Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postava příběhu, mladá zdravotní sestra Marta Kavanová, která stojí poněkud stranou obvyklého rozložení rolí mezi "četníky a zloděje". Je "pouze" lehkomyslnou manželkou, která se nezajímá, odkud její manžel bere peníze na její blahobytný a bezstarostný život. Netuší, že peníze pochází nejen z podvodných kšeftů s obrazy a šperky, ale také z loupežného přepadení menší pražské pošty, během kterého jeden z Kavanových kompliců zastřelil mladou úřednici a zranil policistu. Teprve po manželově nečekané smrti Marta zjistí, že byl zapleten do podezřelých obchodů a vzápětí je ve svém bytě přepadena dvojicí neurvalých manželových kompliců, surově se domáhajících peněz z poštovní loupeže, které měl Kavan na čas někde ukrýt.
Když objeví fotografie mlýna, který muž nedávno koupil, donutí ženu, aby je tam odvezla. Cestou je však zahlédne nesmělý ctitel Marty, mladý fotograf Ivan, který začne trojici sledovat. Pokusí se ženu zachránit, ale je přitom zabit jedním z padouchů, všeho schopným Dolfim. Vyděšená Marta se pokusí o lest a namluví mužům, že peníze jsou uloženy u jednoho přítele v Praze. Milenec Milan, kterého se pokusí zkontaktovat, jí však odmítne pomoci, a tak se situace Marty zdá bezvýchodná. Přestože Bareš již pochopil, že žena o penězích nic neví, agresívní Dolfi se nemíní vzdát a je připraven peníze získat za každou cenu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Detektivka drsného stylu (s brutálním Pavlem Novým), jaký u Jiřího Svobody zas moc nepřekvapí.  Co mě tedy (vedle poměrně dost nahoty - Zora Keslerová) překvapilo víc, bylo  předabování některých herců. Eugen Jegorov promlouvající hlasem Zdeňka Svěráka mi přišel poněkud bizardní. Vypjaté/akční atmosféře filmu velmi pomáhá hudba Vadima Petrova. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Po nedělním obědě se dá...a když nic tak je hezký pohled na Keslerovou V postsynchronech předaboval Zdeněk Svěrák- Eugena Jegorova, Zora Keslerová mluví hlasem Janay Andresíkové. Jiřího Klepla namluvil Jan Teplý. Těch předabovaných herců je mnohem více, těžko říct, proč  došlo k tak velkému předabovaní. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

V úvodu průměrné kriminálky, v níž se řeší hospodářská kriminalita na pozadí partnerských vztahů, zaujme interiér půdního bytu a odhalená Zora Ulla Keslerová (Marta). Ve druhé půli nudí ubíjející nereálné vydírání/ vyslýchání Marty dvojicí kumpánů. Pavel Nový se postupně stává několikanásobným vrahem. Závěr jak z laciné parodie - běh a střílečka po střeše a do toho všetečný soused (Bohumil Vávra) naznačuje, že cítí plyn a přitom mačká na zvonek - hvězdička za tuhle výbornou scénu:-) ()

Honey007 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus o západní produkci v době komunismu. I když má příběh několik nedostatků (hlavně ten začátek je zbytečně zdlouhavý, to chtělo více střihu a méně akce :)) přece jen dokáže u diváka vzbudit zvědavnost, jak to celé vlastně dopadne. Postavy jsou trochu přehnané (zejména Pavel Nový jakoby nevěděl kam svou postavu zařadit) a Z-U Keslerová jako nevýrazná loutka působí místy poněkud nepřesvědčivě. S přihlédnutím k době vzniku 45% ()

Riker 

všechny recenze uživatele

Na tehdejší dobu to byl jistě vynikající až řekl bych průkopnický film. Pavel Nový jako grázl největší ze všech grázlů je výborný, Zora Keslerová pěkná panička /něž jí teda grázl Nový upraví :-)/, ale postava tlustého, socialistického a drsného vyšetřovatele kapitána Hory, který žil jen pro sovu práci a pro pravdu překračoval i zákon /samozřejmě v socialistických mezích/ - alá John McClane - musela být k smíchu už tenkrát. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie prebiehalo v Prahe, Kladne a Klukoviciach. (dyfur)
  • Hlavního ramenatého detektiva, který honí zločince po střechách, představuje neherec, ve skutečnosti právník a seriózní prokurátor. (hippyman)

Reklama

Reklama