Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (233)

golfista 

všechny recenze uživatele

Milovaný seriál u kterého vyrůstaly moje děti a na který jsem se já možná těšil víc než oni. Leckterá "kytka" by se hodila i dnes :-) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Slabší ze seriálové produkce pánů Macourek-Vorlíček, ale pořád to stačí na to, říci, že jde o pořádnou porci zábavy. Akorát ten Michal David by tam nemusel opruzovat. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

První a poslední produkce, ve které mi nevadí zženštilý hlas Michala Davida. Kdyby tam (nedej Bože) hrál, musel bych minimálně jednu hvězdičku slevit. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Klasický český vorlíčkovský seriál...to už je téměř trade mark... A navíc: ,,Létající Čestmír létá tam a zpět. Já ho podezřívám, že zná jiný svět..." Inu, nostalgie... :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Létající Čestmír létá tam a zpět. Nám na zemi zbývá jen mu závidět. Stotisíckrát o tom snil každý z nás a pak se stal dospělým, jak šel čas, o létání nemá zdání. Létající Čestmír létá tam a zpět. Já ho podezřívám, že zná jiný svět. Svět zázračných možností dětských řas a za pár chvil proletí kolem nás znenadání, znenadání... Létající Čestmír. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Řekněte, komu se tenhle seriál, když byl malý nelíbil?! Mě se líbí furt a to že žádný dítě nejsem :-)........ ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby velice kvalitní seriál, ale ten fracek co hraje Čestmíra mi byl vždycky strašně nesympatickej:) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Čestmír má sice do Arabely daleko, ale i přes slabší scénář a mizerné triky je pořád v pohodě koukatelný. Hlavně díky silnému hereckému ansámblu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Seriál nesoucí se v duchu: pojďme si udělat prdel z vážné sci-fi a udělejme to pro děti. Tam sci-fi a fantasy patří! Nakonec ale přeci jen vzniklo komediální dílko, které se o svou nesmrtelnost postaralo a to právě díky, komunisty zatracovanému, sci-fi prvku. Bylo to takové světlo na konci tunelu komunistické éry v Československu. Bohužel to ale ještě stihli sprznit pesničkou od Michala Davida. Nárožný a jeho idiotská seriálová famílije byli opravdu skvělí a uličnický Čestmír vlastně také. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Planeta květin? Zázračná semínka? Co takhle pro děti obzvláště nebezpečná propagace psychotropních látek? Vždyť takové objemné těleso jako je Čestmír by mohlo "plachtit" leda po inhalaci toluenu.. Klasický případ vděčnosti za cokoliv, co se v dětství hýbalo na TV obrazovce (v tomto případě lítalo), což ovšem neznamená, že by se z podobného seriálového soudku točilo v současnosti něco srovnatelného, či snad dokonce lepšího. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Létající Čestmír létá tam a zpět.. Pamatuju si, jak sme v první třídě na škole v přírodě přerušili vyučování (!!) a paní učitelka nám v jídelně pustila tento seriál. To o lecčems svědčí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Létající Čestmír létá tam a zpět. Nám na zemi zbývá jen mu závidět. Stotisíckrát o tom snil každý z nás a pak se stal dospělým, jak šel čas, o létání nemá zdání. Létající Čestmír létá tam a zpět. Já ho podezřívám, že zná jiný svět. Svět zázračných možností dětských řas, a za pár chvil proletí kolem nás znenadání, znenadání." Ako malý fagan som si s lietajúcim Čestmírom vždy rád zalietal. Mal som rád tento šesť dielny televízny seriál. Keď som sa však stal dospelým, tak ma lietanie s Čestmírom akosi omrzelo. Zostala len nostalgická spomienka. *** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vždy když jsem zaslechl ústřední píseň seriálu, hned jsem tryskově "letěl" k TV a vůbec mi nevadilo, že je to odkvákáno vyžvýkaným hlasem Michala Davida. Protože ten seriál za přetrpení té hudební nevkusnosti stál. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Krásný český rodinný seriál, škoda jenom, že má 6 dílů. Napínavé, vtipné díly, které potěší snad každého diváka. Čestmír patří mezi mé oblíbené seriály, které jsem viděl v dětství a když ho vidím po letech, tak vůbec neztrácí na kvalitě. Děti získají díky zázračnému kamenu 6 semínek, ze kterých vyrostou kouzelné květiny. / Viděné epizody *6.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Upřímně si bohužel moc nepamatuji, jen že jsem to rozzářený sledoval s tím dětsky naivním úsměvem od ucha k uchu... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

" Lééétajííícííí Čestmíííír, lééétááá tam a zpět, zpět zpět, lachtan tenhle song, začínááá nenáávidět, dět, dět, dět " - aneb nejděsivější seriálová znělka všehomíra u celkem průměrného seriálu, který neurazí, ani nenadchne, ani jako malého mě nijak nepohltil ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle serial me nikdy nebavil a je mi jasne, ze jsem s timto nazorem v tomto pripade sam jako kul v plote. ()

Reklama

Reklama