Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi 50. až 70. let minulého století. Honza Steiner nebyl žádný drsňák ani grázl. Byl to jen kluk, který měl smůlu, že se ocitl ve špatnou dobu na špatném místě. Na šikmou plochu se dostal shodou nešťastných osudových náhod. Výchovu Honzovi poskytly dětské domovy, pasťáky a nakonec kriminál. Vedl dlouhou, nevyhlášenou a pravidly právě neoplývající válku s důstojníkem veřejné bezpečnosti. Konflikt vyvrcholil zinscenovaným honem na Honzu, který nešťastně zastřelil svého úhlavního nepřítele a byl za to odsouzen k trestu smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Tady se to povedlo - sešla se kvalitní herecká parta. Ta využívá na plno potenciál scénáře. Realismus, nespravedlnost a tíživost....slova charakterizující toto drama. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film s výborným Dolanským. K tomu chytlavá Landova hudba a hlavně příběh, který je zajímavý a ani trochu nenudí. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na české poměry,natož že jde o televizní snímek,velmi solidní drama,kterému pomohla především jeho syrovost a skvělá potemnělá atmosféra,která je v českých luzích a hájích velmi nedostatkovým artiklem.K tomu když navíc připočteme výborné herecké výkony(především Petr Motloch mě velmi zaujal),vychází mi velmi milé překvapení.Filmu nechybí tempo,zajímavý styl vyprávění a chvílemi je opravdu napínavý.Postavy jsou věrohodně posané a nenudící,stejně jako celý film.Nedělám to u českého filmu často,ale za tento počin dávám palec nahoru :). ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Já věřím, že život, i když zkurvenej, je pořád lepší než to nejsolidnější pukový pyžamo." -Pajda- ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Udělení milosti se zamítá není pro mě tv film!!!! Je to film, který se pro mě divnou cestou nedostal do kina a to je zatracená škoda!!!! Spousta blbostí co se u nás natočí se vypustí na plátna a todle ne!!! Opravdu škoda, škoda, škoda!!!!!!!!!!!!!! ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Film musím hodnotit takhle díky supr výkonům Dolanského a Hádka.Sou to obrovské naděje naší herecké scény,radost na ně koukat ()

Greny 

všechny recenze uživatele

možná by se nějaké chyby našly - střih -, ale jinak jsem z tohoto filmu velmi nadšen a oproti Sametovým vrahům sem it u zdá o něco lépe zvládnutý příběh, který je mnohem srozumitelnější a pro diváka ne tolik složitý. Dokonce jsem měl i tu čest se panem Dolanským setkat a řekl bych, že toto je jeden z jeho nejpovedenějších filmů a hraje tu i o něco lépe než v Sametových vrazích. Hudba od Dana Landy je úchvatná a herecký výkon Petra Motlocha jako tvrdého lampasáka mě velice zaujal...s tímto filmem jsem nad míru spokojen ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

na TV film hodně luxusní, klidně si to (s trochou vylepšení) dovedu představit jako celovečerní trhák.. možná trochu přehánim,ale když se ohlídnu na ty hnoje co dávaj v televizi, tak proč ne ? .. k Dolanskýmu se neni potřeba vyjadřovat..naprosto skvělej herec ! .. zajímavý, poutavý děj, který má aspoň smysl a je o něčem.. je ralitou, což film svým způsobem staví na vyšší příčky..a k hudbě? Landu fakt nemusim.. ale tenhle song a k tomuhle filmu?? naprosto výborný ! .. no a klasicky dojemnej konec, kterej mě klasicky dojal :D .. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, kvůli které nedám plné hodnocení je patrná zmatečnost snímku. Film překypuje fakty a události v neskutečně rychlém sledu a navíc ještě s občasnými skoky v čase a tak jsem se občas ztrácel v ději. Ale třeba je to jen můj problém. Jinak tenhle ve své kruté realitě mistrně natočený film o klukovi, který neměl na výběr a na šikmé ploše se takřka narodil, vás zavrtá do sedadla a pěkně s váma zamává. Skvělý Dolanský i Matěj Hádek. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Na TV film a súčasnú úroveň filmovej produkcie vynikajúci počin. Režísér Svoboda je naozaj pán režisér. Policajné scény s prenasledovaním na strechách ma technickým spracovaním naozaj prekvapili. Zopár chýb (úplne nadbytočná "erotická" scéna - to asi vo všetkých filmoch už musí byť -, alebo napríklad diaľničná nálepka na žiguľáku dakedy v šesťdesiatych rokoch kedy nič také nejestvovalo) mi výsledný dojem nepokazilo. Na filme vyzdvihujem hlavne spád. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Televizní snímek, kterýmu by slušelo i velké plátno. Řemeslně zvládnutá režie a jeden velký naplněný herecký potencionál - Dolanský. ()

