Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

svik 

všechny recenze uživatele

Každopádně velice překvapivé a neuvěřitelné, že film byl natočen dle skutečných událostí. Celým filmem prostoupený chlad se mi velice líbil, neboť zde nebyly žádné extra lekačky. K plusu lze taktéž přičíst nevyřešený děj, který dává filmu větší vážnost a otevírá fantazii diváka. R. Gere se na tuto roli v celku hodil což sem byl sám překvapen, neboť sem si ho neustále spojoval s romantickým žánrem. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mysteriózní počin, který se může pochlubit velmi mrazivou atmosférou, depresivní hudbou a dobrými hereckýymi výkony. Co se týče příběhu, těžko usuzovat do jaké míry je pravdivý, každopádně jsem si ho užíval. Přesto bych si to dokázal představit ještě o něco lépe sestříhané a kamerově vytříbenější. Celkově tedy 7/10 ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Snímek má tak fantastickou atmosféru, že mi v něm nevadil ani slizký Gere. Po strhujícím snímku čeká divák strhující závěr, který je však stejně strhují asi jako metráková Odetta promenující se v Labutím jezeře. Škoda, převeliká škoda, film měl našlápnuto stát se jedním z nejlepších mystery. No, nestane se. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

INCLUDING SPOILERS: Je večer 26. 5. 2010, já si jdu pustit film Proroctví z temnot a nemám páru, o čem to je (ale když je někde napsané mysteriozní/thriller, tak to beru automaticky), mám otevřené okno, prší. Oknem do pokoje vlétne můra, naráží o zdi, sundám papuči a mlask, po můře zbyl otisk na parapetu. Pak pustím film a ejhle - můra se mi rozhodla posmtít a reinkarnovala se do Ingrid Colda... Proroctví z temnot není špatný film, ubral bych možná sem tam na stopáži, ale jako atmosférické drama to funguje. Ztráta ženy, podivné úkazy, které nabírají na intenzitě a film se stává každou vteřinou větším psychem. Ale nejde o podivnou bytost jako takovou, ta má úlohu nižšího levelu, jde o nás, o lidi, my jsme ti důležití. Skoro jsem čekal, že se na konci objeví zrůda s křidélky a rozdají si to s Gerem na férovku. Ještěže ne! Ani konec mě nezklamal, což oceňuji = "wake up, number 37". Člověk se ve všech těch smutných tvářích skoro viděl. Nakonec největší slabinou filmu je absolutně zbytečná veselá písnička na konci, tím mě tvůrci fakt nasrali, to musí cpát pop i do thrillerů? Dejte pokoj................! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že Richard Gere už nikdy nenatočí kvalitní film a už vůbec bych si nedokázal představit tohoto ikonického hezouna a boháče z Pretty Woman v hororu. Opak se stal pravdou a Proroctví z temnot je v nočních hodinách hororem velmi příjemným, v pár okamžicích nebezpečně mrazivým a celkově velmi povedeným. Hodně lidí může kroutit nad hlavním tématem, ale horor si přeci může dovolit prakticky cokoliv a proto je dobře, že Mark Pellington se nebál ani formou trochu experimentovat. Obecně je Mark Pellington velmi zajímavý a vkusný režisér, protože mě v žádném zatím natočeném snímku, který jsem od něj viděl nezklamal dějově ani formálně. A to Miluj bližního svého není zrovna jednoduchý film pro režiséra. Pro milovníky tajemných hororů rozhodně zajímavý přírustek, který nepotěší milovníky velmi krvavých vražedných filmů na dobrou noc. Jako malá třešnička na dortu působí "natočeno na základě skutečné události". ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Skutečně existují zmíňky o výskytu tzv. Mothmana před i po výbuchu černobylské jaderné elektrárny. Na stránkách Google.com lze toto téma najít jako „Blackbird of Chernobyl“ a scénář byl stejný jako před tragickým zhroucením Silver Bridge v Point Pleasant. Pracovníci elektrárny a obyvatelé okolí trpěli nočními můrami, zpozorovali velkou černou ptačí bytost s rudě žhnoucíma očima, dostávali hrozivé telefonáty. Vyšetřovatelé tehdy usoudili, že tato záhadná bytost je předzvěstí katastrof. (Nick321)
  • Studio snížilo rozpočet o 2 miliony amerických dolarů jen pár dní před začátkem natáčení. To rozzuřilo režiséra, který přísahal, že neudělá stejný ústupek, jaký negativně poznamenal jeho předchozí film Miluj bližního svého (1999). (akisha)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama