Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Tak toto teda bolo niečo! Fakt majstrovská mysteriozna dráma. Režisérsky spracované velmi dobre, pointa/zápletka silná a interesantná. Trochu však kazila dlžka, mohla byt pol hodinu krajšia a takisto hl. herci, Gere a Linney, sa moc na to nehodili, podla mna teda. Zato Will Pattom bol v tomto skvelý. Rozmýšlam na 5*, aj ked...., ale čo, dáme. Hodnotenie: 90%  

Motte

Motte (hodnocení, recenze)

Dobra kamera, snad i herecke vykony. Jinak je to vcelku nuda, mistama vazne dost naivni a hloupe.

Karush

Karush (hodnocení, recenze)

práve som si hľadala nejaké info o zvláštnom stvorení,
a v tom sa podo mnou pohla stolička a poháre...
neznášam tieto náhody

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Tak já jako věřím na ledacos, což o to, ale v rámci filmů, kdy je na začátku či na konci to známé: "Podle skutečné události" to beru většinou spíše s rezervou a jako tahák na lidi, ale tady sem tomu díky tomu článku neměl sebevětší problém uvěřit. Po projekci sem aji zagooglil a našel spoustu dalších zajímavých fotek, komentářů a článků na téma motýlýho muže, takže nejen díky tomu je film o to děsivější (smile)

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Já sice nečetl článek v Enigmě ale četl jsem článek v jinym časopise kterej se zabýval přímo mystery jevy (Bohužel to je už pár let takže si nepamatuju už ani název toho časopisu a z článku si pamatuju jenom to že byl o motýlym muži :) ) Ale taky tomu docela věřim :)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Jj, je to tak, ale o tom sem v tomto případě a na rozdíl od jiných mysteriózních filmů a horrorů byl docela i přesvědčenej, že na tom něco prostě je - hlavně kvůli tomu článku v tej Enigmě (smile)

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Jakkob: Pokud se nepletu tak ten film je inspirovanej skutečností :) Nevim jak moc ale určitě jsem někde četl že je.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

V rámci svého žánru naprosto vynikající film, který u mě navíc boduje ze dvou dalších důvodů - tím prvním je podobnost s Alan Wakem, hrou pro X-Box 360. Mám dojem, že při tvorbě se snad autoři museli tímto filmem v některých věcech hodně moc inspirovat, což nevidím jako mínus, neb Alan Wake se mi dějově a atmosférově moc a moc líbil, stejně jako tento film. Tím druhým bodem je skutečnost, že o onom motýlím muži sem nedávno četl článek v našem časopisu Enigma a mám snad i dojem, že určité věci řečené ve filmu (vidění onoho muže v Černobilu před výbuchem elektrárny) se objevili i v tom článku... Náhoda? (smile)

zlattucky

zlattucky (hodnocení, recenze)

Vynikajúci horor, a podľa mňa jeden z Richardových najlepších fimov spolu s Lovcami teňov !

sewlord

sewlord (hodnocení, recenze)

Tento film mne bohužel dost zklamal. Na jeho shlédnutí jsem se těšil, ale nesplnil má očekávání. Konec filmu mi přišel dost hrozný. Není to pro mě film, který by mě dokázal vtáhnout svou atmosférou a u kterého bych se bál. Pro mě jen průměr - 3*.

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

trochu diskutabilne ohladom "natocene podla skutocnosti" .. ale zasluzi si ho pozriet az do konca .. 3*

Uop

Uop (hodnocení, recenze)

Tak tohle je jeden z mých oblíbených filmů, nejen proto, že mám rád filmy postavené na skutečných událostech a paranormální jevy. Přestože účast profláknutého herce ve filmu, který by měl nahánět strach, bývá na škodu, výkon Richarda Gere(a) byl vhodný, částečně i protože vystupoval v roli veřejně známého novináře mezi maloměšťáky. Hudba a zvuk adekvátně dokreslují výborně nastolenou atmosféru. Film je doslova od prvního záběry prošpikovaný symboly a přináší poutavý beletrizovanýpopis fenoménu, který pozorovaného v městečku Point Pleasant (doporučuji jejich web, město z filmu žije:). Rozhodně můžu doporučit.

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Dobrý film s dobrou atmosférou, no bohužiaľ ten koniec bol strašne naivný a predvídateľný... ako vystrihnutý z B-čkového filmu, fuj škoda...

mirmas

mirmas (hodnocení, recenze)

Zaujal ma dej, zaujal ma výkon herca, ako aj pohľady kamery. Richard G sa celkom trefne: "Vyškatuľkoval sa u mňa!"

GothRot

GothRot (hodnocení, recenze)

po....ty od strachu? pri tomto filme? hmmm celkom ti zavidim ze tebou filmy tak hybu... :)

geedee

geedee (hodnocení, recenze)

Snižovat hodnocení kvůli takové věci? Že hodnocení nedosahuje 5*****? Ani s jedním nesouhlasím. U tohohle filmu jsem byl po****ý strachy od začátku do konce. Skvělý thriller, ale chápu, že se někomu nemusí líbit a jsem jim vděčný za komentáře. Myslím to smrtelně vážně. Je fajn, že se tu nebojí lidi říct své názory nahlas. (I když nevím, dá se psát nahlas?)

dropx

dropx (hodnocení, recenze)

Film by si zasloužil určitě 5 hvězdiček!ALE,po scéně s "mostem" jsem naprosto změnil názor.Kameraman v této scéně vařil z vody,konec se podobal sladkému Titanicu. Dávám 2/5,víc si tento film nezaslouží! Nechápu jak někdo mohl tak skvělý film v posledních 20ti minutách změnit v hollywoodský brak!

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama