Reklama

Reklama

Zmije

(seriál)
USA, (1994–1999), 60 h 9 min (Minutáž: 44–92 min)

Hrají:

Joe Nipote, Heather Medway, J. Downing, James McCaffrey, Jeff Kaake, Dawn Stern, Dorian Harewood, Carlos Gómez, Mark Pellegrino, Ken Foree, Ric Roman Waugh (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Obsahy(1)

Mesto Metropol ovláda kriminálna skupina Outfit. Tajná organizácia vyzve technika Juliana Wilksa aby zostrojil superauto Zmiju, ktoré má zničiť Outfit. Zmija potrebuje šoféra a Julian sa rozhodne zmeniť identitu bývalému šoférovi Outfitu Michaelovi Paynovi, ktorý havaroval a leží v kóme. Stáva sa z neho Joe Astor, detektív, ktorý po boku Juliana a policajta Frankieho začína bojovať proti zločinu. Prvá séria seriálu "Viper" z roku 1994 patrí k výborným kriminálnym seriálom 90 tych rokov a je najvydarenejšia z celkovo štyroch sérií. (JohnFarst)

(více)

Recenze (128)

Tomulka 

všechny recenze uživatele

No nápad to nebyl špatný, auto bylo také super bylo tak trochu více reálnější (ve velkých uvozovkách reálnější) než Knight Rider, ale to nic nemění na faktu, že jsou v tomto seriálu špatné dialogy a bere se tento seriál až příliž vážně. Postavy byli sice napsány dobře, ale zahrané už trošku hůře v některých dílech herci dosti přehrávali a tak měl divák pocit, že se dívá na špatný sitcom a za chvíli uslyší umělý smích. Tři hvězdičky dávám spíše z nostalgie, protože když jsem se na tento seriál koukal v době jeho vzniku nebyl jsem ještě tak náročný divák jako dnes, kdy mi stačilo zkouknout znovu pár dílů a už to něják nebylo ono. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem na to koukal a bavilo mě to - hlavně díky mému obdivu k autu v "hlavní roli" - Dodge Viper RT/10 je naprosto úchvatný sporťák, který mě dostává dodnes - ale když jsem měl nyní možnost vidět Zmiji po letech znovu, přišlo mi to jako klasická ušmudlaná devadesátková televizní prudukce, která je beznadějně zaseklá v sobě svého vzniku, a dnes už je v podstatě jen k smíchu a za vidění nestojí. ()

Reklama

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

No tak ja za nostalgickú slzu v oku dávam rovné 4 * pretože Zmija je pre mňa jeden z najlepších krimi seriálov deväťdesiatych rokov je podľa môjho názoru omnoho inteligentnejšia ako Kitt. Hlavne tieto prvé diely sú svojou noirovou a temnou atmosférou neprekonateľné a čo sa týka samotného nápadu - je vynikajúci. Síce prevrátený zo všetkých strán ale nadmieru pútavý. Zloduchov tu nehrajú typickí blbečkovia čo chcú zničiť mestá a svet ale ľudia, čo svoje činy vedia vždy racionálne vysvetliť. James McCaffrey je od tých čias môj seriálový hrdina a je škoda, že o ňom už nie je moc počuť. To spojenie temná minulosť-"svetlá budúcnosť tj. Payton vs. Astor je krásne zahraná aj na seriál. P.S. prepáčte mi tú chybu v Obsahu (Michael Payne) asi som moc myslel na McCaffreyho v jeho úlohe Maxa Payna :-) ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Wow! Brm, brm, vrrrr....seriál postavený na superautě, který zvládá skoro vše. K tomu ještě nějaký imbecilní tým, se kterým zachraňují svět, nebo aspoń minimálně sebe. Knight Rider měl podobný nápad, ale zde to aspoň zachraňoval jakž takž sympatický Hasselhof a postava Kita (a to jsem nezmiňil ani tu znělku). Knight Rider pro nové desetiletí se každopádně nepovedl. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Chudší kopie Knight Ridera. Nejlepší na tom je jednoznačně to auto, ať už v podobě Dodge Viper nebo v podobě bojové Zmije se všemi jejími kousky. Bez debat jak říkala jedna z těch holek pěkná hračička pro kluky (byť na KITTa nemá). Pokud jde o příběhy, tam je to přece jen horší. Asi nejsilnější je pilotní film (byť i ten nezapře jasné opisování od Knight Ridera), ale dál už je ta úroveň všelijaká. Ovšem po první sérii se jim na to představitel Joe Astora vykašlal, i většina zbývajících postav byla odejita a nahrazena jinýma (snad dokonce přesunuli děj z blízké budoucnosti do doby vzniku seriálu), a už to prostě nebylo ono. Na třetí a čtvrtou sérii se dá dívat už jen kvůli autu, a ani návrat Joe Astora už nepomohl. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (30)

  • V prvej sérii tvorili herecké obsadenie James MacCaffrey (šofér Joe Astor), Dorian Harewood (dizajnér a vynálezca Julian Wilkes) a Joe Nipote (mechanik a špión Frankie Waters). Keď sa seriál v roku 1996 opäť vrátil na tv obrazovky, Joe Nipote bol jediný, kto z pôvodnej hereckej zostavy dostal od producentov a tvorcov šancu pokračovať. (Johnny.ARN)
  • Kvôli klesajúcej sledovanosti bol seriál v apríli 1994 zrušený. Práva naň od NBC neskôr kúpil Paramount Domestic Television a seriál sa po dvojročnej odmlke vrátil na televízne obrazovky. (m.a.t.o.)
  • Vo štvrtej, zatiaľ poslednej sérii opäť zvíťazil systém "škatule, hýbte sa". Opätovne totiž došlo k výmene hercov. I keď tentoraz len čiastočnej - Jeff Kaake (Thomas Cole) zo seriálu odišiel a vrátil sa James MacCaffery (Joe Astor). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama