Reklama

Reklama

Zmije

(seriál)
USA, (1994–1999), 60 h 9 min (Minutáž: 44–92 min)

Hrají:

Joe Nipote, Heather Medway, J. Downing, James McCaffrey, Jeff Kaake, Dawn Stern, Dorian Harewood, Carlos Gómez, Mark Pellegrino, Ken Foree, Ric Roman Waugh (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Obsahy(1)

Mesto Metropol ovláda kriminálna skupina Outfit. Tajná organizácia vyzve technika Juliana Wilksa aby zostrojil superauto Zmiju, ktoré má zničiť Outfit. Zmija potrebuje šoféra a Julian sa rozhodne zmeniť identitu bývalému šoférovi Outfitu Michaelovi Paynovi, ktorý havaroval a leží v kóme. Stáva sa z neho Joe Astor, detektív, ktorý po boku Juliana a policajta Frankieho začína bojovať proti zločinu. Prvá séria seriálu "Viper" z roku 1994 patrí k výborným kriminálnym seriálom 90 tych rokov a je najvydarenejšia z celkovo štyroch sérií. (JohnFarst)

(více)

Recenze (128)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Wow! Brm, brm, vrrrr....seriál postavený na superautě, který zvládá skoro vše. K tomu ještě nějaký imbecilní tým, se kterým zachraňují svět, nebo aspoń minimálně sebe. Knight Rider měl podobný nápad, ale zde to aspoň zachraňoval jakž takž sympatický Hasselhof a postava Kita (a to jsem nezmiňil ani tu znělku). Knight Rider pro nové desetiletí se každopádně nepovedl. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

ten seriál byl převratnej, jeden z prvnich americkejch produktů ktery si zretelne pomatuju...hned ten dil kterej sem náhodou videl jako prvni...."postrelili mě" ... "koule?" ; "koule?".....a já si řikal, houby koule, do nohy,,,co ta holka hned mysli na nejhorsi.....je viděť že na českej jazyk v americe vubec nebrali ohled....jinak by nemohli rozdavat takovyhle stupidni mena....i kdyz my na tom nejsme vo moc lip...loni sem byl na jedny brigade,,,,a tam byl člověk, kterej se menoval Lásko,,, to já tenkrát netušil, tak mi přišlo divný, když sem tam hned první den nastoupil, a uviděl ředitele toho podniku, jak vzal "jednoho takovýho" chlapa jemně za rameno a bez nějakýho zbytečně velkýho ostychu mu oznámil : "přiď za mnou potom do kanceláře lásko, potřeboval bych s tebou něco probrat"......a pak když otáčel hlavu, přísahal bych že mu volíz ucho ()

Reklama

dj_kure 

všechny recenze uživatele

Knight rider, Walker, Texas Ranger, Pobřežní hlídka, Strážci vesmíru, MacGiver, Herkules, Xena, Superman a ZMIJE! Pochopitelně pecky ze supermaxu a mnoho jiných patřili k mému dětství víc než cokoliv jiného. Proto tyhle seroše hodnotím nostalgicky a jen z dobrých pocitů které jsem z nich tenkrát měl. Opravdu, ale opravdu bych si je nerad připomínal a zkazil si tím veškeré supr vzpomínky které na ně mám... ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Chudší kopie Knight Ridera. Nejlepší na tom je jednoznačně to auto, ať už v podobě Dodge Viper nebo v podobě bojové Zmije se všemi jejími kousky. Bez debat jak říkala jedna z těch holek pěkná hračička pro kluky (byť na KITTa nemá). Pokud jde o příběhy, tam je to přece jen horší. Asi nejsilnější je pilotní film (byť i ten nezapře jasné opisování od Knight Ridera), ale dál už je ta úroveň všelijaká. Ovšem po první sérii se jim na to představitel Joe Astora vykašlal, i většina zbývajících postav byla odejita a nahrazena jinýma (snad dokonce přesunuli děj z blízké budoucnosti do doby vzniku seriálu), a už to prostě nebylo ono. Na třetí a čtvrtou sérii se dá dívat už jen kvůli autu, a ani návrat Joe Astora už nepomohl. ()

X@triX 

všechny recenze uživatele

Moja nostalgia z GlobalTV, predchodcu Jojky, so začiatkom jeho vysielacieho času prichádzali dva diely Zmije. Prvé tri sezóny som videl asi trikrát a keď som zistil, že Markíza kúpila práva aj na štvrtú sezónu, v deň prvej epizódy som upaľoval domov zo školy ako besný, aby som prvýkrát videl modrého Vipera. Dnes sa mu už vyhýbam oblúkom, aby som si neskazil nostalgickú chuť nereálnymi premenami, ktorých rendery na dnešné pomery vyzerajú primitívne. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (30)

  • Drahé špeciálne efekty Metrolight Studios boli nahradené produkciou kalifornskej spoločnosťi BB&J Effects. Zmena trikov bola už na prvý pohľad badateľná, nie však v negatívnom zmysle. Výraznejšie obrazovú stránku seriálu zasiahla absencia prototypov, ktoré divákom učarovali v prvej sérii. (Johnny.ARN)
  • Druhá séria priniesla divákom nové postavy, ktoré stvárnili Jeff Kaake (šofér Thomas Cole), pôvabná Heather Medway (seržantka Cameron Westlaková) a exotická Dawn Stern (systémová špecialistka Aliie Farrowová). (Johnny.ARN)
  • Kvôli klesajúcej sledovanosti bol seriál v apríli 1994 zrušený. Práva naň od NBC neskôr kúpil Paramount Domestic Television a seriál sa po dvojročnej odmlke vrátil na televízne obrazovky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama