Reklama

Reklama

Arabela

(seriál)
  • Československo Arabela
Pohádka / Komedie / Dobrodružný
Československo, 1980, 6 h 17 min (Minutáž: 29 min)

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Jana Nagyová Pulm, Vladimír Menšík, Stella Zázvorková, Vladimír Dlouhý, Jiří Lábus, Dáda Patrasová, Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Jiří Sovák (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Někdy stačí zazvonit zvonečkem a pohádky je konec. Jenže někdy je to právě naopak... V říši lidí se setkáváme s rodinou Majerových, kde se pan Majer živí jako vypravěč pohádek na dobrou noc. Jednoho dne najde pan Majer kouzelný zvoneček, který jeho rodinu spojí s Říší pohádek, kde vládne hodný král Hyacint se dvěma dcerami - Arabelou a Xénií. Je zde i zlý kouzelník II. kategorie Rumburak, který chce celou Říši pohádek získat jen a jen pro sebe, a hodlá pro to udělat vše. Ale nebyl by to správný pohádkový seriál, aby vše dobře nedopadlo. (Česká televize)

(více)

Recenze (485)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto pohádkovému seriálu mám zas o chloupek hezčí vzpomínky na dětství...:-) Pohádková je už pouhá skladba herců, k tomu skvěle zpracované díly, mezi kterými není slabšího kusu. Díky jizvě, kterou tento seriál zanechal v mém srdci, s úspěchem snesu i pokračování Arabely, i když musím v rámci objektivnosti uznat, že je výrazně slabší... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jahůůů, po dlouhatánské době, možná i po 15ti letech jsem dal opět šanci tomuto legendárnímu seriálu. A jsem rád, že i po té době seriál vůbec nezestárnul. Sice si člověk musím při sledování občas poklepat na hlavu a podivit se nad vyloženě dětinským a občas i né zrovna logickým uvažováním některých postav (především tedy Arabely samotné) Nechtěl bych se této postavy nijak dotknout, ale přijde mi, že je "blbá jak pytel koledy" :o). Její láska s Petrem je velice úsměvná, ale proč né, vždyž celý tento seriál je pořádná porce zábavy. Nadšen jsem také z toho, že se zde objevují jen ti nejlepší a nejznámější čeští herci, díky kterým je a bude Arabela nesmrtelná. Kdybych měl jóóó někoho vypíchnout, tak Xénii, páč ta když se objeví na plátně, tak se člověk prostě smát musí, top hláška : "kdybych měla svůj bičík, nechala bych tě zmrskat" :o)). Jojo, je to pořádná domina, jen co je pravda. Asi dám šanci i pokračování, kde se mimo jiné objeví i strýček Pompo :o). ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný seriál už jen proto, že je skutečně určený pro celou rodinu. Děti se při jeho sledování doslova nemohou odtrhnout od obrazovek a dospělí se také nenudí. Mnohé fóry ostatně mohou se vším všudy vychutnat právě a pouze oni. Podobně kvalitně řemeslně zvládnutých počinů je v našich luzích a hájích žel opravdu poskrovnu. Samozřejmě to lze chápat i obráceně, neboť seriál nabízel role (a tudíž i herecké zkušenosti) v českém filmu a televizi jinak nevídané. Celkový dojem: 75% ()

johnys 

všechny recenze uživatele

Základem tohoto nejlepšího pohádkového seriálu všech dob u nás je vynikající nápad-scénář Miloše Macourka. Před jeho fantazií klobouk dolů! K tomu famózní režie jeho přítele Václava Vorlíčka, který měl k dispozici z herecké plejády to nejlepší, co "trh" tehda nabízel. Díky tomuto seriálu tu měla v tehdejší totalitní ČSSR má generace přece jen příjemnější dětství, a v TV se bylo na co těšit. Mé dětství + seriál + pohádka + Tv = jednoznačně Arabela! I když, možná se to mělo jmenovat Rumburak... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Seriál, který dokázal, ve své době a snad i dnes, spoutat český národ víc, než hokejové vítězství. Triky, které zde provádí pan Vorlíček, byly na svojí dobu fenomén, přesně jak jsme u pana režiséra zvyklí. Precizní zamotaný scénář a herecké výkony z toho dělají bezkonkurenční záležitost. Jediné co bych vytknul, jsou příliš časově krátké epizody :) (Ty, co si řikáš igi.B, Ty jsi spadl odkud prosím Tě? raději už nic nekomentuj) ()

Galerie (484)

Zajímavosti (77)

  • Ve scéně, kdy Arabela (Jana Nagyová) utíká od Rumburaka (Jiří Lábus) do světa lidí, drží létající kufr v pravé ruce. Když se však vzápětí ve světě lidí objeví, drží jej v ruce levé. (Jardaboss)
  • Jana Nagyová byla vybrána za nemocnou Libuši Šafránkovou na základě filmu Smrt stopařek, kde se objevila po boku Dagmar Patrasové. (Kulmon)
  • Když jde ve 2. dílu "Rumburakova pomsta" Arabela (Jana Nagyová) s Petrem (Vladimír Dlouhý) na fakultě na zkoušku, je oknem vidět, že stojí na chodbě v patře. Místnost, kam vstoupí a kde probíhá zkouška, je ale v přízemí. (rakovnik)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama