Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (233)

Hadush 

všechny recenze uživatele

Prostě nemůůůůžu dát míň než pět, skoro se mi chce požádat o vyjímečnou šestou hvězdičku! No dobře no...nostalgie...krásná vzpomínka na dětství, kdy sem si střihla svojí ŽIVOTNÍ - tj. jedinou roli:) v komparsu a v kostýmu "kytky" rozdávající čarovná semínka sem o přestávkách s ostatníma zlobila a poslouchala vyprávění Vladimíra Menšíka.... A kdybych měla zkusit objektivně...příjemná rodinná podívaná...s pohledem na dnešní produkci mi takový seriály chyběj...všichni se maj vlastně rádi, padouch je jasnej od první chvíle a dobro zvítězí....:) ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahově je to, prvoplánově vymyšlená, naprostá blbost, ale bereme-li v potaz, že je to určeno dětem, tak je to naprosto v pořádku. Kdyby se dnes někdo rozhodl točit tento typicky macourkovský scénář, vznikla by z toho neskutečná a nekoukatelná blbost. Za prvé se změnila doba, děti chtějí něco akčnějšího a hlavně asi i zahraničního, a za druhé celý tento seriál stojí na výkonech hereckých es normalizačního období. Zejména herectví Petra Nárožného, hrajícího skoro jako vždy přitroublého rapla, je nezapomenutelné. Stále nadprůměrná dobová zábava pro děti i dospělé, baví i dnes. ()

Reklama

Pa.ja 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál plný fantazie, výborných hereckých výkonů a kouzel, a to nejen pro děti, ale i pro dospělé. Herce Lukáše Becha jsem nikdy příliš nemusela, ale jakmile se seriál rozjel, tento svůj pocit z něj jsem tak nějak ztratila. Zde není jen jedna hlavní postava, okolo které by se to všechno motalo, a která by se vyskytovala v každém snímku. Tento seriál tvoří těch postav několik a všechny jsou výborné, žádná není zbytečná. Iva Janžurová a Petr Nárožný jsou skvělá dvojice snad pokaždé. Za zmínku stojí i opět geniální Vladimír Menšík, který si zde střihl i dvojroli, zvládl jak dospělého, rozumného a občas (ne vlastní vinou pomateného) otce rodiny, tak malého kluka s fantazií a vyřídilkou, klobouk dolů! A taková květina dobra z planety květin by se dnes náramně hodila, hned by se tu žilo lépe! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +4* I tento dětský bláznivý sci-fi seriál jsem v dětství měl rád a rozhodně byl zajímavý díky originálním nápadům a trikům - kdo by nechtěl létat. Třeba se jednou znovu vrátím s ním do dětských let [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jak už od raného dětství miluju Arabelu, další známý seriál z dílny Vorlíčka a Macourka mi dlouho unikal. Titulní písnička je velmi chytlavá, kouzelné květiny by chtěl asi každý z nás (stejně jako prsten nebo cestovní plášť), ale ústřední hrdina mi bohužel moc sympatický nebyl (Lukáš Bech mi v jiných filmech a seriálech vyhovuje jako vedlejší, nikoli hlavní postava). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (16)

  • V dobe natáčania stálo naozajstné holičstvo takmer v susedstve toho, ktoré si vybrali a upravili filmári. (Raccoon.city)
  • Městečko v seriálu se jmenovalo Motýlkovice. (M.B)
  • Keď Oskar Blecha (Antonín Kala) vyhadzoval von oknom Čestmírovho otca (Vladimír Menšík), herca zastúpil kaskadér a scéna bola natočená tak, že od momentu, keď skočil z postele na zem, bola pod kobercom trampolína, on sa od nej odrazil a v tej chvíli ho len Oskar chytal a vyhadzoval z okna von. Bolo to natáčané trikovou kamerou a skoordinovať skok bolo dosť náročné. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama