Reklama

Reklama

V pasti

  • Česko Letní kino (více)

Obsahy(1)

Mladý muž z amerického města si vyjede se svou dívkou Carmen do letního kina, aby nakonec zjistil, že se dostali do sběrného tábora pro odpad společnosti, ve kterém vládnou gangy násilníků. Ve snaze uniknout z tohoto pekla se dostává do smrtelně nebezpečných situací. (oficiální text distributora)

Recenze (22)

Jermann 

všechny recenze uživatele

(KVIFF 2010) Od začátku nabízí DRIVE IN až překvapivě strhující atmosféru zkažené, špinavé a neutěšené budoucnosti a výpravně si nezadá s kousky jako MAD MAX nebo třeba RUNNING MAN. Škoda, že se v tak vypiplaném a zabydleném světě, snad kromě závěrečné honičky, totálně nic neděje .. mládež se poflakuje a blbne v autech, takže je to vlastně GREASE bez písniček (možná kdyby se zpívalo, neusínal bych u toho). ()

TO 

všechny recenze uživatele

Chlápek s holkou si zajedou do letního kina, které je však určeno ke zcela jiným věcem, než k promítání filmů a tak se snaží uniknout. Dost podivná futuristická šílenost vyšla kdysi na VHS pod názvem V pasti, od společnosti LARS s jednohlasným simultálním dabingem Martina Dejdara, který to namluvil stejně jak Barta Simpsona, takže zážitek z filmu byl ještě divnější. Tempo filmu je celkem rychlé a honičky aut hlavně na konci dost povedené, zábava to byla ucházející. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní sebereflexivní tečka za zlatým věkem austrlských béčkových filmů a také za érou autokin podává pohled na svět, kde se brak, junk a autofetiš staly pilíři společnosti. Hrstka automobilových honiček a kaskadérských kousků je tu jen aby se film dobře prodával, ale páteř filmu tvoří epizodické pasáže vykreslující život v autokině transfornovaném na internační tábor. Nic zdravého a perspektivního tu není, ale zato se bez problémů seženou lehké drogy a antikoncepce, za přídělové kupony se vydává fastfood, bydlí se v autech a každý večer běží nějaké australské béčko. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Ujetý příklad toho, jak si v Austrálii 80. let představovali anti utopickou budoucnost plnou ztěží zvladatelné kriminality a legračních punkáčů. Nějak se mi nepodařilo rozluštit, o čem to vlastně je. A bohužel to nakonec není ani dost ujeté, aby se na to dalo jenom nevěřícně zírat. Nezapomenutelná ale zůstává scéna s namakaným borcem, který popadne činku, párkrát s ní zamává ve vzduchu a nakonec prohlásí „Fuck it! I’m strong enough.“ ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Nechci nikoho vyděsit následujícím výčtem věcí, které se mi na filmu nezdály, a předešlu tedy, že je to stále celkem průměrný kus filmařiny. Ale: mid-apokalyptické zasazení mi nedávalo absolutně žádný smysl - člověk skoro věřil, že všechny ty bizarnosti jsou na denním pořádku, zvlášť s tak divným a nic nevysvětlujícím začátkem. Film se tváří, že má vlastní mytologii, divákovi z ní však nabídne až podivně málo a má-li zde být místo pro teorie či zamyšlení, nabídli ho tvůrci příliš mnoho. Bloudění (celkem sympatické) hlavní postavy vězením nevězením houpá s filmem mezi žánry a ten se pak nakloní (hlavně kvůli vyloženě neděsivé atmosféře) spíše k akci, což snímku nedělá dobře. A vyzobrazení úpadku společnosti tmavými mokrými ulicemi, plnými grafitti, hořících aut a nezvladatelných gangů teenagerů, kteří mají soubor vlastních pravidel srovnatelných s manifestem anarchie, bylo nápadité jednou - ale osmdesátá léta si nějak takto rozvrat představovala. Ach jo... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení začalo 9. září 1985 a trvalo 35 dní. (koval45)

Reklama

Reklama