Reklama

Reklama

Arabela

(seriál)
  • Československo Arabela
Pohádka / Komedie / Dobrodružný
Československo, 1980, 6 h 17 min (Minutáž: 29 min)

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Jana Nagyová Pulm, Vladimír Menšík, Stella Zázvorková, Vladimír Dlouhý, Jiří Lábus, Dáda Patrasová, Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Jiří Sovák (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Někdy stačí zazvonit zvonečkem a pohádky je konec. Jenže někdy je to právě naopak... V říši lidí se setkáváme s rodinou Majerových, kde se pan Majer živí jako vypravěč pohádek na dobrou noc. Jednoho dne najde pan Majer kouzelný zvoneček, který jeho rodinu spojí s Říší pohádek, kde vládne hodný král Hyacint se dvěma dcerami - Arabelou a Xénií. Je zde i zlý kouzelník II. kategorie Rumburak, který chce celou Říši pohádek získat jen a jen pro sebe, a hodlá pro to udělat vše. Ale nebyl by to správný pohádkový seriál, aby vše dobře nedopadlo. (Česká televize)

(více)

Recenze (485)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl mít kouzelný prsten a občas si s ním jen tak otočit a splnit si nějaký to přání. České ručičky dříve uměli dělat opravdu fantastické pohádky. A tento seriálový hit obdivuji. Pohádková země a svět lidí, kolem kterých se odehrávají všechny příběhy. Největším nepřátelem pro celé království se stal Rumburak, jenž chce ovládnout celou pohádkovou říši a vládnout jí. A o tom jestli vyhraje dobro nad zlem není až takový pochyb, ale k štěstí vede hodně dlouhá cesta. / Viděné epizody *13.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 10/10 ) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Arabelu" jsem milovala už odmalička. Těšila jsem se na každý díl a plakala jsem, že budu muset zase týden čekat na další. Vrchol československé seriálové a zároveň pohádkové tvorby, přehršel originálních nápadů a samozřejmě dojemný romantický příběh mezi půvabnou princeznou (i díky dabingu rozhodně srovnatelnou s Libuščinou Popelkou) a dokonale něžným hrdinou Vladimíra Dlouhého. Všichni herci na jedničku, prsteny na jedničku s hvězdičkou (na výstavě seriálových kostýmů jsem si před lety prostě musela tu repliku koupit). Láska na celý život. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nepřekonatelné duo Macourek – Vorlíček má na svědomí i zřejmě úplně první televizní seriál, který jsem kdy sledoval. Na černobílé televizi. Samozřejmě, v barvě je ještě lepší. ;-) Jinak je základem opět výborně vystavěný scénář, snad celá tehdejší herecká špička zhusta i v drobných rolích a triky, které tehdy působily nevídaně, a ani dnes nevypadají k smíchu. Jejich spojení reálného a pohádkového světa také značně předběhlo dobu a filmařské trendy. Prostě nadčasová klasika. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

triky áno,herci tiež i keď neviem J.Nagyová ako Arabela- to nemali "taký zázrak" v Čechách načo mala cestovať do Čiech nič extra na nej nebolo a ešte ju tuším museli dabovať- zbytočná robota ai peniaze. čo mi vadilo- prvoplánový dej presne sme vedeli,že ten sa prsten strati a potom návšteva z rozpravky ako sa čuduju toaletnej mise -hééé to je smiešne ,že to nepoznajú.... :( a podobné vtipné scenky ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Duo Macourek+Vorlíček opravdu "naplnilo" naši kinematografii nápady k nezaplacení. Geniálními a přitom jednoduchými. Nezapomenutelné je vše od pana Majera (jezevčíka, jinak též skvělý Vladimír Menšík :-), přes "továrnu pozpátku" až po sousoší Muž, slinící si prrrst a jeho přřřátelé :))) Ve své době mě ještě hodně bavil a naplňoval naprosto nepohádkový závěr, dávající ohromný smysl celému uběhnuvšímu pohádkovému ději. ()

Galerie (484)

Zajímavosti (77)

  • Václava Lohniského, který hrál zlodějíčka, namluvil Jiří Bruder. (pávek)
  • Jiří Krytinář zde ztvárnil dvojroli, zahrál si Mekotu a ještě jednoho z trpaslíků. (Stocki)
  • Keď bol Mekota (Jiří Krytinář) strelený šípom do zadku, mal pod kostýmom vankúš a pod ním ešte drevenú doštičku. Ale raz pri opakovanom zábere išiel šíp trochu iným smerom ako mal a prešiel hercovi až na kožu a odrel mu zadok. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama