opět zrudne, je víc než reálná. Muži mají zákaz bavit se s médii, nevědí, kdo je sleduje, hlídají je osobní strážci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

seba 

všechny recenze uživatele

Sakra, proč tak nízké hodnocení. 100%ní čtyřhvězdičková záležitost a návrat Jeffa Goldbluma do první ligy. Velmi, velmi uvěřitelný a přitom velmi vtipný příběh o třech volebních manažerech z USA najatých na volby v Rusku. Stopáž tak akorát aby se člověk nezačal nudit, vtipy těžící hlavně z rozdílů mezi Rusy a Američany, mix tří známých amerických herců (pohodové civilní výkony) a pro nás neznámých ruských herců a také trošku té politiky a volebních triků. Co příliš nefunguje, je občasný přechod do dramatu. " Jste přijati, řeknu prezidentovi, že máme Američany" ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na to, aky to malo zaciatok, som ocakaval trosku napinavejsi koniec, ale tak bolo to vcelku zabavne. Ak by sa reziser pokusil natocit cistu dialogovu dramu bez stipky vtipnych dialogov, asi by ma to nudilo o nieco viac a nastastie aj minutaz bola idealna, takze u mna tak 60%. Reziser Roger Spottiswoode natocil napriklad komedie TURNER A HOOCH (1989) s Tomom Hanksom, STOJ, LEBO MAMICKA VYSTRELI (1992) so S. Stalloneom alebo i druhu bondovku s Brosnanom ZAJTRAJSOK NIKDY NEZOMIERA (1997) s P. Brosnanom. _______ Jeff Goldblum - (George Gorton) +++ Anthony LaPaglia - (Dick Dresner) +++ Liev Schreiber - (Joe Shumate) +++ Boris Lee Krutonog - (Felix Braynin) +++ Svetlana Efremova - (Tatiana Dyachenko) +++ Shauna MacDonald - (Lisa) +++ ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Celkově příjemná a vtipná politická satira o trojici Američanů pracujících jako politických poradců a případně připravující pozici kandidáta u občanů ve volbách, které jednoho dne v roce 1996 povolá někdo do Ruska, aby vedli volební kampaň Borise Jelcina, jehož preference jsou zatím bídné. Je zajímavé sledovat, co všechno jsou schopni pro úspěchu udělat a co všechno se udělat dá. Není špatné občas nahlédnout do témat, v nichž se málokdo z nás vyzná. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Pomerne vtipná a myšlienkovo nápaditá je americká komédia o trojici amerických politických poradcoch Georgovi Gortonovi (Jeff Goldblum), Dick Dresnerovi (Anthony La Paglia) a Joe Shumateovi (Liev Schreiber), ktorí napriek mladosti dostanú veľkú zákazku s poza veľkej mláky. Dcéra Borisa Jeľcina chce pomôcť otcovi opäť vyhrať voľby a rozhodla sa, že jej v tomto pomôžu títo traja Američania, ale nikto iný sa to nesmie dozvedieť ( protistrana, novinári ba ani ich najbližší) a tak Georg, Dick a Joe musia pracovať v utajení, znášať nevraživosť a nedôveru ruských spolupracovníkov ako aj nezáujem vlastného kandidáta osobne sa podieľať na prezentácií. Akonáhle sa trojici podarí zdvihnúť pôvodných 6 percent voličov na relatívne sľubné percentá znamenajúce nádej B. Jeľcina vyhrať voľby demokratickými voľbami situácia sa stane nekontrolovateľnou a Američania začínajú mať strach o svoj život... . Moje hodnotenie je však o hviezdičku znížené z dôvodu, že osobne nepriorizujem filmy so silným americkým nacionálnym nafukovstvom. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nám se mnohem lépe jedná v oblečení." To jsou ti Američani. Chtějí šířit demokracii a přitom jim nechutnají ruská vejce, vadí jim nahota při jednání a dokonce nejsou ani spokojeni s tím, že jsou pořád odposloucháváni. Já jsem tedy rád, že jsem mohl poznat tři volební poradce, kteří zvedli věčně opilému praseti preference z 6-ti na 35,2% a tím údajně zachránili v Rusku demokracii. Ono to vlastně bylo docela poučné i zábavné, ale vadí mi na tom to, že nečestné praktiky, negativní kampaň a falešné americké triky se postupně stávají politickou kulturu ve všech demokratických státech. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama