Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tajemný film se skvělou atmosférou trochu kazí laciný konec. Chtělo to mnohem honosnější ukončení a hlavně postrádám hlubší vysvětlení předešlých událostí. Richard Gere to odehrál slušně, myslel jsem si, že mi v této roli nebude moc sedět, ale role kravaťáka na maloměstě mu nakonec celkem sedla. 55% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

INCLUDING SPOILERS: Je večer 26. 5. 2010, já si jdu pustit film Proroctví z temnot a nemám páru, o čem to je (ale když je někde napsané mysteriozní/thriller, tak to beru automaticky), mám otevřené okno, prší. Oknem do pokoje vlétne můra, naráží o zdi, sundám papuči a mlask, po můře zbyl otisk na parapetu. Pak pustím film a ejhle - můra se mi rozhodla posmtít a reinkarnovala se do Ingrid Colda... Proroctví z temnot není špatný film, ubral bych možná sem tam na stopáži, ale jako atmosférické drama to funguje. Ztráta ženy, podivné úkazy, které nabírají na intenzitě a film se stává každou vteřinou větším psychem. Ale nejde o podivnou bytost jako takovou, ta má úlohu nižšího levelu, jde o nás, o lidi, my jsme ti důležití. Skoro jsem čekal, že se na konci objeví zrůda s křidélky a rozdají si to s Gerem na férovku. Ještěže ne! Ani konec mě nezklamal, což oceňuji = "wake up, number 37". Člověk se ve všech těch smutných tvářích skoro viděl. Nakonec největší slabinou filmu je absolutně zbytečná veselá písnička na konci, tím mě tvůrci fakt nasrali, to musí cpát pop i do thrillerů? Dejte pokoj................! ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mysteriózní počin, který se může pochlubit velmi mrazivou atmosférou, depresivní hudbou a dobrými hereckýymi výkony. Co se týče příběhu, těžko usuzovat do jaké míry je pravdivý, každopádně jsem si ho užíval. Přesto bych si to dokázal představit ještě o něco lépe sestříhané a kamerově vytříbenější. Celkově tedy 7/10 ()

k212 

všechny recenze uživatele

Jediná má výtka po druhém shlédnutí filmu jest postava jakéhosi profesůrka, co všechno ví a vysvětluje (potkal ho taky, ví co je Cold zač). Přijde mi naprosto bezpředmětná, protože sice vysvětluje, ale tak zaběhanými klišé, že mi to trochu pokazilo výsledný dojem. Ale jinak si myslím, že je to krásně natočený film, akce i bez akce, tak bych tomu snad mohla říkat, protože nájezdy kamery jsou někdy opravdu zběsile klipové. Ojedinělá atmosféra, fajn děj, i herci stojí za to - škoda té zatracené postavičky. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Konstrukčně jednodušší, avšak v tomto případě je to putna, neboť veškeré nedostatky zametá brilantně vykreslená atmosféra, jejíž chlad zamrazí víc, než noc na Sibiři. K tomu je nutno přičíst divákovo nutkání přemýšlet o paranormálních jevech a to mě jakožto zájemci o tuto oblast bohatě stačí. Ponuré, mrazivé, poutavé s několika pozoruhodnými záběry. Filmy tohoto typu "žeru". ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • V slovenčine vyšla kniha „UFO a iné zjavenia“ v roku 2002. Táto kniha, ktorá sa stala predlohou k filmu je plná aj ďalších a desivejších autorových zážitkov, ktoré vo filme neuvidíme. (Popo)
  • Při zhroucení Silver Bridge roku 1967 nezemřelo 36 lidí, jak se údává ve filmu, ale 46. (Dawid199)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama