Reklama

Reklama

Zorro

(seriál)
  • USA Zorro (více)
USA / Francie, (1990–1993), 32 h 16 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Duncan Regehr, Patrice Martinez, James Victor, Juan Diego Botto, Henry Darrow, J.G. Hertzler, Efrem Zimbalist Jr., André the Giant, Ben Miles, Nur Al Levi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(88)

Obsahy(1)

Příběhy odvážného dona Diega de la Vega, který si nasazuje masku Zorra a v této tajné identitě bojuje proti padouchům a ochraňuje nevinné a bezbranné obyvatele městečka Pueblo de Los Angeles. V civilu ze sebe dělá nemotoru, který neumí zacházet s kordem, natož jezdit na koni. Je zamilovaný do dívky Victorie. Ale nikomu, ani jí se nesvěří se svojí tajnou identitou. Pouze jeho němý sluha Felipe zná jeho tajemství a pomáhá mu, mnohdy dosti výrazně. Jedním z důležitých záporáků je komandant Alcalde Luis Ramone, který ovládá Los Angeles a vykořisťuje obyvatele. Proti Zorrovi je i osádka místní "policie", vedená seržantem Mendosou, jehož postava je spíše komediálního rázu. Zorro tak prožívá mnoho dobrodružství v tomto mnohadílném TV seriálu. (Šimpy)

(více)

Recenze (39)

BoPo 

všechny recenze uživatele

V čase, kedy to do našich končím vychrlila TV Nova mňa na Zorrovi bavili dve veci. Nebol to ďalší policajný či stredoškolský seriál. A samozrejme ten  koncept občan/hrdina, ktorý som predtým zažil len u seriálu Batman (1966). Inak som mal úplne iných favoritov, idolov, pretože byť Zorrom nebolo rozhodne žiadnym lákadlom. Upocený tátoš, na každom rohu nejaký geront, slizounský kníreček,... ()

Ajka1 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti letech se mi kluk se Zetkem ve jménu znovu dostal pod ruce, ale tentokrát v ENG originále. A je to vážně skvost. Seriál si na nic nehraje a často se nebere vůbec vážně. Docela často je vidět, že to herce vysloveně baví. A ty hlášky seržanta Mendozy jsou vážně k nezaplacení: "What counts is not how a woman looks, but how a woman cooks" nebo "You've had a vasp on your arm, alcalde." XD Hlavní hrdina největší sympaťák, zápletky krásně střelený, takový místy skoro až bajkový styl. Někdy si seriál dělá legraci sám ze sebe. Fakt jsem se bavila a bavím do teď. Je to paráda. Říkejte si, co chcete. Pleasure a ani trochu guilty. :D Dabing nebrat!!! ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Hm...Zorro je sice hrdina, ale taky jenom člověk...prostě se o jeho osud divák nikdy nebojí tím pádem se s ním taky nikdy neztotožní...vždycky z kterékoliv pasti vyvázne...nějaké to napětí by neškodilo! (Není to MacGyver, i když ten byl taky pošuk :))) Slabota...asi jsem moc náročný, abych chtěl od takového tématu něco víc...film o Zorrovi jsem naštěstí neviděl :-) ()

nicky.2000 

všechny recenze uživatele

Čtu tu v komentářích, že na tento seriál zapomenete do třiceti vteřin... No, nevím... Je to 20 let stará záležitost a já bych některé scény mohla citovat ještě dnes. Já jsem tohodle Zorra prostě žrala, fakt žrala. A už dobu se snažím sehnat alespoň některé díly. Miluju příběhy o hrdinech a tohle provedení mi sedlo. Stále jsem doufala, že Victorie konečně pochopí, že Zorro je ve skutečnosti Diego a vezmou se. Seriál bohužel skončil dřív, než k tomu došlo. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám silně nepovedný seriál, na který zapomenete tak třicet sekund po závěrečných titulcích. Navíc Zorro slovo charisma nikdy ani neslyšel. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Role Zorra byla původně nabídnuta mexickému herci a zpěvákovi Fernandu Allendemu. Ten ji však odmítl, protože natáčení by mu narušilo plánovanou svatbu. (CRYPT)
  • Zpěvačka úvodní znělky Cathi Campo je příbuznou Terryho Botwicka, který v té době zastával vysokou funkci ve vedení stanice Family Channel, jež tento seriál vysílala. (CRYPT)

Reklama

Reklama