Alicin restaurant

Komedie / Drama

USA, 1969, 106 min

Arthur Penn

• Houdini

Oscar 1 nominace: Režie(8.4.2004)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,300,000Tržby Celosvetovo $-(15.5.2009)

• freddy

Bohužel toto americké komediální drama z konce 60. let minulého století nemohu hodnotit jakkoliv kladně či pozitivně. Nevím, jestli je chyba ve mně nebo spíše v tom filmu, ale pravdou je, že to byla šílená nuda, u které jsem dlouhou dobu nevěděl, o co tam vůbec jde, což je u filmu vždycky velká chyba, tvůrci by neměli spoléhat na to, že se každý divák dopředu seznámí s dějem a až pak se na film podívá. Bohužel v tomto případě jsem do toho šel zcela naslepo, jediné, co jsem o filmu věděl bylo, že vznikl na základě jedné písně a že je zaměřený na téma hippie. Ale bohužel tohle byla nuda a děs a tenhle film má velké štěstí, že já málokdy odcházím od nedokoukaného filmu. Tady ta má chuť tenhle film přepnout byla mnohokrát opravdu velká a naštěstí pro tento film jsem vydržel až do konce, což ho zachránilo od odpadového hodnocení. Protože po jedné hodině nevýslovné nudy, kdy jsem opravdu skoro netušil o co tam jde a kdo je kdo, se dostavilo překvapení v podobě dvou solidních scén, které dohromady zabraly asi půl hodiny a u kterých jsem se dost dobře bavil. Jedná se o scénu s nelegální skládkou (geniální v kontextu tohoto příběhu byla hláška "Spravedlnost je slepá.") a o scénu, kdy hlavní hrdina jde k odvodové komisi před nedobrovolným vstupem do armády (geniální scénka u psychiatra, kdy tam hlavní hrdina skáče jako neandrtálec a řve "Krev, krev, krev, krev!" a psychiatr se k němu přidá, a potom ještě hláška "Jak jsem se měl rehabilitovat, vždyť jsem dostal u soudu jen pokutu 25 dolarů za nelegální skládku?" "Takoví jako ty jsou nejhorší, tvoje otisky prstů pošleme rovnou do Washingtonu."). Díky tomu, že jsem dal filmu šanci, tak jsem se nakonec díky této geniální půlhodině, která nastává v polovině filmu, docela solidně pobavil, což z mého pohledu stačí na docela dobré dvě hvězdy, nebýt těchhle hlášek a scének, mohlo to být pro film z mé strany mnohem horší hodnocení.(12.5.2010)

Docela slabý, takovej ten existenciální přesah, kterej bejvá ve filmech z týhle doby, zde není, i když se o to film snaží. Něco se úplně nepovedlo, ale za podívání to stojí, aspoń jako jedna z výpovědí o svý éře.(26.5.2010)

Krásný výlet do hippie komunity, jenž s lehkou rukou míchá okamžiky plné nadhledu a bouřlivě vtipné vzpoury proti autoritám se scénami tragickými, dojemnými a hořkými. Všichni hrdinové jsou jednoznačně sympatičtí a téměř dvojhodinová stopáž se spíše podobá návštěvě u velmi milých lidiček.(11.2.2009)

Příjemnej pěknej film. Zaprvý obsah tady je dost spoiler, to by se asi nemělo, zadruhý výkony herců slušné, solidní country, pěkné a milé. Doporučuji všem 90% Navíc je to i muzikál, stejně písní jako ve vlasech, akorát s tím že je to přirozené, postavy jsou z prostředí muzikantů.(17.1.2010)

Populárna nahrávka Arla Guthrie inšpirovala túto zmes satiry, výstrednej melodrámy a sociálneho komentára. Film je zábavný, so žartovne pochmúrnym zakončením, ukazujúci voľný životný štýl skupiny, vedenej Broderickom a Pat Queen (ako Alice).(25.9.2011)