Siriuss 

všechny recenze uživatele

Film který se nachází na bonusovém DVD u Sametových vrahů, přesto se mě osobně líbí mnohem víc než právě sametoví vrazi. Ale těžko srovnávat. Jsou to rozdílné filmy. A Honza Dolanský je super v obou. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Silně dojemný a napínavý příběh dle skutečné události. Herec Dolanský zde přímo exceloval a zvládl to na jedna s hvězdičkou. Ikdyž nejsem fanda Landy, tak hudba tu seděla a líbila se mi k tomu hodně. Doporučuji všem. Opravdu nechápu, proč tak skvělý film neměl skoro žádnou reklamu a zasloužil si jen premieru v neděli večer na ČT1? ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Syrový a naturální film nacpaný elitou české druhé herecké ligy. Dolanský jako kluk co měl předem dané jak skončí, Hádek jako rovný kripl, Nosek jako křivý hajzl. A Lenka Vlasáková mající víru. 85% ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jeden z nej filmů české současné kinematografie a já jsem se o něm dozvěděl teprve před několika málo dny. No ostuda. Ale ke snímku jako takovému. Dlouho jsem nemohl přijít na chuť vyprávěčským sekvencím. Spíše mě rušily, než cokoliv jiného. Děj mě bavil a chápal jsem ho, ale ono vypravěčství, to mě vždy vykolejilo a nechalo zapřemýšlet. Do toho hudba, která se pořád točí dokola, jedna píseň, jedna sloka. Do toho myšlenky jako že všichni lidi jsou svině....skoro dvě hodiny jsem smutně fandil muži, který to neměl v životě lehké. A nakonec ukápla i slza. Tady se opravdu neusmějete. Tady není nic příjemného. Tady se hraje pěkně od začátku až do konce natvrdo. Pěkně natvrdo. Jana Dolanského mám rád. Šplhl si u mě už Perníkovou věží. A opravdu až dodnes jsem nevěděl, že Udělení milosti se zamítá vzniklo ve stejné době. Hudba: **; Režie: ****; Scénář: ****; Životní příběh: *****; Herci: **** ()

Ernst 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné že se něco takového podařilo natočit v českých podmínkách a ještě pro televizi? Jan Dolanský zde exceluje v době kdy jej ještě mnoho lidí neznalo a musím říct, že jeho výkon mám stále na paměti, když jej vidím hrát. Ovšem celkový dojem mi kazí trochu rozpadající se konec Ale to je už je asi jen můj osobní názor. ()

brrumlaa 

všechny recenze uživatele

O klukovi, který neměl příliš štěstí, rodinné zázemí a který si života vůbec neužil. Vyrůstal v pasťácích, v kriminálech kde se "naučil co ještě neuměl". Jeho novou šancí se stala Magda, ale shodou nešťastných a nastražených okolností jeho životní svíčka byla zhasnuta příliš brzo než by si zasloužil a na co měl právo. V pouhých 22 letech byl na něm vykonán trest smrti... A vlastně proč? Takříkajíc omylem zabil svého nepřítele - policistu, který trpěl jeho stihomanem...Dá se říci, že to bylo něco trošku podobného jako snímek Bídníci. Film je velice kvalitně natočen v němž exceluje Jan Dolanský. Byl to podivný a mrazivý příběh,o to víc, že se zakládal na pravdivé události. ()

Reklama

Reklama