Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Faraday (Jeff Bridges) je univerzitním profesorem historie a specialistou na problematiku terorismu. Se svým desetiletým synkem žije v domě na předměstí Washingtonu D.C. a jen těžko se vyrovnává s nedávnou ztrátou manželky, agentky FBI, která zahynula při výkonu služby. Nové světlo do jeho rozvráceného života vnese sympatická rodina Langových. Stoprocentní Američan Oliver (Tim Robbins) se s manželkou a dvěma dětmi přistěhoval teprve nedávno a zdá se, že zdvořilostní vztah mezi sousedy brzy přeroste v přátelské pouto. Pak ale Michael přistihne nového známého několikrát při lži a vypraví se po stopách jeho minulosti. Odhalí šokující fakta úzce související s jeho specializací - Oliver Lang je totiž s největší pravděpodobností nebezpečný terorista, který se do Washingtonu přistěhoval v rámci příprav nové akce. Dokáže odborník na otázky terorismu osvědčit své znalosti v praxi a zhatit dokonale promyšlený plán teroristů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Ano, na konci se sice ukáže, že to přece jen má hlavu a patu, ale jinak se to nevymyká běžným průměrným standardům. Klasický námět - maminka mrtvá (případně rozvedená), otec + syn - a teď se zachraňte před jednou z mnoha hrozeb života. Plusem je, že tatínkovi tady solidně hrabe a divák zprvu neví, komu věřit, ale co naplat, závěr film nedělá a takové množství zatmívaček a různých "náhod" jako se vyskytují zde, to jsem snad ještě nikde neviděl. A zád po mrázech z toho rozhodně neběhá. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film je témou dosť blízky 'Devil's Own', no téma je asi jediné, čo majú filmy spoločné. Perfektne spracovaný scenár, výkony a k samotnému záveru majú námietky snáď len zaškatulkovaní laici. Ťažko síce uveriť podobnej skutočnosti, no realistickosť snímku tomu bohužiaľ napomáha. Páčil sa mi aj Pellingtonov zmysel pre detail vo vyhrotených situáciách. 85%. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Udělej ze mě blázna, ať to odnese co největší počet diváků. Propaganda? Ne, záměr! Překvapivě našlápnutý thriller stavící diváka do role ústa nezavírajícího pozorovatele, jenž se snaží proniknout do neproniknutelného děje. Hlavní devizou jsou skvělé herecké výkony obou hlavních protagonistů, ze kterých i mě začínalo chvilkama přeskakovat v bedně. Jeff Bridges a jeho vlastenecký soused Tim Robbins tvoří kompaktní dvojici a ač záměrově rozdílní ve svých rolích oba brilantní. I přes všechna superlativy se ale Arlington Road tváří dosti lacině a to nakonec ubírá jednu hvězdičku. Ovšem má antiteroristická film milující buňka dává hvězdičky čtyři a to hlavně za ten šokantní a nečekaný konec, který dokonale obrací světlo věci na úplně jinou stránku v knize příběhu. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Vytříbený thriller graduje zejména z pozice scénáře a postupného odkrývání matic příběhu. Mark Perlinkton diváka neustále udržuje v pocitu, že mezi rutinním (zpočátku tak trochu "levným") vyprávěním cosi chystá a připravuje hezky vedle nenápadnou postavu, která zasáhne do děje... Jenže opak jest pravdou, ony důležité prvky, které se ke konci filmu scelí v obrovské překvapivé finále jsou před divákem mistrně maskovány a při sledování nekladou žádný důležitý význam, přitom však jejich důležitost při dokreslování charakterů divákovi dochází až při závěrečných titulkách. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Konec smazal všechny nelogičnosti, které mi do té chvíle vadily, a celé to dalo perfektní smysl. Jestli by bylo v reálu možné vymyslet tak excelentní plán, netuším, ale na obrazovce se mi to líbilo. Když k tomu přičtu dobré herce a parádní závěr, musím říct, že kromě lehce nadsazené stopáže tomu není co vytknout. 85% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Ehren Kruger se zjevně nechal inspirovat bombovým útokem na Federální budovu Alfreda P. Murraha v Oklahoma City z 19. 4. 1995. (Dinsberg)

Reklama

Reklama