Reklama

Reklama

The Waltons

(seriál)
Drama / Rodinný / Romantický
USA, (1972–1981), 181 h 13 min (Minutáž: 47–140 min)

Tvůrci:

Earl Hamner Jr.

Předloha:

Earl Hamner Jr. (kniha)

Hrají:

Jon Walmsley, Mary Beth McDonough, Eric Scott, Kami Cotler, Judy Norton, David W. Harper, Earl Hamner Jr. (vypravěč), Ralph Waite, Richard Thomas, Joe Conley (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(209)

Obsahy(1)

V pohoří Blue Ridge ve Virginii, během Velké hospodářské krize, rodina Waltonů dosahuje malého příjmu ze své pily na Waltonově hoře. Příběh je vyprávěn očima nejstaršího syna Johna-Boye, který chce být romanopiscem, chodí na vysokou školu a nakonec si splní svůj sen. Sága sleduje rodinu prostřednictvím hospodářské krize a druhé světové války; a prostřednictvím dospívání, školy, námluv, manželství, zaměstnání, narození, stárnutí, nemoci a smrti. (sator)

(více)

Recenze (4)

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (2) - 31. ročník (za rok) 1973 - *Nejlepší seriál (drama), *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Ellen Corby + nominace (13) - 30. ročník 1972 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Ellen Corby, Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Michael Learned, 31. ročník 1973 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Michael Learned, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Richard Thomas, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Will Geer, 32. ročník 1974 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Michael Learned, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Richard Thomas, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Ellen Corby, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Will Geer, 33. ročník 1975 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Michael Learned, 34. ročník 1976 - Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Ellen Corby ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je naprosto hrozný. Řekněte o něm něco dobrého, napište mi to a já to s klidem vyvrátím nezvratnými argumenty. A nebo to odsouhlasím. ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

Seriál i film byly inspirovány knihou ´Spencer´s Mountain´ od spisovatele a televízního producenta Earla Hamnera Jr., ve které vzpomíná na svůj život v Apalačských horách v období hospodářské krize a pak přes 2. světovou válku. ()

sator

všechny recenze uživatele

V pohoří Blue Ridge ve Virginii, během Velké hospodářské krize, rodina Waltonů dosahuje malého příjmu ze své pily na Waltonově hoře. Příběh je vyprávěn očima nejstaršího syna Johna-Boye, který chce být romanopiscem, chodí na vysokou školu a nakonec si splní svůj sen. Sága sleduje rodinu prostřednictvím hospodářské krize a druhé světové války; a prostřednictvím dospívání, školy, námluv, manželství, zaměstnání, narození, stárnutí, nemoci a smrti. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (9)

  • 27.01.1992 prohlásil George Bush starší ve své předvolební kampani, že se budou dále snažit posilovat americké rodiny, aby byly o dost víc Waltonovými a mnohem méně jako ze seriálu Simpsonovi (od r. 1989). Jeho tvůrci na to reagovali prostřednictvím Barta, který ve speciálním – v ČR neodvysílaném – klipu řekl: „Hej, my jsme stejní jako oni. Taky se modlíme, ať skončí krize.“ (gjjm)

Reklama

Reklama